Dodaj do ulubionych

Do Gypsi, plissssss

14.02.11, 19:45
Corka 4.5 roku. Tydzien temu przeszla zapalenie pluc. Zaczelo sie od temperatury, kaszlu, swiszczenia w oddechu. Lekarz z przychodni zbadal ja, osluchal, wyslal do szpitala. Tam zrobili przeswietlenie, dali antybiotyk. Posiedziala w domu tydzien. Przed powrotem do szkoly poszlismy do kontroli. Lekarka powiedziala, ze osluchowo jest czysto. Mala poszla 3 dni do szkloy, potem byl weekend, wrocila dzis (czyli 4 razy byla). Ma temperature prawie 39 st. Jest niewyrazna, poklada sie. Wiem, ze cos sie wykluwa... Kaszel jej jeszcze nie przeszedl. Nie wiem co robic. Corka jest chora raz w miesiacu. Byla pod koniec grudnia (chest infection). Tez dali jej antybiotyk. Potem byla przeziebiona, no i potem to zapalenie pluc. Wszystko w trakcie 2 miesiecy.
Corka miala kilka razy w przeszlosci ataki astmatyczne (jako niemowle miala egzeme). Ma inhalator (salbutamol). Uzywa go w czasie dusznosci, ktore nie zdarzaja sie czesto. Lekarz nigdy nie lekcewazy jej stanu. Ja daje antybiotyk tylko wtedy gdy to jest konieczne. Goraczke zbijam gdy ma ponad 38, 38.5, w zaleznosci od samopoczucia. Jest w reception od wrzesnia. Ciagle opuszcza szkole, czasem, tydzien, czasem kilka dni... Moze cos doradzisz. Jak jej sie nie poprawi to znow pojdziemy do przychodni i znow nie pojdzie do szkoly... Czy ja robie cos zle...
Obserwuj wątek
    • gypsi Re: Do Gypsi, plissssss 15.02.11, 14:18
      Nic nie robisz zle, ale jak corka wczesniej nie miala okazji "przerobic" wirusow i bakterii, to teraz musi. Tak sie zdarza z dziecmi wchodzacymi do grupy.
      Rob dalej, co robisz, zle sie czuje, to trzymaj w domu, nie przechodzi po paru dniach, to idz do lekarza, jak trzeba podawaj antybiotyk.
      Mozesz po infekcji dac multiwitamine jakas, bo owoce i warzywa teraz marne juz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka