liley11 29.09.09, 19:52 watek zasugerowany przez mojego M... po podziwie madrych dyskusji w poprzednim watku Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaheasley Re: Jak odchudzic meza 29.09.09, 20:05 Dolaczam sie do pytania. Moj potrzebuje duuuuuzego odchudzenia. Odpowiedz Link
edytataraszkiewicz Re: Jak odchudzic meza 29.09.09, 20:07 Do roboty w domu zagonic;-) Zmywanie,sprzatanie,prasowanie...Tak,zeby padl ze zmeczenia. Kilka tygodni harowy i kilkanascie kilo mniej;-) Odpowiedz Link
aniaheasley Re: Jak odchudzic meza 29.09.09, 20:26 Moj by padl i juz nie wstal po takiej 'diecie' Odpowiedz Link
liley11 Re: Jak odchudzic meza 30.09.09, 13:46 To nie dziala..chyba ze tego prasowania brakuje, bo my nie prasujemy...:))) edytataraszkiewicz napisała: > Do roboty w domu zagonic;-) > > Zmywanie,sprzatanie,prasowanie...Tak,zeby padl ze zmeczenia. > Kilka tygodni harowy i kilkanascie kilo mniej;-) Odpowiedz Link
dorcian Re: Jak odchudzic meza 29.09.09, 20:09 Dieta morz poludniowych (south beach). Zadnych weglowodanow za to mozna zrec miecho. Moj schudl 5 kg (czesc z nich niestety odzyskal podczas pobytu w Polsce - polski chlebek i pierogi tesciowej:)). Ale juz powoli wraca do wagi sprzed wakacji. Odpowiedz Link
joaska321 Re: Jak odchudzic meza 29.09.09, 20:50 Droga dorcian podaj więcej wytycznych dotyczących diety south beach, mój pracuje przy komputerze i niestety tyje, jak się udało twojemu, jakie wyrzeczenia trzeba podjąć bo mój to łasuch i mięsożerca, więc może damy radę. Odpowiedz Link
justyna_w24 Re: Jak odchudzic meza 30.09.09, 13:06 Jak mięsożerca to polecam dietę Dukana Odpowiedz Link
derka1 Re: Jak odchudzic meza 29.09.09, 20:14 Szkoda, ze nie moge pozyczyc od Waszych mezow tych paru kilogramow, dla mojego meza - ktory chocby nie wiem ile jadl wagowo pozostaje niezmienny od lat. Odpowiedz Link
yoskaiga Re: Jak odchudzic meza 29.09.09, 20:34 Derka, ja nie chce być nudna z tymi podobieństwami:) PS tam już nie chce pisać , bo ktoś powiedział,ze koniec ale chciałam powiedzieć ,że wszystko przeczytałam i ja Cie doceniam i głowę chylę, bo sama Wojna Róz już jest skomplikowana ,a co dopiero reszta? Odpowiedz Link
derka1 Re: Jak odchudzic meza 29.09.09, 20:57 Ooooooooooooo :-) Dziekuje. To ja Cie na setke zapraszam, z tym smietankowym sledziem z innego watku :-) Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Jak odchudzic meza 30.09.09, 00:02 zabrac kluczyki od samochodu lub oyster Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Jak odchudzic meza 30.09.09, 00:02 zabrac kluczyki od samochodu lub oyster Odpowiedz Link
zurekgirl Re: Jak odchudzic meza 30.09.09, 00:18 A ja dwa lata temu przynioslam taki magazyn men's health czy cos podobnego, z pieknie umiesnionym panem na okladce. Kochany moj wazyl wtedy 120 kilo i nie mial zamiaru mniej. Ale poczytal, przypomnial sobie, jak to bylo lekko, jak sie wazylo 70 i gralo w koszykowke i stwierdzil, ze skoro Gordon Ramsey moze przebiec maraton, to dlaczego P.Obzarciuch mialby nie podolac. Zaczal biegac zatem troche, potem wiecej, a potem non stop i to po 25 kilometrow tak dla zabawy...a dodatkowo stwierdzil, ze podszkoli plywanie. Teraz biega 3 razy w tygodniu do pracy (11 km), czasem z zakolem do pracy (25 km), plywa dwa razy w tygodniu po 1,5 godziny i wazy 80 kg. Wcina wszystko na co ma ochote lacznie z batonikami czekoladowymi, czuje sie cudnie, wyglada jak nigdy, jest generalnie bardziej zadowolony, bo osiagnal cos nowego. Takze z punktu widzenia osoby, ktora z jedzenia nie zrezygnuje to sport sport i tylko sport. Sprawdzone, dziala. Szkoda, ze nie na mnie ;) Odpowiedz Link
jaleo Re: Jak odchudzic meza 30.09.09, 10:44 Ja tez mysle, ze diety typu South Beach albo Atkins to nie jest dobra droga. Po prostu, zdrowe zywienie, a przede wszystkim ruch. Niestety tak jest, ze jak sie dobija do czterdziestki, metabolizm zwalnia, i samym zdrowym zywieniem sie nie zgubi kilogramow. Moj maz jest bylym wyczynowym sportowcem (kolarstwo), po skonczeniu kariery wyscigowej, nadal jezdzil dwa razy w tygodniu, co do niedawna wystarczalo do zachowania w miare szczuplej sylwetki. Ale im blizej bylo do 40-tki, tym trudniej, i sam rower dwa razy w tygodniu juz nie wystarczal. Problem w tym, ze czasu nie starczalo na wiecej (bo taki rowerowy trening to 3 - 4 godziny co najmniej). Zaczal wiec biegac - co drugi dzien, najpierw po 15 min, potem dluzej, teraz biega 5 mil dwa razy w tygodniu. Tluszczyk gubil doslownie z dnia na dzien. Zaleta biegania jest taka, ze jest to wysilek dosc intensywny i mozna wiele osiagnac w krotkiej, polgodzinnej sesji. A pol godziny w ciagu dnia to chyba kazdy moze wykrzesac. Odpowiedz Link
maleczytaniecouk Re: Jak odchudzic meza 30.09.09, 10:58 Mój mąż schudł 5 kilo po odstawieniu słodyczy. Do tego prawie nic samożonego nie jemy (pieczone albo na takiej "magicznej patelni"). ćwiczyć mu sie nie chce. Ale zaczął wiecej się bawić na podwórku z Laurą, a ona na rowerku... a tatus za nią ;) Niby nie ćwiczenia a jednak Odpowiedz Link
liley11 Zurek! 30.09.09, 13:50 WOW, Zurek - dam mu to przeczytac. Mial zrywy do sportu, ale jakos nie systematyczne... A Zurek to od nazwiska? Moze mamy podobne? zurekgirl napisała: > A ja dwa lata temu przynioslam taki magazyn men's health czy cos > podobnego, z pieknie umiesnionym panem na okladce. Kochany moj wazyl > wtedy 120 kilo i nie mial zamiaru mniej. Ale poczytal, przypomnial > sobie, jak to bylo lekko, jak sie wazylo 70 i gralo w koszykowke i > stwierdzil, ze skoro Gordon Ramsey moze przebiec maraton, to > dlaczego P.Obzarciuch mialby nie podolac. Zaczal biegac zatem > troche, potem wiecej, a potem non stop i to po 25 kilometrow tak dla > zabawy...a dodatkowo stwierdzil, ze podszkoli plywanie. Teraz biega > 3 razy w tygodniu do pracy (11 km), czasem z zakolem do pracy (25 > km), plywa dwa razy w tygodniu po 1,5 godziny i wazy 80 kg. Wcina > wszystko na co ma ochote lacznie z batonikami czekoladowymi, czuje > sie cudnie, wyglada jak nigdy, jest generalnie bardziej zadowolony, > bo osiagnal cos nowego. Takze z punktu widzenia osoby, ktora z > jedzenia nie zrezygnuje to sport sport i tylko sport. Sprawdzone, > dziala. Szkoda, ze nie na mnie ;) Odpowiedz Link
liley11 Re: Jak odchudzic meza 30.09.09, 13:48 Bywaja takie dni, ze po 200mil dziennie robi. To jak on zdazy na spotkania na piechote?:)))) robak.rawback napisała: > zabrac kluczyki od samochodu lub oyster > Odpowiedz Link
dubeltowa Re: Jak odchudzic meza 30.09.09, 12:10 Ja stosowałam na mężu diete :) bo do wysiłku fizycznego nie sposob było go zmusić. A że prace ma siedzacą to kilogramow mu szybko przybywało. Na diecie jest od stycznia i do tej pory udalo mu sie zrzucić 14 kg. Dieta polega na tym, że nakładam mężowi dużo mniejsze porcje i w miarę niskokalorycznie gotuję. Przedsiewzięcie było o tyle trudne, ze wszyscy musieliśmy przejść na diete i nie obiadac sie na oczach męża, żeby mu przykro nie było :D Mąż wagę trzyma, ciśnienie mu spadło i ogólnie sprawniejszy jest, z czego i ja czasem korzystam ;) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
nulki Re: Jak odchudzic meza 30.09.09, 12:28 Przestalismy (obydwoje) objadac sie czipsami, frytkami, cukierkami, lodami, bagietkami, buleczkami z dzemem, ograniczylismy pizze i wielkosc zjadanych porcji. Nie kupujemy slodyczy, zeby nie kusily :). Efekt widoczny po paru miesiacach. Ja dodatkowo chodze na silownie, niestety moj partner nie daje sie przekonac do uprawiania zadnego sportu, nawet rekreacyjnie :( Odpowiedz Link
liley11 Re: Jak odchudzic meza 30.09.09, 13:55 U nas o slodyczach nie moze byc mowy- bo szybko znikaja (nawet czekolada mietowa moja ulubiona a znienawidzona przez meza - jak nie ma nic innego to i to zje...a niespodziewanym gosciom nie ma co na talerz wylozyc..:) ) Jemy zdrowo ale smacznie, gotuje sama z produktow organic. W ogole zdrowe zywienie jest moim hopla. Fakt, zaczelam nakladac mniejsze porcje - ale mezus dojada sobie poznym wieczorem...i to to tez gubi. Odpowiedz Link
nulki Re: Jak odchudzic meza 30.09.09, 16:40 Nas tez gubilo wieczorne podjadanie - tu cukierek, tam paczuszka czipsow...suma summarum codziennie cos podjadalismy i na efekty nie trzeba bylo dlugo czekac :( Tak jak dziewczyny pisza - silna wola i konsekwencja sa wazne. Na poczatku bylo nam ciezko, ale pozniej organizm sam sie przestawil i wyregulowal. Dzieki temu mam 6 kilo mniej. Narzeczony sie wprawdzie nie wazyl, ale "boczki" juz mu sie nie wylewaja ze spodni. Wspieramy sie nawzajem w trzymaniu nowej wagi :) Odpowiedz Link
edytataraszkiewicz Re: Jak odchudzic meza 30.09.09, 23:15 Dla mnie nie ma diet!!!! Lubimy dobrze zjesc,co nie znaczy zawsze zdrowo,poniewaz jestem tradycjonalistka i juz;-) U nas to ja mam nadwage 10kg,,ale sie juz nie przejmuje bo w moim wieku nie wypada:-? Na szczescie jestem wysoka ,wiec rozchodzi sie po kosciach. Nie wyobrazam sobie siedziec na diecie,bo pomimo,ze nie lubie slodyczy,nie moglabym sobie i rodzinie odmowic wielu smacznych potraw,takich jak: piersi kurczaka w galarecie z majonezem,ruskich pierogow,pyz ziemniaczanych z miesem itp... Pod domem mamy kort tenisowy,wiec w koncu zdecydowalismy sie zaczac grac conajmniej 2xw tygodni,tak dla kondycji,bo w moim wieku... Odpowiedz Link
basiak36 Re: Jak odchudzic meza 30.09.09, 14:26 Najlepiej bez diet bo maja to do siebie ze po nich sie wraca do stanu poprzedniego. Szczegolnie te ograniczajace weglowodany, ktore dodatkowo zle wplywaja na organizm. Najlepiej dawac mu do jedzenia polowe tego co normalnie je, zabrac slodycze, nie dawac jesc po 18tej i wyslac na jakies cwiczenia, niech biega,idzie na gym etc:) Efekt murowany:) Odpowiedz Link
liley11 Re: Jak odchudzic meza 30.09.09, 21:36 basiak36 napisała: > > Najlepiej dawac mu do jedzenia polowe tego co normalnie je, zabrac slodycze, ni > e > dawac jesc po 18tej i wyslac na jakies cwiczenia, niech biega,idzie na gym etc: > ) > Efekt murowany:) I regularnie czyscic klatke:)))) zartuje;) Odpowiedz Link
basiak36 Re: Jak odchudzic meza 30.09.09, 22:08 liley11 napisała: > I regularnie czyscic klatke:)))) > zartuje;) > No nie zartuj, nie mow ze Twoj maz sam po sobie sprzata:))) Ja u nas mam ogromny stos brudnych ciuchow ktore moj maz kolekcjonuje po swojej stronie lozka:))) Odpowiedz Link
kaha_org Re: Jak odchudzic meza 30.09.09, 15:56 Razem z mezem od maja schudlismy w sumie 25 kilo (ja 8, maz 17). Ani razu nie czulismy glodu ani w sumie niczego nam nie brakowalo. Polecam vitalia.pl. Tylko najpierw trzeba podjac decyzje i sie jej konsekwentnie trzymac. No i oczywiscie to przede wszystkim maz musi CHCIEC schudnac;-) Odpowiedz Link