zajbel 15.05.09, 18:54 odcinek 35 i popkultura.wp.pl/kid,,title,Odcinek- 35,wid,11130187,wiadomosc.htmlrzednie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaga_22 Re: odcinek 35 15.05.09, 19:48 kultura.wp.pl/kid,,title,Odcinek-35,wid,11130187,wiadomosc.html Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: odcinek 35 15.05.09, 21:44 Proszę Państwa ! To były czasy , tak ,tak , to były czasy kiedy Spikerką tv1 była Pani Edyta Wojtczak . Pokazywana była zwykle do pasa a w zasadzie do kartki, którą z gracją trzymała w ręku na jakimś biurku . Ileż to anegdot chodziło po Warszawie , wszyscy szeptali w zatłoczonych autobusach , " wiecie ta Edyta , no Wojtczak , ta co czyta program , ona jest podobno mała " a obok z zaciekawieniem przysłuchująca się jejmościna wtrącała się " pani , ona nie jest mała , ona jest malutka , filigranowa i taka drobniutka ,że razem z Suzinem nie mogą występować " " Jej specjalne krzesło dali do czytania" , " o tak Suzin to postawny mężczyzna " " i przystojny " dodawała z powagą stojąca z przodu kobieta . Tak, tak... Oczywiście Kammelowi też nic nie brakuje , czarny , czyli brunet , schudny, nie schludny tylko schudny, bo chudy i się uśmiecha do kamery z której czyta Wszystko co pierwsze jest najlepsze i najsmaczniejsze , najbardziej się pamięta , bo młodym się było ...oj młodym się było .... A pan Kammel jeszcze młody , więc prace gdzieś zawsze dostanie i to nie za byle jakie pieniądze , wręcz na pewno będzie go stać by swej damie mógł kupić najtańszą torebkę za 24 tys. Ło matko , to moja rencina nawet na okruchy z tej torebki nie starcza, a ona podobno najtańsza a gdyby była najdroższa ????? I pomysleć ,że ta sama pani Kwaśniewska w połowie lat 70-tych kupowała w sklepach to co mogła kupić czyli niewiele , a jak sie pewnie cieszyła nieboraczka , jak ja gdy nabyłem pierwsze radio stereofoniczne i z słuchawkami na uszach mogłem wysłuchiwać przebojów radiowych . Ostatnie dwadzieścia lat wprowadziło taki zamęt, że już nic nie wiadomo , kto prowadzi kawę czy herbatę, za ile można kupić cokolwiek, aby za bardzo nie przepłacić, ale też wiemy że musimy kupić tygodniki kolorowe , bo tam ten szpan jest opisany którego nawet przez szybę nie poliżemy . I dobrze . Jednak wolę swoje marne i szare życie u boku tej którą pokochałem ...kiedyś . Ba zakochanym tez byłem , wiersze pisałem , i zwabiałem wybrankę słowami oj słowami . Ale może zakończę dzisiaj bo rzeczywiście Wy możecie jajo znieść czytając moje wypociny i okazałoby się że forum rencistów znane by było ze znoszenia jaj Kto wie ? Może wypada mi dalej klikać dla ...jaj ? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: odcinek 35 15.05.09, 21:54 Sagi jak zwykle pięknie napisałeś.Z wielką przyjemnością czytałam. Ty to masz dar przelania słów na papier.I wszystko to prawda. A nam została niezapomniana piosenka...Dwadzieścia lat minęło jak...... Odpowiedz Link