dede43 15.05.09, 07:14 Jednak będą sfilmowane powieści Kalacińskiej. Główna rolę ma zagrać Joasia Brodzik. Fajnie prawda? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
super2222 Re: "Rozlewisko" itp 15.05.09, 08:47 Droga dziewcynko .Joasia to juz byla. Teraz to jest stare babsko Joanna. Odpowiedz Link
anoagata Re: "Rozlewisko" itp 15.05.09, 08:57 Stara czy młoda mi już ona sie przejadła, bo było jej tak dużo, że już wyskakiwała mi z mojej lodówki. Odpowiedz Link
dede43 Re: "Rozlewisko" itp 15.05.09, 09:12 Może być Joanna, wszystko jedno. I przypominam - dwa lata nie grała - ciąża i odchowywanie bliźniąt. Odpowiedz Link
super222 Re: "Rozlewisko" itp 15.05.09, 10:10 A widzis siódemko, jak hces to wies - bes pytania. Dla ciebie siódemko Joasia cy Joanna to wsio ryba. Tak czymaj!!! Odpowiedz Link
dede43 Re: ok 15.05.09, 12:47 osemko. (szóstki obiecałam więcej nie używać, a słów należy dotrzymywać.) Odpowiedz Link
super222 Re: ok 15.05.09, 12:53 Bardzo mi przykro. Nadal nic nie rozumiesz, albo... nie chcesz rozumieć. A to już gorzej. Odpowiedz Link
dede43 Re: ok 15.05.09, 14:18 super222 napisała: > Bardzo mi przykro. > Nadal nic nie rozumiesz, albo... > nie chcesz rozumieć. A to już gorzej. Teraz naprawdę nie rozumiem - przecież odpowiedziała "ok" na "tak czymaj"(???) Odpowiedz Link
iryska2604 Re: ok 15.05.09, 21:13 Naprawdę nie dostrzegacie jak ją to bawi? Ani to grzeczne,ani kulturalne... Odpowiedz Link
52ania Re: Dom nad rozlewiskiem... 17.05.09, 07:02 Bardzo się cieszę,że "mazurska trylogia" zostanie sfilmowana.Ponoć Basię ma zagrać Ewa Wiśniewska. Odpowiedz Link
super222 Re: Dom nad rozlewiskiem... 17.05.09, 07:55 52ania napisała: >Ponoć Basię ma zagrać Ewa Wiśniewska< A wiesz może kto będzie reżyserem tego dzieła, na podstawie *mazurskiej trylogii*? Bardzo jestem ciekawa. Od kilku miesięcy pytam w bibiliotece, ale wciąż w wypożyczeniu. Ale gdy pytam, to panie patrzą na mnie jakoś dziwnie, z drwiną. Dlaczego? Miłego dnia wszystkim życzę. Ja 222. Odpowiedz Link
super222 Re: "Rozlewisko" itp 17.05.09, 09:56 "...magicny ślip narychtował, teroski kazdy niech sie przekona, jaką cortyzol mo gowa...". (( (jakiś utwór, nie pamiętam jaki) Odpowiedz Link
laskanebeska_live Re: "Rozlewisko" itp 17.05.09, 16:48 Co jej jest???Ona tak zawsze? Nie ma obowiazku czytania ...chyba...tym bardziej ze to jest typowo babska lektura. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: "Rozlewisko" itp 17.05.09, 17:15 Niestety...Trzeciej części nie czytałam ,jest w bibliotece ale trzeba poczekać.Druga częśc mi bardzo przypadła do serca. Odpowiedz Link
52ania Re: "Rozlewisko" itp 21.05.09, 11:30 Trzecia część nieco naciągnięta.Trochę o związku Małgosi z Januszem,perypetie Pauli(koleżanka Marysi)i 'pikantne" zapiski z pamiętnika Barbary. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: "Rozlewisko" itp 21.05.09, 16:37 Zwykle tak bywa że cos co za długo sie ciągnie traci na wartości. Odpowiedz Link
julinka601 Re: "Rozlewisko" itp 23.05.09, 17:00 Ja czytałam tylko trzecią część czyli "Miłość nad rozlewiskiem" i powiem ,ze nie zachwycila mnie.Trochę za duzo tej miłości i jakoś za mało niedopowiedzeń,które pobudzją wyobrażnie. Ciekawam tych wcześniejszych. A swoja drogą ktoś ,kto nazywa J.Brodzik staruchą jest chyba przez pomyłkę na tym forum, bo co my mamy powiedzieć o sobie? A tę aktorke mozna lubić lub nie ale urody jej odmówić nie można Odpowiedz Link
iryska2604 Re: "Rozlewisko" itp 23.05.09, 22:28 Najbardziej podobała mi sie część II -"Powroty nad rozlewisko".Rzecz dzieje się w głównie w latach 60-tych i bardzo dobrze oddaje atmosferę tamtych lat. Co do obsady serialu -Brodzik nawet pasuje ale nie wyobrazam sobie Wiśniewskiej w roli Basi. Odpowiedz Link
ls48 Re: "Rozlewisko" itp 24.05.09, 11:11 Z niecierpliwością czekam na film. Książki przeczytalam,a właściwie koncze 3 część pt Milość nad rozlewiskiem. Najbardziej podobała mi sie część pierwsza, ale i pozostale są całkiem, calkiem. pozdrawiam Odpowiedz Link
52ania Re: "Rozlewisko" itp 24.05.09, 21:42 Ja się przyznam,że do przeczytania „rozlewiska” skłoniły mnie niepochlebne recenzje. Jestem taka trochę na „przekór”.Nie powiem, mnie też raziły zawarte tam wulgarne wyrażenia i to,że Basia dla miłości, a może zauroczenia pozbawiła się możliwości uczestniczenia w wychowywaniu swojej jedynej córki. Czy miłość znaczy udany sex?Te przepisy kulinarne jakoś mi tam nie pasują. Można jeszcze wiele potknięć wyliczyć,ale to jest czytadło,które mówi nam,że nigdy nie jest za późno na naprawienie wyrządzonych innym krzywd,że zawsze można znaleźć wyjście z trudnej sytuacji,że nie należy się poddawać,że w życiu ważne są przyjaźnie, że „błądzenie” to rzecz ludzka,że trzeba i warto wybaczać.....w końcu,że dom to nie tylko dach nad głową. Potrzebne są rozmowy,wspólne posiłki,”szczypta cynamonu i goździka”.To nie jest gotowa recepta na życie ,ale skłania do refleksji Niby to takie proste, a w życiu bywa trudne. A poza tym: Gdzie się podziały tamte prywatki Gdzie te dziewczyny,gdzie tamten świat gdzie się podziały nasze wspomnienia Tamtych szalonych lat Ja też czekam na film. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: "Rozlewisko" itp 24.05.09, 21:58 Aniu a czy w życiu kobiety tak nie postepuja jak postąpiła Basia? Czasem nawet gorzej...Zycie pisze różne scenariusze. Odpowiedz Link
52ania Re: "Rozlewisko" itp 31.05.09, 19:54 Dajmy im szansę.To są aktorki.Mam nadzieję,że się nie rozczaruję.Niedawno oglądałam w telewizji"Martwą ciszę" i niestety muszę się przyznać,że byłam jednak zdegustowana ekranizacją książki Charlesa Williamsa.Pamiętam,że czekałam z niecierpliwością na ten film,a potem byłam zła na siebie,bo skończył sie późno w nocy i miał bardzo okrojoną fabułę w stosunku do książki. Odpowiedz Link
anerim Re: "Rozlewisko" itp 04.06.09, 21:15 Razi mnie nazywanie przez bohaterkę matki-Basi gnomem. Rozumiem, ze tak jej się przy spotkaniu po latach skojarzyła, ale potem, gdy się już oswoiły, zaprzyjaźniły? To głupie jakieś. Wiśniewska-gnom? Nieee, ale zobaczymy. Olbrychskiego też prawi nikt nie widział Kmicicem, a stał się takim, że hej! Odpowiedz Link