wacka1 06.03.09, 21:56 no jaka ?Kobieca,męska bez fantazji,taka byle jaka?Bawicie się panie,tak jak ja kolorami.Podkreślacie swą kobiecość dopasowanym żakietem,ładnymi rajstopami,c zy uwazacie,ze to tylko dla naszych córek. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iryska2604 Re: Jestem taka 06.03.09, 23:56 Dopasowanym -w sensie obcisłym raczej nie ale chyba kazda kobieta ma w sobie chęć podobania sie sobie i innym,nie? Akurat córki nie mam ale nie uwazam że w naszym wieku musimy sie ubierac szaro i bezbarwnie.Lubię kolory ,lubię je zestawiać,bawić sie nimi...Lubię ładne obuwie. Odpowiedz Link
anerim Re: Jestem taka 07.03.09, 10:10 Zobaczyłam kiedyś japoński film, nie pamiętam tytułu, ale nasycone kolorem przepiękne obrazy zostały w pamięci i zmieniły moje nastawienie. Było tam wnętrze, gdzie wszystko było w zieleni, ileś tam odcieni tego koloru, zasłony, dywan, meble, drobiazgi, wazony. Na tym tle kobiety z tymi swoimi fantastycznymi czarnymi włosami w sukniach koloru burgunda, albo turkusu i wspaniałe kwiaty uzupełniające to wnętrze. Obraz dla mnie fascynujący, samo piękno! A potem zestawienie z własna osobą, którą zawsze ciągnie w stronę szarości, brązów no i bieli. Postanowiłam coś zmienić w tej kwestii, ale musiałabym po prostu wszystko wyrzucić. Postanowienie to znowu dobija się o realizacje. Koniec, na wiosnę wyrzucam te wszystkie szaro-bure paskudztwa. Tylko co wtedy? Odpowiedz Link
zajbel Re: Jestem taka 07.03.09, 10:17 Staram sie unikać wyrazistych, ostrych kolorów ale pozwalam sobie na czerwony żakiecik bo bardzo lubie ten kolor. Fakt, że uzywanie niewielkiej ilości kolorów pomaga skompletować garderobe ale lubię jasne ciuchy i kolorowe buty. Sęk w tym że tak trudno skompletować dodatki do wszystkiego. Odpowiedz Link
anerim Re: Jestem taka 07.03.09, 10:23 Chciałabym mieć rzeczy dobrej jakości, są takie ładne, tylko drogie niestety. Odpowiedz Link
wacka1 Re: Jestem taka 07.03.09, 10:54 Ja mam dużo czerwieni,granatu,czerni i bieli.Jasne kolory rozjaśniaja.Nie lubię u siebie w ubiorze błękitu i zieleni.Był u mnie czas zupełnej czerni.Dyrekcja mnie pytała powiedz masz żałobę,czy jesteś elegancka. Odpowiedz Link
52ania Re: Jestem taka 07.03.09, 19:12 Ja bardzo lubię kolor czerwony,ale ze względu na cerę z popękanymi naczynkami muszę uważać żeby nie "przedobrzyć".Jestem zła na siebie,że lubię chodzić w spodniach.Rano się budzę z mocnym postanowieniem,że dzisiaj,to ja ubiorę ciepłą spódnicę.Zaczynam szukać odpowiedniego sweterka i kończy się na tym,że właściwie to ta bluzeczka pasuje do spodni i znowu spodnie .A jak jest u Was? Odpowiedz Link
julinka601 Re: Jestem taka 07.03.09, 18:53 Wazne sa dla mnie odpowiednie zestawienia kolorystyczne.Fatalnie sie czuję w przypadkowo dobranych ciuchach. Równiez lubie kolory ziemi czyt.wszelkiej masci burasy. Ale często ubieram sie "pod nastrój" i bywa ,ze lubie zaszaleć zarówno z kolorami jak i fasonami. Prawdą jest ,ze z wiekiem sprawdzaja sie kolory jasne,świetliste i mam zróżnicowana garderobę.Wybierając sie na zakupy postanawiam kupic cos jasnego,pastelowego...a w sklepie ciagnę do wieszaków z kolorami eko... Uwielbiam dobre buty... Kobieta jest prawdziwą przedstawicielką swojej płci dopóty dopóki przywiazuje wagę do swojego wygladu...To takie moje własne stwierdzenie. Odpowiedz Link