Dodaj do ulubionych

Które zwierządka najbardziej lubisz?

12.07.09, 09:35

Sonda.
Które zwierządka najbardziej lubisz? Kliknij i zagłosuj
Obserwuj wątek
    • cortyzol Re: Które zwierządka najbardziej lubisz? 12.07.09, 10:08
      Brak odpowiedzi -wszystkie!
      • janek-01 Re: cortyzol 12.07.09, 10:22
        Szczury, myszy także lubisz?
      • janek-01 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 12.07.09, 10:57
        Sam się usmiałem ale tak to nieraz jest, nie wolno
        się za bardzo spieszyć
        • janek-01 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 12.07.09, 16:55
          Nie wiem czy koty ktoś z nas lubi, bo ani jedna osoba
          na koty nie zagłosowała.
          Ta ankieta jest bardziej profesjonalna niż ankieta, o trolach i
          więcej prawdy pokazuje.
          Można więcej tego rodzaju ankiet tworzyć na różne tematy, ale jak
          nie będzie zainteresowania to nie będzie, dla kogo robić.
          • wadera1953 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 12.07.09, 21:17
            Najbardziej lubię zające/koty/
            • iryska2604 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 12.07.09, 21:22
              Nie mogę brać udziału w sondzie bo na równi z psami lubię koty.Lubię konie -
              nawet miałam klaczkę.Lubię wszelką zwierzynę.
              • janek-01 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 12.07.09, 21:58

SONDA

Na kotów i na wilków nikt nie zagłosował.
                Szkoda, że wilczycy nie ma, bo by na pewno za wilkiem głos oddała.
                • anoagata Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 12.07.09, 23:27
                  Zgadzam sie z Iryską wybór tragiczny, Irysko ja przeczytałam że miałaś kaczkę!!o
                  to miałaś klaczkę, to jesteś gospodyni na schwał.Zagłosowałam jednak na kota ,bo
                  uważam że cóś trzeba wybrać, a wybrałam dlatego kota bo dziś podejrzałam że moja
                  kotka * zalecała * sie do piesa i tak tym ogonem w te i wewte i nie wiem o co
                  jej chodzilo ale przy tym myła nogi stawiając ich do pionu, no wyglądała przy
                  tych zalotach super.
                  • iryska2604 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 13.07.09, 20:47
                    Ta klaczka to był kaprys mojego meża któremu sie wydawało że mu konia
                    brakuje do szczęscia.Wytrzymał z tym niecałe 2 lata i z bólem serca ale ja
                    sprzedalismy.Na dodatek była płochliwa jak diabli i najlepiej sie czuła koło
                    domu obgryzajac mi kwiaty.Jak zeskanuje zdjecia to wam ja pokazę.
                    • irena0503 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 13.07.09, 20:57
                      Kiedy byłam dzieckiem godzinami mogłam stać przy klatce z małpami i
                      to mi zostało do teraz.
                      • jagoda491 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 14.07.09, 14:12
                        Kocham wszystkie zwierzęta. Najbardziej jednak koty, chociaż nie
                        potrafię tego uzasadnić. Gdym miała warunki, mogłabym mieć dużo
                        zwierząt w domu, a tak są z nami trzy przygarnięte koty. Jedna kicia
                        na działce, poza tym całe stado bezdomnych kotów, dokarmianycvh
                        przeze mnie od kilkunastu lat. Przez blisko piętnaście lat mieliśmy
                        jamnika, którego przyniosły dzieci "na jedną noc". Nie rozumiem
                        ludzi,którzy codziennie karmią zwierzęta, przyzwyczajają się do nich
                        a potem je zabijają n.p. kury na rosół. Nie kupujemy też żywych ryb
                        na wigilię.

< Nie widzimy rzeczy takimi, jakie są , ale przez pryzmat tego, jacy
                        my jesteśmy (Anais Nin)>
                        • anka125 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 15.07.09, 22:26
                          Oczywiście psy!!!!!!!!
                          Kotów nie lubię.
                          • m4-6 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 16.07.09, 15:28
                            W zeszłym roku byłam z wnukami na safari w Świerkocinie, zauroczyła mnie małpeczka-niemowlę, miała nie więcej jak 30cm,była przeurocza,figlarna i cudna po prostu.Byłam gotowa popełnić przestępstwo kradzieży ale się nie dało jestem za cienka w tych sprawach.wink i dlatego na małpkę bym glosowałasmile.
                            • jagoda491 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 17.07.09, 12:14
                              Problemy z małpką zaczęłyby si w chwili przyniesienia do domu. To
                              wspaniałe zwierzę, ale musi mieć odpowiednie warunki. Nie wyhstarczy
                              jej legowisko miska do jia i picia oraz kuweta.
                              • jagoda491 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 17.07.09, 12:15
                                Oczywiście chodziło o miskę do jedzenia. Co ten upał z człowiekiem
                                starym wyrabia
                                • jagoda491 Do Anki 125. 17.07.09, 12:17
                                  Dlaczego nie lubisz kotów? czyżbyś ulegała stereotypom mówiącym,że
                                  koty są fałszywe? Ja, stara kociara, zapewniam Cię,że to nieprawda.
                                  Są tak samo cudowne jak i inne zwierzęta.
                                  • agat-a52 Re: Do Anki 125. 17.07.09, 12:49
                                    http://i29.tinypic.com/29urupc.jpg

Aniu125
                                    Pozdrowienia od mojej kotki.
                                    Ja zapewniam Cię, że kiedyś też tak myślałam, może nie tak, że ich nie lubiałam, ale od dziecka uwielbiałam psy, a rodzice nigdy mnie i siostrze nie pozwolili na trzymanie zwierzątka, argumentując, że zwierzę w mieszkaniu w mieście się męczy. Do tego zwierzę wymaga opieki, spacerów, czego my uczące, a rodzice pracujący nie mogą zapewnić.
                                    Psa kupiliśmy z mężem w naszym samodzielnym mieszkaniu, zanim urodziłam córeczkę. Był kochany i traktowany jak członek rodziny. Teraz mam kotka, którego córka dostała w prezencie. Córka wyszła zamąż nie w Polsce i kotek został z nami. Teraz wiem, że koty są kochane, mądre, czyściutkie, bardzo inteligentne futrzaki.
                                  • m4-6 Re: Jagodajna 17.07.09, 12:51
                                    Wiem,że to nierealne,ale coś mnie w niej zauroczyło,na bank pochodzę od
                                    nichwink.Kota baardzo chciałabym,ale chcieć,a móc to różnica u mnie nie do
                                    przeskoczenia.Synowa i dwoje wnucząt są uczulone,zresztą nie tylko na sierść
                                    kota i nie mogę im dokładać cierpień,jak przyjeżdżają. Rozmyślam nad poszukaniem
                                    takiego,który nie uczula,wiecie coś na temat?
                                    • m4-6 Re: Jagoda 17.07.09, 12:53
                                      Sorrykwiat miało być Jagoda.
                                      • janek-01 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 17.07.09, 13:10
                                        Ja bardzo lubię zwierzątka, ale ja też tak uważam ze
                                        zwierzę w mieszkaniu to tylko się męczy ono nie umie ludzkim głosem
                                        nam powiedzieć. Widzę jak panie trzymają koty i raz na tydzień
                                        wyprowadzą z mieszkania albo i rzadziej a psy raz na dzień
                                        wyprowadzają. Jedzenie to nie wszystko, co powinniśmy zapewnić dla
                                        zwierzątka zwierzątko lubi całym dniami na dworze przebywać z niego
                                        nigdy nie zrobimy człowieka.

SONDA
                                        • jagoda491 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 17.07.09, 15:34
                                          Zgadzam się z Tobą Janku w zupełności. Ale te trzy,które mam w
                                          mieszkaniu nie przeżyłyby na wolności. każde z nich ma jakiś defekt.
                                          Jedna jest prawie slepa(nie ma jednego oka, drugim prawie nie widzi).
                                          Zdrową kotkę mamy na działce, żyje na wolności. Ale i tak komuś
                                          przeszkadzała, bo przetrącił jej kręgosłup i miednicę. Przeszła
                                          leczenie dosyć długotrwałe. Jest wysterylizowana, a przede wszystkim
                                          lgnie do ludzi i to ją gubi, bo ludzie są różni.
                                          my jesteśmy (Anais Nin)>
                                          • jaga_22 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 17.07.09, 16:15
                                            Pozwolicie,że wtrącę swoje 3 grosze.Kot jest zwierzęciem domowym,lgnie do ludzi ,a zima dla kota jest nieraz nie do przeżycia,nie mówiąc już o kotach rasowych. Na pewno nie dzieje mu się krzywda w naszym domu.Pewnie,że luksusem dla kota byłby ogródek,ale i bez niego są szczęśliwe,jeżeli mają dobrych opiekunów i mądrych .Mam 2 koty i bardzo duży balkon.Jak myślicie,gdzie wolą przebywać w ciągu dnia? wink smile
                                            • iryska2604 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 17.07.09, 16:30
                                              Masz rację - kota mozna przyzwyczaic do przebywania w domu,niektore rasy
                                              tylko do tego sie nadają.Inna sprawa z psami,te musza sie wybiegac.
                                            • janek-01 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 17.07.09, 16:46
                                              Jaga otwórz mu drzwi i niech będą cały dzień otwarte
                                              to zobaczysz gdzie lubi przebywać na pewno po za mieszkaniem tam
                                              gdzie są ptaszki i myszy.
                                              • jaga_22 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 17.07.09, 17:01
                                                Janku mój kot kiedy zobaczył gołębia,to schował się za firanką,a
                                                gołąb spokojnie sfrunął na balkon.Drzwi balkonowe {2pary} i okna wszystko
                                                wychodzi na balkon i zawsze są otwarte.Czasem sroczka przysiądzie i poskrzeczy
                                                na koty,bo ma niedaleko gniazdo.Ich trofea
                                                to ćmy,chrabąszcze i muchy.wink smile Są wykastrowane i nie mają chyba
                                                instynktu łowieckiego,a są obydwa uratowane od niehybnej śmierci.
                                                • anerim Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 17.07.09, 18:06
                                                  Jedni okaleczają zwierzęta, inni ratują od śmierci, kochają i dbają, a
                                                  jedni i drudzy nazywają się ludźmi, nie mogę tego ogarnąć.
                                                  • iryska2604 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 17.07.09, 22:31
                                                    Samo życie,kochana.Okaleczanie -jak to mówisz-w tym wypadku jest
                                                    konieczne.Wyobraż sobie hordy zdziczałych kotów. Janku a kot to jest takie
                                                    zwierzę co to "chce zjesć ciastko i mieć ciastko".Moje koty mają niczym
                                                    nieograniczoną swobodę a jednak dużo czasu spędzają w domu bez pardonu pchajac
                                                    mi się na ręce.
                                                  • jaga_22 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 18.07.09, 08:25
                                                    Myślę,że Anerim miała na myśli okaleczanie nie przez kastrację,tylko
                                                    przez ludzi,którzy celowo okaleczają i znęcają się nad kotami.

Wczoraj wieczorem oglądając szkło,Borys leżał koło mnie.Po pół
                                                    godz.przyszedł Pieszczoch i go wygonił,a sam zajął jego miejsce.
                                                    Przedtem leżał z drugiej strony ,tylko nieco dalej.Głaskałam jednego i zaraz
                                                    drugiego,a pomimo to był zazdrosny.
                                                    Dzisiaj z rana widocznie im nie przeszło i stoczyły bójkę.
                                                    Teraz Pieszczoch leży z podrapanym nosem,ale tuż przy moich nogach jak psiak,a
                                                    Borys położył się dalej,a w końcu obrażony wyszedł z pokoju.Jest młodszy o 2
                                                    lata i mniejszy,więc musi się
                                                    podporządkować. http://i29.tinypic.com/2lb2e7s.gif
                                                  • anerim Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 18.07.09, 08:34
                                                    Oczywiście Jago, miałam na myśli dręczycieli zwierząt, którzy np. w
                                                    wakacje porzucają swoich "braci mniejszych", za których przecież kiedyś
                                                    wzięli odpowiedzialność itd.
                                                  • jagoda491 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 18.07.09, 11:27
                                                    Przecież te bezpańskie koty nie wzięły się znikąd. Ktoś wyrzucił, a
                                                    potem rozmnożyły się bez kontroli. Tyle,że te żyjące na wolności ,
                                                    bez pomocy człowieka,rzadko kiedy długo żyją. Poprzednio mieliśmy na
                                                    działce kotkę (bez kawałka łapki),żyła tam 14 lat. Ale do nikogo
                                                    nie podeszła poza nami i tylko na działce. Ta,którą mamy teraz
                                                    wybiega do wszystkich. Raz skończyło się dla niej źle, ale to jej
                                                    nie nauczyło. Przychodzi też kotka,młoda, której ktoś pozbawił
                                                    połowy ogona. Ludzie są okrutni. Nie wiem skąd w nich tyle agresji.

my jesteśmy (Anais Nin)>
                                                  • anka125 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 19.07.09, 00:44
                                                    I właśnie dlatego kocham psy!
                                                    https://img339.imageshack.us/img339/3954/mojadora.jpg
                                                  • anka125 Teraz dobra fotka - Dlatego kocham psy 19.07.09, 01:07
                                                    https://img107.imageshack.us/img107/8931/mojadora1.jpg

Czy ona nie jest piękna?
            • wadera1953 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 19.07.09, 09:27
              O tych zającach /kotach/ to był oczywiście żart. Kocham i psy i koty bo od
              zawsze były przy mnie. Bardzo kocham gołębie. Mama mówiła mi ,że jak dziadek
              umierał to sobie kazał do łóżka przynieść swoje gołębie.Chodziły po łożu śmierci
              i gruchały dziadziusiowi w jego ostatniej godzinie.Nie pamiętam dziadka i nawet
              fotografii nie ma,wojna i wysiedlenie.
              • janek-01 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 19.07.09, 14:14

Na jedno zwierzątko nikt głosu nie oddał a szkoda, bo
                zostało samotne, szkoda że nie mogę dwa razy zagłosować.

SONDA
                • jaga_22 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 19.07.09, 14:28
                  Jestem ciekawa co to za zwierzątko,bo ja je wszystkie kocham smile
                  ale wszystkich nie mogę mieć.wink
                  • wadera1953 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 19.07.09, 18:47
                    Wesz też zwierzątko i menda i pchła szachrajka itd.....
                    • jaga_22 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 19.07.09, 18:58
                      To są insekty,a nie zwierzątka.sad
                      • natla Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 19.07.09, 19:11
                        A suka nie pies? big_grinbig_grin
                        • jaga_22 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 19.07.09, 19:49
                          Eeeee tam.......czepiacie się,wszelkie robactwo nie,bo się
                          brzydzę.Zwierzątko musi być do pogłaskania,może być myszka,albo szczur.
                          • jaga_22 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 19.07.09, 20:31
                            Tu na potwierdzenie,mój Misiek w swojej zagrodzie.

https://lh5.ggpht.com/_BfL512MhL3o/SmNazharvzI/AAAAAAAAP9w/03sTC_m0wq8/s512/S6305559.JPG
                            • anka125 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 31.07.09, 00:11
                              A ja się cieszę,że psy górą!
                      • wadera1953 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 31.07.09, 07:30
                        jaga_22 napisała:

> To są insekty,a nie zwierzątka.sad

Nie zaliczają się wg Ciebie ani do świata flory ani fauny? Wymyśliłaś nowy świat.
                        • jaga_22 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 31.07.09, 08:53
                          Niech ci będzie,ale jesteś uparta.Mnie nie o tabele chodzi,tylko o zwierzątka,które można przytulić i pogłaskać.Chociaż pamiętam
                          z czasów młodości traszkę,do której co dzień biegłam nad wodę i
                          miałam nadzieję,że to ta sama,a nawet już kiedy miałam dzieci i
                          działkę,moją ulubienicą była ropucha.Pająka też nie zabiję,tylko
                          złapię i za balkon poleci.wink a insekty to mimo,że zaliczają się do grupy zwierząt,to ja ich nie zaliczam do moich ulubionych.big_grin big_grin
                          • wadera1953 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 31.07.09, 10:57
                            To było tak gwoli formalności. Jeśli chodzi o pozostałe zwierzęta kocham je tak
                            bardzo jak i Ty. Nie dziwie się nikomu ,że nie lubi pcheł albo hieny. Bardzo nie
                            lubię takich wielkich zielonych świerszczy-szarańczaków. Panuje przekonanie ,ze
                            jak taki osobnik pojawi się w Twoim mieszkaniu ,czy domu to nieszczęście gotowe
                            i najlepiej go utłuc pierwszemu.Ja to kilka razy doświadczyłam mimo że
                            wypuszczałam to nieszczęście zawsze spadało jak grom z jasnego nieba. Teraz
                            ubijam potworka i spoko.Jak tu nie wierzyć w przesądy.
                            • jaga_22 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 31.07.09, 12:04
                              Nie znałam tego przesądu i pewnie bym go nie mogła ubić. wink
                              Utłukłam wieczorem komara bestię,dla nich nie mam litości. big_grin
                              • floema Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 31.07.09, 12:13
                                Komar to stworzenie też boskie. Krwi Twojej potrzebował do rozmnożenia się ,tak
                                jak go zaprogramował Stwórca. Musisz mieć zdrową krew bo , dla dzieci by nie
                                brała.COŚ TY KOBIETO NAROBIŁA?????????
                                • jaga_22 Re: Które zwierzątka najbardziej lubisz? 31.07.09, 12:38
                                  No i znów nie wiedziałam,że komary robią selekcję.To mnie właśnie zastanawiało ostatnio,dlaczego mnie komary tną,a męża nie,mimo,
                                  że leży bliżej otwartych drzwi balkonowych.Mąż ma cukrzycę,czyżby im
                                  cukier nie smakował.http://i29.tinypic.com/24drfi9.gif
                                  ale na rybach nie mają wyboru i też go tną.http://i29.tinypic.com/24drfi9.gif
                                  Już samo bzyczenie wyzwala we mnie mordercze instynkty.http://i29.tinypic.com/24drfi9.gif
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka