filomena1 24.02.09, 13:43 Całe życie zawodowe przepracowaliśmy jako inżynierowie. Zajmując się pracą twórczą przeżywamy " druga wiosnę". www.wiadomosci24.pl/artykul/tercet_w_blasku_czerwieni_89812.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wacka1 Re: Fotografujemy, piszemy, malujemy 24.02.09, 17:46 Nie możemy cofnąć czasu.Możemy jednak na nowo nakręcić zegarek..Każda z nas może sie poszczycić osiągnięciami z ostatnich lat.Ale co zrobic z resztą naszego życia?Praca,mieszkanie,partner .To już mamy.Ale na tym nie kończy się życie.Przed nami widnieje jeszcze jedno zadanie,bardziej pasjonujace;stać się soba.Rozwinąć własne siły i własne możliwości.Emerytura to nie dotarcie do widnokręgu ,ale szukanie następnej krainy.Ja je odkrywam.Odkrywajcie i Wy. Odpowiedz Link
super222 Re: Fotografujemy, piszemy, malujemy 24.02.09, 18:14 Dzisiaj to jeszcze sobie troszeczkę pohulam - wszak to ostatki. Jutro zacznę szukać: zdrowia (moje musi być pod kontrolą lekarza), siebie, krain odległych pięknych nieznanych, omijać będę widnokręgi. I jeszcze rozwinę własne siły i własne możliwości w celu pozyskania jakiegoś partnera. Jak wykonam te zamierzenia, to będę tak szczebiotać jak wacka1. ----------- Życzmy sobie by czegoś nie stracić. Cieszmy się tym, co jest w tej chwili, tak to wszystko ulotne...)) Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: Filomeno 24.02.09, 20:05 Filomeno przeczytałam. Poezja jest piękna ,troszkę zerżnięta........ Odpowiedz Link
filomena1 Re: Filomeno 24.02.09, 22:30 Dziąkuję za miłe przyjęcie. To podrzucam jeszcze coś o czasie i odmierzaczach , też dzisiaj spod pióra , jeszcze ciepły www.wiadomosci24.pl/artykul/spetane_mysli_nieprawdziwe_89877.html Odpowiedz Link
baska123 Re: Filomeno dziękuję 25.02.09, 00:17 za podsunięcie do przeczytania historii nieistniejacego zegarka z wodotryskiem. Opowiadanie doskonale wyciszyło emocje kryzysowych panik, z uśmiechem na buźce idę spać. Odpowiedz Link
filomena1 Re: Filomeno dziękuję 02.03.09, 19:16 Ogromnie się cieszę, że opowiadanie "złapało" Nazbierałam pod artykułem nawet 15 komentarzy od 15 osob. . Szkoda, że Waszych tam nie ma. Wasze wypowiedzi to ciekawe uwagi, które wzbogacją i uzupełniają artykuł. Serdeczności Moc. Fil. Odpowiedz Link