Dodaj do ulubionych

zamieszki w Warszawie

11.11.11, 23:00
smutne to i przerazajace co sie zaczyna dziac w Europie, i apropos naszych brytyjskich zamieszek nasuwa mi sie pewna wypowiedz z wtedy- ze w "naszym" kraju TAKIE rzeczy sie nie dzieja. Prosze bardzo - dzieja sie.
www.tvn24.pl/0,1723953,0,1,rozroby-w-warszawie-ranni,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • saram0na Re: zamieszki w Warszawie 11.11.11, 23:02

www.tvn24.pl/-1,1723970,0,1,ludzie-chowali-sie-wszedzie--gdzie-sie-dalo,wiadomosc.html
    • blacktea Re: zamieszki w Warszawie 12.11.11, 05:42
      Na 210 zatrzymanych, 92 to Niemcy...
      • glasscraft Re: zamieszki w Warszawie 12.11.11, 08:08
        Czyli wiekszosc to Polacy, czy tez moze Zydzi, masoni i cyklisci?
        • havana28 Re: zamieszki w Warszawie 12.11.11, 09:03
          Zamieszanie z setka zatrzymanych Polaków w Warszawie porównujecie do zadymy w Londynie i wielu innych brytyjskich miastach z tysiącami złapanych i dziesiątkami tysięcy niezłapanych bo brytyjska policja tylko stala i się patrzyła?

Czas na specksavers i zmiane szkieł
          • glasscraft Re: zamieszki w Warszawie 12.11.11, 09:10
            Porownujemy jeden prymitywny ludzki chlam niszczacy wszystko na swojej drodze bez zadnego racjonalnego powodu z drugim prymitywnym ludzkim chlamem niszczacym wszystko na swojej drodze bez zadnego racjonalnego powodu.

Czas przestac na sile udowadniac wszystkim, ze g...no pachnie rozami.
            • havana28 Re: zamieszki w Warszawie 12.11.11, 09:25
              Dla mnie ten watek to rozpaczliwa proba 'udowodnienia' ze ' zobaczcie brytole wcale nie sa tacy zli, wasi tez sie bija'. Żalosne.

Tym niemniej, jako ze Polska nie jest multi kulti i nie sklada sie z 50% Niemcow, nadreprezentacja sasiadow zza Odry jest zastanawiajaca
              • glasscraft Re: zamieszki w Warszawie 12.11.11, 09:47
                A dla mnie dowod na to, ze prymityw z mozdzkami wielkosci ziarenka piasku, ktory da sie zmanipulowac i zamienia w ludzkie stado, jest uniwersalnym zjawiskiem, bez wzgledu na narodowosc tego stada. I wcale mnie to nie cieszy, ze wasi tez sie bija. Ani tez nie musze udowadniac sobie ani nikomu innemu, ze jak sie bija w UK, to cacy, a jak w Polsce - to be.

Natomiast dla mnie zalosne jest to, ze dla ciebie najwazniejsze jest to, ze pomimo tego, ze wieszkosc aresztowanych stanowili nasi rodacy, to bylo tez duzo Niemcow. Uwazasz, ze to powod do dumy, ze polactwo (zeby bylo on par z brytolami) laczy sie w demonstrowaniu neo nazizmu i bialej sily z wynalazcami tego "trendu"?
                • saram0na Re: zamieszki w Warszawie 12.11.11, 12:45
                  masz racje grass, jest mi obojetne czy demolowali warszawe, Prage, Ateny , Londyn i czy to bili malolaci, niemcy, zydzi czy krasnoludki- przeraza mnie sam fakt ze huliganstwo zaczyna tlumnie na ulice wychodzic i robic co chca co niebawem doprowadzi do tego ze jak w stanach policja bedzie mogla zrobic z kazdym w kazdej sytuacji cokolwiek sobie chce w swietle prawa. Inna sprawa - strach na ulice bedzie wychodzic.....
              • a74-7 Re: zamieszki w Warszawie 12.11.11, 09:47
                zastanawia mnie kto ich zaprosil w takiej liczbie :-) ??meczu nie bylo w planie ...
            • saram0na Re: zamieszki w Warszawie 12.11.11, 12:42
              i jeszcze mnie do okulisty wysyla... hehe nawet nie bede tego komentowac.
    • cumentator Piramidalna bzdura 12.11.11, 13:12
      saram0na napisała:

> smutne to i przerazajace co sie zaczyna dziac w Europie, i apropos naszych bryt
      > yjskich zamieszek nasuwa mi sie pewna wypowiedz z wtedy- ze w "naszym" kraju T
      > AKIE rzeczy sie nie dzieja. Prosze bardzo - dzieja sie.

Piramidalna bzdura. Zadyma w Warszawie to nie protest spoleczny tylko zorganizowana prowokacja skrajnej prawicy. Gdyby w UKu BNP zorganizowalo demonstracje pod haslem UK dla bialych i wszczelo burdy to byloby podobne do tego co w Warszawie. Podobnie jest z zadymami po pilce, UK jest ojczyzna takich zadym ale wskutek tego wprowadzono juz dawno odpowiednie prawa i ochrone wiec zadymy znikly. W Polsce dopiero sie to wprowadza.
      • glasscraft Re: Piramidalna bzdura 12.11.11, 13:25
        Gdybys chociaz raz dobrze przeczytal to, co ktos przed toba napisal zamiast upajac sie "dzwiekiem wlasnego glosu", to moze by dotarlo, ze porownujemy grupe prymitywnych wandali, ktorzy terroryzowali ulice i niszczyli wszystko na swojej drodze w UK z rownie prymitywna grupa wandali w Warszawie. Bez komentarza, ze w Warszawie bylo to spowodowane przez "ucisniana grupe intelektualnej mlodziezy, ktora przed soba przyszlosci nie ma". Efekt koncowy byl taki sam - czy zaczelo sie od "protestu spolecznego", czy od "demonstracji skrajnej prawicy" i mialo gucio wspolnego z demonstrowaniem czegokolwiek, bo z zamierzenia mialo byc zadyma chlamu nastawionego na robienie zadymy.
        • golfstrom Re: Piramidalna bzdura 12.11.11, 18:38
          Ja sie raczej zastanawiam jak to mozliwe, ze jukej ma cos, co w Polsce sie dopiero wprowadza.
          Wydawalo mi sie, ze tu wszystko jest do dupy.
      • a74-7 Re: Piramidalna bzdura 12.11.11, 13:34
        cumentator napisala:Gdyby w UKu BNP... maja zdaje sie bana na demo.
        teraz EDL dziala :-)
      • 1mzeta Re: Piramidalna bzdura 12.11.11, 16:19
        I oczywiście nie dociera do ciebie to, że rozpierniczanie wszystkiego dookoła pod pretekstem zupełnie innym niż zamierzony to zwykły wandalizm i chuligaństwo- czy to w Pl czy w UK.
      • westlondon Re: Piramidalna bzdura 12.11.11, 16:33
        Z tego co wszelkie media podaly, przemarsz prawicy byl legalny. Natomiast bojowki z Niemiec zostaly zaproszone nie przez prawice a przez "etatowych" politycznie poprawnych w stylu pani Szczuki, Srody itp., czyli tzw. Kolorowa Niepodlegla czy jakos tak.
        Rozumiem, ze wielu osobom nie podoba sie, ze nie wszyscy chca sie zgodzic zeby zrownac patriotyzm z faszyzmem. Ale uciekac sie do takich manipulacji, zeby dzialania lewicy przypisywac prawicy? Przesada.
        • glasscraft Re: Piramidalna bzdura 12.11.11, 16:41
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,10632995,Tusk__Nie_mowmy_o_sporze_miedzy_prawica_a_lewica_.html i to dla mnie jest najlepszym podsumowaniem tej sytuacji. Dokladnie mi wisi i powiewa, kto pierwszy przywalil komu i ktora strona pierwsza podpalila pierwszy samochod. Bo i z tych patriotow i faszystow tacy patrioci i faszysci, jak z koziej d...py trabka - zwykle lobuzy, wandale i rozrabiacze. I to samo ma sie do niedopieszczonej mlodziezy bez perspekty w UK.
      • cumentator Piramidalne bzdury cd. 12.11.11, 16:47
        Zamieszki w UK mialy typowe cechy eksplozji napiecia spolecznego: byly spontaniczne bez zadnej organizacji, gwaltownie sie rozszerzyly i mialy duzy zasieg. W Warszawie byla zadyma w tle legalnego marszu w dzien niepodleglosci, zorganizowana przez celowo przybylych prowokatorow poslugujacych sie haslami pseudoideologicznymi. Porownywanie tych zamieszek jest beznadziejne.
        • glasscraft Re: Piramidalne bzdury cd. 12.11.11, 16:53
          To nie porownuj. Bo ciagle ci umyka, ze my tez nie porownujemy.
          • kuku-niek Re: Piramidalne bzdury cd. 12.11.11, 17:35
            Nie wiem czy do wszystkich dotarlo, ze w legalnym Marszu Niepodleglosci wzielo udzial kilkanascie tysiecy osob, w roznym wieku, wiele rodzin z dziecmi. Wszyscy spokojnie przeszli wyznaczona trase.Tego media raczej nie pokazywaly.
            Raczej mialy za zadanie pokazac chuliganskie wybryki zamaskowanych i zakapturzonych osobnikow, aby wlasnie to kojarzylo sie spoleczenstwu z tym marszem. I jeszcze faszyzm odmieniany przez wszystkie przypadki.

Dlaczego mnie to nie dziwi?
            • glasscraft Re: Piramidalne bzdury cd. 12.11.11, 17:44
              Wiesz, wydaje mi sie, ze wiekszosc spoleczenstwa jest w stanie odroznic spokojnych uczestnikow marszu/demonstracji od elementow, dla ktorych jedynym celem jest wandalizm i zadyma. A czy sa z prawicy, lewicy czy z Marsa jest chyba naprawde drugorzedna sprawa. Problemem jest to, ze garstka chlamu uzurpuje sobie prawa coraz czesciej do kompletnej dystrukcji normalnego zycia normalnej wiekszosci spoleczenstwa, podcierajac sie kazdym mozliwym pseudo powodem, ktory w ich oczach uzasadnia taka destrukcje. I to jest wlasnie ponad podzialami geograficznymi.
              • kuku-niek Re: Piramidalne bzdury cd. 12.11.11, 18:01
                Wiesz, wydaje mi sie, ze do wiekszosci spoleczenstwa dociera tylko to co pokazuja popularne media.

• glasscraft Re: Piramidalne bzdury cd. 12.11.11, 18:38
                  No to w takim razie, skoro wiekszosc spoleczenstwa jest takimi jelopami, ze wszystko bez kwestionowania przyjma, to nie warto sie chyba ani nimi martwic, ani tym co beda myslec - kto byl w zadyme zamieszany, bo i tak przeciez nie mysla :-)
            • cumentator Re: Piramidalne bzdury cd. 12.11.11, 19:19
              kuku-niek napisała:

> Nie wiem czy do wszystkich dotarlo, ze w legalnym Marszu Niepodleglosci wzielo
              > udzial kilkanascie tysiecy osob, w roznym wieku, wiele rodzin z dziecmi. Wszysc
              > y spokojnie przeszli wyznaczona trase.Tego media raczej nie pokazywaly.
              > Raczej mialy za zadanie pokazac chuliganskie wybryki zamaskowanych i zakapturzo
              > nych osobnikow, aby wlasnie to kojarzylo sie spoleczenstwu z tym marszem. I jes
              > zcze faszyzm odmieniany przez wszystkie przypadki.
              > Dlaczego mnie to nie dziwi?

Wspinasz sie na dobry poziom teorii spiskowych: "media mialy za zadanie" hehe. Powiedz wprost ze media to zorganizowaly zeby byly emocjonujace ujecia bo wplywy z reklam spadaja. A dlaczego cie to nie dziwi? Bo dla wyznawcy teorii spiskowych wszystko jest jasne.

glasscraft napisała:

> To nie porownuj. Bo ciagle ci umyka, ze my tez nie porownujemy.

Ten wontal zaczal sie od porownania. Widac ze protesty w UKu ludzie chca kompensowac "w Polsce jest tak samo" a najlepiej by bylo w "Polsce jest jeszcze gorzej". No bo nie po to jechali do UK zeby wyskakiwac z okien jak chalupe podpalaja. To w Polsce ma byc wyskakiwanie a w UK sie to powinno z przyjemnosci ogladac w cieplym salonie na plazmie w SkyHD.
              • glasscraft Re: Piramidalne bzdury cd. 12.11.11, 19:29
                Po raz kolejny - moze kiedys dotrze - w UK wydarzylo sie dokladnie to samo, co wlasnie wydarzylo sie w Polsce - banda prymitywnych chamowatych bezmozgowych i nastawionych na wandalizm za wszelka cene idiotow wykonala plan. Czyli krasc, niszczyc... Wiec, co twoim zdaniem porownujemy?
                Ani mnie nie rajcuje, ze takie bydlo jest na ulicach w UK, bo tutaj mieszkam, ani mnie nie pociesza, ze takie samo bydlo jest w Polsce, bo tam mieszkaja moi rodzice i reszta mojej rodziny.
                • lee.loo to czego nie zobaczysz w mainstreamowych mediach 12.11.11, 20:41
                  glasscraft napisała:
                  > Po raz kolejny - moze kiedys dotrze - w UK wydarzylo sie dokladnie to samo, co
                  > wlasnie wydarzylo sie w Polsce - banda prymitywnych chamowatych bezmozgowych i
                  > nastawionych na wandalizm za wszelka cene idiotow wykonala plan. Czyli krasc, n
                  > iszczyc...

naprawde? to proponuje obejrzec to czego w tvn nie pokazywali:
                  www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iEJn3SvnQlY
                  kopiacy pan to policjant

a wg. dziennikarzy tvn hasla "bog honor ojczyzna" sa z intencja agresji :)))
                  www.youtube.com/watch?v=rFGxwUe6KD8
                  a tu jeszcze macie przemarsz "faszystow" i "nazioli"
                  www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8FUFPnFpnJY
                  • glasscraft Re: to czego nie zobaczysz w mainstreamowych medi 12.11.11, 20:52
                    Przepraszam, ale nie wiem, co chcesz przekazac? Ze zniszczenia byly dokonane przez policje? I ze tak naprawde, kibole wandale wsadzali kwiatki do doniczek na kazdym rogu? Bo mnie , i przypuszczam wiekszosc ludzi, ktorzy zyja swoimi codziennymi sprawami, naprawde nie obchodzi, czy kolesie wyrywajacy kawalki bruku i tluczacy okna oraz wrzucajacy petardy do mieszkan sa pod haslem "bog, honor, ojczyna", "sieg heil", "nie mam pracy", "mars dla marsjan".
                    • lee.loo Re: to czego nie zobaczysz w mainstreamowych medi 13.11.11, 02:13
                      glasscraft napisała:

> Przepraszam, ale nie wiem, co chcesz przekazac? Ze zniszczenia byly dokonane pr
                      > zez policje? I ze tak naprawde, kibole wandale wsadzali kwiatki do doniczek na
                      > kazdym rogu?

glass,
                      "no widzisz jak Ty nic o zyciu nie wiesz... - jak to! mam trzy fakultety" - az sie cisnie na usta cytat z klasyki filmowej :)
                      a wiesz,ze taki wlasnie jest cel mediow. pokazac,ze te zadymy, zniszczone wozy transmisyjne, pobici dziennikarze -to robota wandali. a wandale to oczywiscie kibice i ludzie bioracy udzial w Marszu. i chodzi o to aby tej "wiekszosc ludzi, ktorzy zyja swoimi codzi
                      > ennymi sprawam" wzbudzic negatywne odczucia do narodowych symboli, hasel.
                      Rota i hasla typu "Bog honor ojczyzna "maja sie teraz kojarzyc z agresja i zadymiarzami z Marszu.

glass, ja zdaje sobie sprawe na jakim portalu jestem i wiem,ze z moimi pogladami, odbiegajacymi daleko od lini programowej GW, to ja moge sobie co najwyzej do sciany pogadac, ale cholera mnie bierze, jak ludzie nie maja pojecia co sie naprawde wydarzylo, czy nie znaja relacji drugiej strony. obiektywnego dzinnikarstwa juz nie ma, jest tylko pranie mozgu. i wlasnie dlatego wkleilam filmiki.

wiesz, grupka debili i bandziorow moze sie do kazdego przykleic, ale media moglyby pokazac _TEZ_ pozytywy marszu. mogliby sie tez wysilic i (za przykladem angielskim, po zamieszkach lipcowych) poszukac prowodyrow i zadymiarzy. prowokacje niesteyy byly po stronie policji i lewakow.
                      fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/297900_2578392268022_1500842605_2770439_2068472035_n.jpg
                      • lee.loo Re: to czego nie zobaczysz w mainstreamowych medi 13.11.11, 02:21
                        a tu jeszcze film o tym jak za flage mozna dostac pala. normalnie jak za prlu
                        www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GtmT-QNL164
                      • glasscraft Re: to czego nie zobaczysz w mainstreamowych medi 13.11.11, 09:11
                        lee.loo napisała:

> ... cholera mnie bierze, jak ludzie nie maja pojecia co sie naprawde wydarzylo, czy nie znaja relacji drugiej strony. obiektywnego dzinnikars twa juz nie ma, jest tylko pranie mozgu. i wlasnie dlatego wkleilam filmiki.

Z calym szacunkiem :-) zadna z nas nie ma pojecia, co sie naprawde wydarzylo, bo ani Ciebie ani mnie tam nie bylo. Wiec zarowno moja, jak i Twoja opinia beda do jakiegos stopnia uksztaltowane przez media - albo te oficjalne, albo "filmiki".

A w teorie, ze za zniszczenia jest odpowiedzialna policja - wybacz, ale nie uwierze (ale do mnie z reguly teorie spiskowe nie przemawiaja). I po raz kolejny - nie interesuje mnie, czy chlam tluczacy witryny sklepowe bedzie robic to pod haslem "bog, honor, ojczyzna" czy "lenin rulez".
                        • lee.loo Re: to czego nie zobaczysz w mainstreamowych medi 13.11.11, 14:58
                          > Z calym szacunkiem :-) zadna z nas nie ma pojecia, co sie naprawde wydarzylo, b
                          > o ani Ciebie ani mnie tam nie bylo. Wiec zarowno moja, jak i Twoja opinia beda
                          > do jakiegos stopnia uksztaltowane przez media - albo te oficjalne, albo "filmik
                          > i".

Z calym szacunkiem (bez usmieszku, bo ja mowie to powaznie) ale bardziej ufam moim siedemdziesiecioletnim rodzicom, rodzenstwu z dziecmi (kilkuletnimi) i znajomym ze stowarzyszenia KoLiber i fundacji republikanskiej, ktorzy na Marszu byli i zdali mi relacje jak naprawde bylo. Mainstreamowym mediom (ktore maja odpowiednia linie programowa i ktore do tej linii sie otwarcie przyzanja, jak rowniez do skrzywiania rzeczywistosci) nie mam podstaw aby wierzyc.

Przyklad: Wg. Tvn spalenia wozu transmitowego dokonane bylo przez uczestnikow marszu . tymczasem prawda byla zupelnie inna.
                          Jakub Szymczuk fotoreporter "Po dokładniejszym przejżeniu zdjęć, z tych "nie udanych" dokopałem się do kadru KIBICA LEGII, który po apelu o nie prowokowaniu, WSKOCZYŁ DO SAMOCHODU, próbując wyciągnąć race, KTÓRA NIE SPALIŁA SAMOCHODU - UDAŁO SIĘ!!!!!!!!! Chronologia wydarzenia i dziwnego zachowania policji"
                          pokazywarka.pl/4oed8m/

> A w teorie, ze za zniszczenia jest odpowiedzialna policja - wybacz, ale nie uwi
                          > erze (ale do mnie z reguly teorie spiskowe nie przemawiaja).
                          a moze jednak warto zapoznac sie z rzetelenymi faktam. chcialabym aby ludzie mieli mozliwosc przeczytania interesujacych relacji zasadniczo rozniacych sie od tego co pokazano w wiodacych mediach. bo to, co sie stało z głownymi mediami budzi moje szczere przerazenie. nieslychanie manpulując faktami, zapominajac niektore i wydobywając inne oraz po prostu klamiąc.

relacja Lukasza Warzechy:
                          lukaszwarzecha.salon24.pl/363434,na-jakim-marszu-bylem
                          Kazimierza Woycickiego:
                          kazwoy.wordpress.com/2011/11/12/nieudany-11-listopada-proba-podsumowania/
                          i kolejna relacja:
                          wiktorinoc.blogspot.com/2011/11/marsz-niepodlegosci.html?spref=fb
                          proponuje tez przesledzic fora kibicow:
                          www.kibice.net/forum/viewtopic.php?f=2&t=19343&start=1320
                          i mimo,ze to nie sateksty patriotycznych aniolkow, to jednak warto sie przekonac kto tak naprawde prowokowal i robil zadymy
                          • glasscraft Re: to czego nie zobaczysz w mainstreamowych medi 13.11.11, 15:06
                            Jedyne rzetelne fakty, na ktorych moglabym opierac swoja wiare albo jej brak w kto/co i kiedy, to te, ktore bym sama widziala. Wybacz, ale relacja Twojej rodziny jest dla mnie tak samo "felerna" jak relacje z tuby. Przekaz z trzeciej reki, bez wzgledu na to, jak dla Ciebie wiarygodnej, dla mnie wiarygodnym przekazem nie jest, zwlascza ze pewnie trudno o nich powiedziec, ze stronniczy nie sa :-) Dla mnie wiarygodne sa zdjecia zniszczen - chyba, ze konspiracyjne zalozymy, ze sa fotomontazem. Kto sie do tych zniszczen przyczynil i pod jakim pseudo haselkiem, mnie nie do konca interesuje. Nie rozwazam tego problemu w zwiazku z patriotyzmem albo jego brakiem.
                            • lee.loo Re: to czego nie zobaczysz w mainstreamowych medi 13.11.11, 15:10
                              > Jedyne rzetelne fakty, na ktorych moglabym opierac swoja wiare albo jej brak w
                              > kto/co i kiedy, to te, ktore bym sama widziala. Wybacz, ale relacja Twojej rodz
                              > iny jest dla mnie tak samo "felerna" jak relacje z tuby.

No tak, za to relacj GW to "prawdziwy" obraz sytuacji, na ktorym opierasz swoje wnioski.
                              sorry, ale dalej nie chce mi sie czytac.
                              Uwaga! teraz bede agresywna: Bog Honor Ojczyzna :)
                              • glasscraft Re: to czego nie zobaczysz w mainstreamowych medi 13.11.11, 15:16
                                Lee.loo, nie wiem na podstawie czego wyciagasz wnioski, ze jedynym (i jedynym slusznym) zrodlem informacji dla mnie jest GW. Ale wolna wola, nie chcesz, nie czytaj, poza tym - jakos nie stworzono jeszcze prawa, zgodnie z ktorym musimy sie zgadzac zawsze i na kazdy temat.

Bog, honor, ojczyzna to you too... jezeli masz ochote na agresje, to niech Ci na zdrowie idzie :-P
                                • lee.loo Re: to czego nie zobaczysz w mainstreamowych medi 13.11.11, 15:39
                                  glasscraft napisała:

> Lee.loo, nie wiem na podstawie czego wyciagasz wnioski, ze jedynym (i jedynym s
                                  > lusznym) zrodlem informacji dla mnie jest GW.

Na takiej, ze komentujac podpierasz sie artykulami z gw., ktore w tym watku linkowalas.

ja rozumiem,ze chuliganskie zachowania sa naganne i powinny byc ukarane. i niewazne z ktorej strony pochodza. problemem jednak jest,ze glowne media wskazuja tylko jednego winnego. to jest nie do pomyslenia w demokratycznym kraju.

--

<<punkt widzenia zależy od punktu siedzenia>>
                                  • glasscraft Re: to czego nie zobaczysz w mainstreamowych medi 13.11.11, 15:43
                                    Nie podpieralam sie, tylko powolywalam sie na naglowek, ktory przekazywal to samo, co ja mysle - ze to nie ci kontra tamci, tylko lobuzy i rozrabiacze. I nie artykuly, tylko jeden artykul. To dla scislosci.

Ciesze sie, ze nareszcie sie zgadzamy, ze tym, ze chuligani odpowiedzialni za to, bez wzgledu jakie hasla krzyczeli, powinni zostac za to ukarani.
                                    • lee.loo Re: to czego nie zobaczysz w mainstreamowych medi 13.11.11, 16:23
                                      glasscraft napisała:
                                      > Ciesze sie, ze nareszcie sie zgadzamy, ze tym, ze chuligani odpowiedzialni za t
                                      > o, bez wzgledu jakie hasla krzyczeli, powinni zostac za to ukarani.

No widzisz jaka zgodnosc w narodzie, szkoda tylko, ze to nie jest pokazywane i wyostrzane w relacjach. A niestety igrzyska i krew - czy naprawde tylko to "kreci" ludzi?
                                      Jednak dalej smuci mnie fakt,ze winni sa juz wskazani. a lud to kupil.
                  • cumentator Re: to czego nie zobaczysz w mainstreamowych medi 12.11.11, 21:38
                    lee.loo napisała:

> naprawde? to proponuje obejrzec to czego w tvn nie pokazywali:
                    >...

No to juz jestesmy blisko spiskowej teorii ze to media (i wrogie sily ktore sie za nimi kryja) zorganizowaly zadyme. I jeszcze mozesz dodac nawiedzone interpretacje ze to "Niemcy bili Polakow". A co do glownych mediow w Polsce to sa spolki gieldowe ktore musza walczyc o konsumenta i wplywy z reklam wiec nie ma co bredzic ze konsumentom wciskaja ciemnote bo nie wyszlyby na swoje. Natomiast oczywiscie musza gonic za sensacja i ciekawymi ujeciami bo konsumenci to lubia. A nie ma zadnych mediow nawiedzonych ktore maja przejrzyste finanse.
              • saram0na Re: Piramidalne bzdury cd. 13.11.11, 00:54
                niczego nikomu nie che kompensowac tym bardziej sobie - jestem ostatnia w kolejce porownan polski do uk, czy do Nibylandii, Bieguna polnocnego wstaw w miejsce.......... co chcesz.
                Pamietam jednak wypowiedz tej dziewczyny polki uratowanej z palacego sie domu w ktorej mowila ze sa to rzeczy nie pojete dla niej i takie sie w pl nie dzieja.
                Ja jestem za stara by wiedzy na temat zjawiska nie miec, nie uwlaczajac nikomu.
                jakos nie moglam sie przed ta ironia obronic.
                Jedyne co mnie faktycznie przeraza to to ze kiedys - ja w kraju protestujacych wychowana - mialy one sens, mysle ze zawsze sie jakas grupka robiaca na rozrobie interes znalazla, niemniej ludzie szli po cos, teraz tez ida po cos ale nie o idee chodzi nie o wolnosc, nie o miejsca pracy, nie o chleb, chodzi sie po telewizory, dac komus w morde, cos zniszczyc, coraz czesciej i coraz brutalniej. W polityke sie nie mieszam, polityka jestem przesiaknieta i nie o bojowki chodzi nie o to kto komu za to zaplacil od tego jest prokurator. Martwie sie dzis jako matka, ze za pare lat strach bedzie na ulice wyjsc i w jakim swiecie przyjdzie moim dzieciom zyc...
                Howk!
                • cumentator Re: Piramidalne bzdury cd. 13.11.11, 12:59
                  saram0na napisała:

> niczego nikomu nie che kompensowac tym bardziej sobie - jestem ostatnia w kolej
                  > ce porownan polski do uk, czy do Nibylandii, Bieguna polnocnego wstaw w miejsce
                  > .......... co chcesz.
                  > Pamietam jednak wypowiedz tej dziewczyny polki uratowanej z palacego sie domu w
                  > ktorej mowila ze sa to rzeczy nie pojete dla niej i takie sie w pl nie dzieja.

Na dzien dzisiejszy ta wyskakiwaczka z okna miala 100% racji. Porownywanie zamieszek w UK z zadyma w Warszawie swiadczy o chorobliwej wyobrazni bo jest zasadnicza roznica miedzy zadymiarzami nawalajacymi sie z policja a hordami podpalajacymi domy. Nie znaczy to oczywiscie ze i w Polsce nigdy nie pojawia sie takie zamieszki, wtedy bedzie mozna powiedziec ze jest tak samo jak w UK.

>Martwie sie dzis jako matka, ze za pare lat strach bedzie na >ulice wyjsc i w jakim swiecie przyjdzie moim dzieciom zyc...
                  > Howk!

Nie poddawaj sie chorobie lekowej. Wszelkie dane pokazuja ze liczba przestepstw spada. Na duzymi zadymami sie obecnie pracuje i trenuje policje.
    • a74-7 Re: zamieszki w Warszawie 13.11.11, 20:04
      w normalnym(k)raju nie udzielono by pozwolenia na kontrowersyjne marsze dwoch sprzecznych sobie organizacji w tym samym czasie.
      Nie trzeba obywatela drugiej kategorii zeby wykonfigurowac ze beda zamieszki z tego powodu. Ale gdzie dwoch sie bije -trzeci ponoc zawsze korzysta :-D

Takie "zadymy" to dopiero poczatek w Poolandii, juz ponoc planuja nastepny marsz w grudniu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka