Dodaj do ulubionych

kto chodzi regularnie do ALDI? pliz

06.11.11, 10:43
nie mam po drodze, mam dwojke maluchow z ktorymi nie cierie chodzic do sklepu, a konczy mi sie NAJLEPSZA najpyszniejsza przyprawa HUNGARIAN do gulaszu
ktos moze ma po drodze i by mi wyczail oferte??
a moze ktos zna i by mi wyczail smaczny odpowiednik (A propos watku o ebayu i przyprawach z tegoz)
Obserwuj wątek
    • mrs.t Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 06.11.11, 10:46
      OO TAKIE to bylo 2.bp.blogspot.com/_bITgZObt1Eg/TESNOFyndCI/AAAAAAAAAnA/ZaD_BGmsrkE/s1600/Aldi+spice.jpg
      ps, italian nie bardzo jest dobre :/ ostatnio jak bylam bylo wlasnie to

kiedys waldim tez bardzo fajne cos z chili w metalowym pojemniczku kupilam
      • jaleo Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 06.11.11, 11:04
        Ja robie tam zakupy dosc regularnie, choc w tym tygodniu nie bylam. Jak zauwaze te przyprawy, to dam znac.
        • mrs.t Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 06.11.11, 12:13

prooosze
          mam chyba aldi tu dzie sie przeprowadzilam, wiec podjade jak dasz cynk#
          • jaleo Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 06.11.11, 19:02
            Mam Aldi po drodze z pracy, wiec przewaznie zagladam w piatek po poludniu. Super sklep.
            • a.rokosz Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 06.11.11, 19:26
              wlasnie jestem w Niemczech od dwoch miesiecy i chcialabym cos rzec n/t Aldiego- uswiadamiajaco. Aldi sprzedaja rozne artykuly w atrakcyjnych cenach a jednoczesnie bracia Aldi z ktorych jeden juz nie zyje, sa najbogatszymi ludzmi w Niemczech. Jak to mozliwie? Ano, Aldi co moze to produkuje wykorzystujac najtansza na swiecie sile robocza, glownie w Chinach, tania, tzn. ludzie nie sa oplacani, pracuja po 20 godzin, spia w fabrykach na ciuchach ,ktore szyja. Aldi w Niemczech jest napietnowany jako firma nie fair i wiele ludzi jak szuka tanszych produktow idzie do LIdla, ktory tutaj nie mial takich afer na koncie jakAldi(skonczylo sie zreszta w sadzie i Aldi placil odszkodowania)Akurat robilam prezentacje na uniwerku z przypadku Aldiego jako zlego pzykladu w handlu.Sama wczesniej czesto kupowalam w Aldim ,teraz jak nie musze nie kupuje.
              • jaleo Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 06.11.11, 20:09
                a.rokosz napisała:

> wlasnie jestem w Niemczech od dwoch miesiecy i chcialabym cos rzec n/t Aldiego-
                > uswiadamiajaco. Aldi sprzedaja rozne artykuly w atrakcyjnych cenach a jednocze
                > snie bracia Aldi z ktorych jeden juz nie zyje, sa najbogatszymi ludzmi w Niemcz
                > ech. Jak to mozliwie? Ano, Aldi co moze to produkuje wykorzystujac najtansza na
                > swiecie sile robocza, glownie w Chinach, tania, tzn. ludzie nie sa oplacani, p
                > racuja po 20 godzin, spia w fabrykach na ciuchach ,ktore szyja.

Hehe a Tesco, Asda itp to swieci ;-)
                O naiwnosci ludzka.
                • jaleo Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 06.11.11, 20:28
                  Za wczesnie mi sie wyslalo ;-)

Jedyny (w miare) etyczny supermarket to Coop, reszta to sa przestepcy jeden drugiego warty, i przekonanie, ze Aldi jakos sie na tym tle wyroznia posrod Walmatrow i Tesco tego swiata, to ogromna naiwosc.
    • mrs.t Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 26.01.12, 01:03
      Przypominam sie,i o moim gulaszu

dzisiaj ostatnia resztke zuzylam :(
      • robak.rawback Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 26.01.12, 22:25
        wcale nie mowimy ze ten sklep jest etyczny - jakby sie chcialo do etycznych chodzic to nie wiem gdzie by trzebabylo isc

schokokussy z aldiego - uwielbiam
        chyba sie nazywaly chocolate marshmallows ale glowy nie dam
        fotoforum.gazeta.pl/photo/4/kb/nd/xbiu/xOowOZjhm5mW12n6MX.jpg
      • lucasa Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 26.01.12, 22:57
        mrs.t napisał:

> Przypominam sie,i o moim gulaszu
        >
        > dzisiaj ostatnia resztke zuzylam :(

ja bym Ci chetnie kupila, ale nie widzialam takiej przyprawy u nas. jak pojde jutro to specjalnie sie przejde aby zobaczyc w kazdym zakamarku... :)
        A
        • mrs.t Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 26.01.12, 23:18
          lucasa, no bo to byl taki sezonowy rzut
          w woreczkach plastikowych

chyba Stonemill sie producent nazywa
          • mrs.t Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 26.01.12, 23:19
            (cd) wiec jak chodzisz regularnie to lukaj prosze!
            • mrs.t Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 22.03.12, 09:01
              Ni ma?
              • lucasa Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 22.03.12, 09:40
                ni ma.
                za kazdym razem zagladam i nic.
                A
              • 7oz Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 22.03.12, 12:09
                A sprawdzasz sobie regularnie na ich stronie Special Buys? www.aldi.co.uk/uk/html/offers/special_buys.htm
                • mrs.t Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 02.04.12, 23:05
                  > A sprawdzasz sobie regularnie na ich stronie Special Buys? rel="nofollow">www.aldi.co.uk/uk/html/offers/special_buys.htm

7,moze i sprawdzam :/ jak pamietam, nie trafilam na nie tam
                  nie wiem czy sie tam pojawia swoja dorga,bo to taki rzut jest "narodowy" w sensie kuchania takiego a takiego kraju, albo jakos tak, nie special buy zadne, tylko taki jakis rzut sezonowy,
      • princesswhitewolf Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 09.06.12, 21:37
        a co ta przyprawa zawiera takiego czego nie mozna by bylo zlozyc z innych podstawowych przypraw?
        • mrs.t Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 09.06.12, 22:58

> a co ta przyprawa zawiera takiego czego nie mozna by bylo zlozyc z innych podst
          > awowych przypraw?

pewne mieszanki maja specyficzny smak i tyle
    • karolina_zet Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 22.03.12, 22:57
      tez czekam na te przyprawy - w zeszlym roku byly jakos w sierpniu. Moze i tym razem pojawia sie latem na sezon grilowy - jak zobacze dam znac.
      • mrs.t Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 02.04.12, 23:05
        karolina, ozlocecie! Pamietaj o mnie!
        byc moze i na lato beda, matko do sierpnia tyyyle czsu jeszvze :/ ;)
        • mrs.t Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 09.06.12, 13:46
          i, co, nic poki co?
          • karolina_zet Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 09.06.12, 21:23
            nic:(
          • lucasa Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 09.06.12, 23:31
            mrs.t napisał:

> i, co, nic poki co?

ano nic... :(

ps. co jestem w Aldi to mi sie Mrs.t przypomina :)))
            • mrs.t Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 28.07.12, 23:27
              i co, ciagle nic??
              :((
              • karolina_zet Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 29.07.12, 14:56
                nadal nic. Ostatnio rzucili ziola wlasnie w takich duzych opakowaniach i tego samego producenta co te mieszanki przypraw - ale niestety tamtych ani sladu:(
                • justincase987 Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 31.07.12, 23:54
                  wedlug magazynu Which? proszek Almat z Aldiego to najlepszy proszek do prania na rynku w UK. dostal pierwsze miejsce, za nim ariel w proszku i 3cie miejsce Daz w tabletach..

co do mieszanek przypraw to owszem smaczne ale czy nie zawieraja czasem zbyt duzo chemii, np. glutaminian sodu?
                  • mrs.t Re: kto chodzi regularnie do ALDI? pliz 01.08.12, 21:57
                    A to tu wolno msg dodawac??myslalam ze nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka