Dodaj do ulubionych

Care worker

20.06.11, 14:08
Jako osoba berobotna szukam swojego miejsca w swiecie pracy. I ostatnio po rozmowie z doradzca z Job centre wymyslilysmy,ze moze bym chciala pracowac jako care worker. Faktycznie ofert jest sporo i praca wyglada dosc ciekawie.
A tu jest ktos kto pracuje w tym zawodzie?
Obserwuj wątek
    • illegal.alien Re: Care worker 20.06.11, 16:12
      MOj W pracowal, dopoki nie postanowil zostac rolnikiem :) Jak masz jakies pytania, to moge go podpytac albo sama odpowiedziec na podstawie tego, co pamietam :)
      • ta_ruda jak sie zostaje rolnikiem? 20.06.11, 16:19
        nie na temat, ale czy moge zapytac jak sie zostaje rolnikiem w UK? zaciekawilo mnie to!

illegal.alien napisała:

dopoki nie postanowil zostac rolnikiem :)
        • illegal.alien Re: jak sie zostaje rolnikiem? 20.06.11, 17:17
          Na razie W jest na etapie collegu, wiec jeszcze nie wiem. Jak juz skonczy college i bedzie mial prace (a najlepiej swoja wlasna farme ;)), to wszystko napisze :D
        • mamakostka Re: jak sie zostaje rolnikiem? 21.06.11, 00:11
          hahahhaha ale mnie rozbawilo to pytanie
          moze po prostu trzeba kupic kawal pola i ciagnik hahhahah
          • illegal.alien Re: jak sie zostaje rolnikiem? 25.06.11, 01:15
            Gdyby to bylo takie proste, to by W juz dawno rolnikiem byl ;)
    • d.hassenpflug Re: Care worker 20.06.11, 17:03
      hm. to pewnie zalezy jaki typ 'care work' ma sie na mysli ;) gdyz pracowalam 5 lat jako care assistant co mozna zaliczyc do care work aczkolwiek nie nazwalabym tego praca zbyt ciekawa ;)
      • novalee1 Re: Care worker 20.06.11, 19:59
        Ja akurate pracuje jako care worker a raczej jako nursing assistant w pewnym domu opieki.Pracuje tylko na nocki,wiec moja praca polega glownie na pomaganiu rezydentom ktorzy sami nie sa w stanie przebrac sie,isc do toalety,isc do lozka,robie im kawy,herbaty,zabawiam rozmowa itp.Sa noce ze wszyscy rezydenci spia i wtedy jest tylko obowiazkowy "obchod"co 1-2 godziny gdy sprawdzamy rezydentow z listy czy np. nie spadli z lozka i czy wszystko jest ok. Pracuje do 8 rano.Przez ostatnia godzine pomagam rezydentom ktorzy nie sa w stanie przebrac sie i umyc i wyprowadzam ich na sniadanie.Pomagam tez przy sniadaniu.Jesli bys jeszcze miala jakies pytania pisz na priva.
        • marninor Re: Care worker 20.06.11, 20:15
          a jakie trzeba mieć kwalifikacje do takiej pracy w domu opieki?
    • agg3 Re: Care worker 20.06.11, 20:24
      care worker lub care assisstant to wlasnie praca opiekuna w domu opieki lub u ludzi w domu.
      polega na pomocy ludziom starszym w codziennych czynnosciach, od mycia, ubierania, toalety... po gre w bingo ;)
      moim zdaniem praca ciezka fizycznie i psychcznie, ale odpowiednie osoby bede czerpac niesamowita satysfakcje z pomocy innym.
      na poczatek zadne kwalifikacje nie sa wymagane (w zaleznosci od pracodawcy), pracujac mozna zrobic nvq i caly czas sie szkolic.
    • justmaga Re: Care worker 20.06.11, 20:57
      jA tez tak pracowalam jako care worker.

zalezy co lubisz. Starsi ludzi potrafia byc bardzo wymagajacy , trudni etc.. Potrafia miec ci za zle ,ze masz nie taki angielski jak chce etc..
      w domu opieki latwo nie jest bo milion i jeden procedur plus ciagle oko rodzin etc..

Ale polecam te prace jako prace przejsciowa na rok, czy dwa bo raczej wlasnie nie wymaga wielkich kwalifikacji i jak sie uda dobre miejsce znalezc to jest fajnie
      • yadrall Re: Care worker 20.06.11, 21:18
        Ja rozmawialam z ta doradzca z Job centre,ze chce pracowac z dziecmi i ona podsunela mysl,ze moze poszukam pracy jako care worker-podobno agencje maja tez zlecenia od rodzicow dzieci niepelnosprawnych. I cos takiego zaczelam szukac-wyslalm juz dwie aplikacje (zaraz napisze kolejna) i zaznaczam,ze chce pracowac glownie z dziecmi. Napewno sie nie widze w pracy w domu opieki gdzie sa sami starsi ludzie. Jezeli juz to odwiedzanie ludzi w domach itp.
        Potem chcialabym zrobic NVQ i moze w dalszej kolejnosci specjalizowac sie w rehabilitacji. Taki sobie plan wymyslilam-zobacze czy uda mi sie cos z tego zrealizowac.
        • t.edyta Re: Care worker 20.06.11, 22:11
          7 lat temu pracowalam jako care worker i jezdzilam do domu osob ktorymi sie opiekowalam.
          Praca bardzo ciekawa bo w ruchu .
          Ja bylam bardzo zadowolona bo prcodawca u ktorego pracowalam pozwolil dobrze zarobic.
          Tam tez zrobilam NVQ.
          Z tego co dziewczyny napisaly do szczegolnych obowiazkow nalezy zmienianie pampersow,bo jesli ktos nie wie to podpowiem ze 90% starzsych ludzi je uzywa jak rownie robi kupe:D

Mi taka praca odpowiada ,daje mi wiele satysfakcji,tym bardziej,ze ludzie zawsze wdzieczni i mil.Z niektorymi nawiazalam mile kontakty.

Nie odpowiadala mi opieka z dziecmi,bo wielka odpowiedzialnosc jak dla mnie.

Jak nabierzesz doswiadczenia to znajdziesz wiele prywatnych ogloszen,wtedy mozna opiekowac sie ludzmi za duzo wieksze pieniadze.
        • golfstrom Re: Care worker 20.06.11, 22:28
          Yadrall, a Ty wylacznie w Londynie szukasz?
          • yadrall Re: Care worker 20.06.11, 22:33
            Nie, ja do Londynu mam daleko (jakies 180mil),wiec szukam tu gdzie mieszkam-Poole (Dorset)
            • golfstrom Re: Care worker 20.06.11, 22:41
              Sorry, cos mi sie pomylilo :) Nie wiem czmu, ale sadzilam ze mieszkasz w Londynie.
              • sophie2202 Re: Care worker 20.06.11, 23:23
                Ja pracowalam 3 lata temu jako senior health care assistant w szpitalu i w domu opieki i potwierdzam że jest to praca ciezka fizycznie i psychicznie ale jesli masz do tego powołanie to daje ogromną satysfakcje.
    • szczur.w.sosie Re: Care worker 21.06.11, 00:43
      Pracowałam w tzw. secure hospital.
      Odjazd normalnie, ale nawet fajnie było.
    • miss_paradox Re: Care worker 25.06.11, 00:22
      jezeli macie ochote pracowac w szpitalach NHSu wejdzcie na www.nhsprofessionals.nhs.uk Jest praca dla CSW/HCA w wielu trustach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka