Dodaj do ulubionych

Tumble Dryer pomóżcie

28.09.10, 23:00
zblizaa się zima i mam odwieczny problem z szuszeniem ubrania. Chcemy z mężem kupic Tumble Dryer z kondensacją pary wodnej ale jestem zielona w temacie .Macie jakieś doświadczenia ?Podzielcie się prosze.
Obserwuj wątek
    • klaton Re: Tumble Dryer pomóżcie 28.09.10, 23:22
      Bardzo dobry pomysl. Tez mialam problem z praniem ktore tylko wisi i ani mysli schnac. Zwlaszcza zima i zwlaszcza jak sie ma dzieci jest bardzo przydatna.
      My mamy suszarke z kondensacja pary, to taki pojemnik ktory oprozniam co 3-4 suszenia. Generalnie jest to bardzo wygodne, pojemnik znaczy sie, bez rur odprowadzania itd.
      Inne zalety lub wady suszarki? Dla mnie zalety to ze pranie jest miekkie, nie sztywne, nie gniecie sie jak by sie mozna bylo spodziewac, pod warunkiem ze od razu po wyciagnieciu sie ladnie posklada (poki cieple:)
      Polecam
      • glasscraft Re: Tumble Dryer pomóżcie 28.09.10, 23:33
        Mialam suszarke kondensacyjna, teraz mam taka z rura na zewnatrz. Pierwsza sprawdzala sie super w poprzednim miejscu zamieszkania bo nie mialam mozliwosci wywalania rury na zewnatrz (oproznialam za kazdym suszeniem, nawet jak malutko bylo,bo nie chcialam zeby woda stala w pojemniku), ta z rura teraz tez jes super (rura mi nie przeszkadza). Zaleta jest to, ze pranie jest super mieciutkie (zwlaszcza reczniki, latem nie uzywam suszarki tylko susze w ogrodzie i te cholerki mozna w kacie postawic :-)
        • mysha16 Re: Tumble Dryer pomóżcie 29.09.10, 08:16
          a czy to prawda że suszarki pobierają duz o prądu i hałasują? i czy faktycznie pranie jest suche po wyciągnięciu?jakie macie typy?dziękuje.
          • dorotus76 Re: Tumble Dryer pomóżcie 29.09.10, 09:08
            My mamy whirlpoola, z pojemnikiem na wodę, który się opróżnia. Jestem bardzo zadowolona, skonczyło sie suszenie zima w domu. Pranie wychodzi bardzo suche - od razu mozna wkładać do szafki. To jeszcze zalezy od ustawionego programu, bo mozna ustawic lekko wilgotne od razu do prasowania, jak chcesz.
            • dorotus76 Re: Tumble Dryer pomóżcie 29.09.10, 09:12
              A i czy hałasuje - bardzo. Z drugiej strony mam ja za zamkniętymi drzwiami, wiec mi nie przeszkadza. Ponadto dmucha bardzo ciepłym suchym powietrzem i mozna dom nagrzać. Suszy dość długo, może z 2-3 h (nigdy nie liczyłam). Dla mnie z wad - że ubrania nie pachną powietrzem, co lubię. Nie można wkładać ubrań z gumowymi naklejkami (dziecięce bluzki), bo się sklejają od temperatury. Ale naprawdę ubrania wychodzą mieciutkie jak puszek.
              • dru.ga Re: Tumble Dryer pomóżcie 29.09.10, 10:24
                Ja mam kondensacyjna BOSHa - super sprawa, jest cicha, energooszczedna, ma kilka programow suszenia. Ubrania wyjmuje i na chwile jeszcze rozwieszam zeby odparowaly cala wilgoc / tak zdaje sie jest zalecane w instrukcji/. Pojemnik oprozniam co 2 - 3 wsady, ubrania nie sa wygniecione i faktycznie mieciutkie. To jest moj drugi, zaraz po zmywarce najbardziej ulubiony sprzet :-)) naprawde mocno ulatwia zycie:-)
    • mama5plus Re: Tumble Dryer pomóżcie 29.09.10, 11:36
      Mamy taka z pojemnikiem i jest bardzo pozyteczna bo woda z tegoz idzie do zelazka, do podlewania roslin, do namoczenia czegos i do sprzatania, mycia ( miekka i ciepla na poczatku)

Jest glosniejsza od pralki ( ale pralke mam taka ze musze ucho przykladac zeby sprawdzic czy wlaczona wiec pewnie malo miarodajne ;) ) , stoi w pralni obok kuchni i nie przeszkadza nam wcale, noca nie slyszymy.

Ratuje nas zima bo nijak nie miescimy sie na przenosnej suszarce, w deszczowa pogode i kiedy trzeba cos szybko przesuszyc( ma szybkie cykle)
      Ma opcje `prasowania` wiec wygladzone ladnie i zlozone po wyjeciu na cieplo i mam z glowy stanie nad deska wiec ekonomicznie, energetycznie to tez tak samo mniej wiecej.

Suszy swietnie ( sa rozne opcje do wyboru).
      W lecie jednak wole w ogrodzie suszyc bo pachnie swiezoscia i slonce naturalnie wybiela.
      Nasza jest z jednym z pojemniejszych modeli Miele.
      • leyla76 Re: Tumble Dryer pomóżcie 29.09.10, 23:03
        wszyystko co napisaly poprzedniczki to prawda i tumble drier w zimie jest niezastapiony. my kupilismy rok temu niby energooszczedna wersje, ale przy porownaniu rachunkow za prad z przed szuszarki z tymi kiedy suszarka dzialala intensywnie wyszlo ok 100£ roznicy na niekorzysc suszarki oczywiscie. moja ma pojemnosc 8 kg jednak ja zawsze wkladam mniej bo przy pelnej niestety gniecie. zaczelam tez ustawiac ja na noc bo wtedy niby prad tanszy wiec warto szuka takiej ktora ma opozniony start time delay.
        • edzior1 Re: Tumble Dryer pomóżcie 30.09.10, 14:20
          masz tanszy prad w nocy jak masz 2 taryfy...... tez sie na to nabieralm przez lata......
        • edzior1 Re: Tumble Dryer pomóżcie 30.09.10, 14:23
          Ja tez szukam suszarki ale u mnie jest probblem z miejscem, szukam wezszej niz standardowe, idelanie 60cm.... i cos mi sie wydaje ze to nierealne.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka