Dodaj do ulubionych

Food procesor

02.12.11, 12:19
Potrzebuje urzadzenia,ktore przede wszystkim bedzie tarlo np. buraki, marchewke czy ogorki itp. ew. plasterkowalo. Mozecie cos polecic? Tyle,ze chce,zeby to bylo napedzane silnikiem elktrycznym,a nie sila miesni :)
Obserwuj wątek
    • izabelski Re: Food procesor 02.12.11, 12:44
      rolls-royce anyone ;)

www.johnlewis.com/231235562/Product.aspx
      • 7oz Re: Food procesor 02.12.11, 13:02
        No świetna rekomendacja Izabelski a polecisz może jeszcze jakiegoś bogatego Mikołaja, który by mi to pod choinkę podrzucił? ;)
    • lianis Re: Food procesor 02.12.11, 12:48
      ja mam kenwood chef, a do tego rozne nakladki dokupione, miedzy innymi mlynek do tarcia (shredding/slicing drums), potnie mi to np. ogorka na plastry, i kapuste na bigos.
      • jofaso Re: Food procesor 02.12.11, 14:30
        Mozesz podac, ktory model masz i czy pracuje bardzo glosno, bo wlasnie od tygodnia przymierzam sie do kupna.
        • lianis Re: Food procesor 02.12.11, 17:23
          ja mam ten
          www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/4239396/c_1/1|category_root|Kitchen+and+laundry|14418476/c_2/2|14418476|Food+preparation|29619252/c_3/3|cat_29619252|Stand+mixers|29619344.htm
          poczatkowo glosnosc byla dla mnie szokiem, byl bardzo glosny w stosunku do innych posiadanych urzadzen w domu, z czasem sie przyzwyczailam, poltorarocznemu synowi w spaniu nie przeszkadza :) Zaznaczam ze jak go kupowalam to wczesniej nie mialam takiego urzadzenia i nie mam porownania do innych. Niemniej jednak z zakupu jestem bardzo zadowolona, sprawuje sie bez zarzutu, a uzytkowany dosc czesto, bo i ciasto na makaron i na pierogi regularnie robie, do tego inne ciasta, masy, szatkowanie
          • izabelski Re: Food procesor 02.12.11, 17:35
            czy uciera marchewke na surowke marchewka+jablko tak jak to robi reczna tarka?
            • akanka Re: Food procesor 06.12.11, 11:03
              Marchewke tnie na wiorki, takie jak z tarki, do surowek, ryby po grecku, a jablka nigdy tym nie probowalam :)
          • jofaso Re: Food procesor 02.12.11, 20:59
            Przymierzam sie do KM010 i wlasnie tylko tego halasu sie boje, bo lubie piec wieczorem. I w sumie nie chodzi mi o obudzenie mojej rodzinki, tylko o sasiadow. W opisie KM020 jest napisane, ze jest bardziej cichy, ale mysle, ze nie potrzebuje tak duze miski, a KM030 juz jest zbyt drogi dla mnie.
    • carmelaxxx Re: Food procesor 02.12.11, 14:11
      ja mam magimix i zdaje egzamin
      • gundzia Re: Food procesor 02.12.11, 23:07
        ja tez jestem z kenwooda bardzo zadowolona
    • miss_scary Re: Food procesor 03.12.11, 00:03
      Najbardziej polecany w uk m.in. przez szefow kuchni jest magimix, drogi ale wystarczy na dlugie lata www.amazon.co.uk/Magimix-18326-Processor-White-Finish/dp/B003NE04OW/ref=sr_1_4?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1322866951&sr=1-4 moje marzenie, morze ktos sie zlituje i mi kupi ?
    • kasiaka77 Food procesor czy food mixer? 03.12.11, 18:07
      Troche zglupialam, bo wlasnie szukam food mixer i ogladalam tego Kenwooda ktorego polecaly dziewczyny, ale chyba zdecyduje sie na KitchenAid Artisan, ale to raczej do wyrabiania roznego rodzaju kremow/ciast/chleba bo to raczej miksuje skladniki nic je kroi/tnie/szatkuje.
      Jesli chodzi o food procesor to ja polecam Moulinex, szatkuje kapuste, trze ogorki,marchewke, uciera ziemniaki na placki, ma w zestawie mnostwo roznych nozy/tarek a poza tym standardowy ubijak do piany i mieszadlo do wyrabiania ciast.
      • glasscraft Re: Food procesor czy food mixer? 03.12.11, 18:11
        Kenwood ma "przystawki" miedzy innymi do szatkowania
        www.johnlewis.com/231394087/Product.aspx
        • kasiaka77 Re: Food procesor czy food mixer? 04.12.11, 20:43
          A czy wiesz moze czy sa tez tego typu przystawki do tego Kenwooda KM020 ? Ja troche zglupialam z typi urzadzeniami, bo jak czytam informacje np. o KitchenAid food mixer, ktory baaardzo mi sie podoba to wyglada na to,ze jest on tylko do ciast, nie moge znalezc info czy tez ma funkcje food procesora.
          • glasscraft Re: Food procesor czy food mixer? 04.12.11, 20:59
            Tutaj chyba wszystkie przystawki do KM020

www.kenwoodworld.com/uk/Products/Kitchen-Machines/Chef-and-Major/KM020/
    • miwah Re: Food procesor 03.12.11, 19:15
      Mam kenwooda-emeryta spadkowego ( chef major). Chyba juz ponad 30letni i sprawuje sie bez zarzutu ( prawie codziennie w uzytku,w tym do wyrabiania chleba raz w tyg), acz pod choinke sobie nabylam tego z wielka micha 6.7l i przystawkami
      www.amazon.co.uk/Kenwood-Major-Titanium-Kitchen-Machine/dp/B000R5DT1U/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1322935606&sr=8-1
      Ale to z racji rozmiarow rodziny i przystawek typu blender, szatkownica ( przy staruszku nie mam i uzywam osobno magimixa do tych celow- tez bez zarzutu ale troche mi sie kuchnia skurczyla od tych roznych osobnych robotow)

Zdaje sobie sprawe ze to nie bedzie juz pewnie ta sama jakosc co stare czolgi ale chociaz gwarancja na 5 lat ( dodatkowo) a jak bedzie w praktyce, to sie okaze.
      Maszynka przystawkowa do Kena bez porownania z innymi ( wieksza sila, porzadne noze a nie jakies blaszki)
      • glasscraft Re: Food procesor 03.12.11, 19:31
        Za mna chodzi KM030, ale tak sie czaje i czaje, bo miejsca pewnie duzo zajmie no i czy z moich obietnic, ze bede uzywac cos wyjdzie...
        • wiwi1 Re: Food procesor 03.12.11, 20:10
          Amazon materaz jakies znizki na kenwooda
          www.amazon.co.uk/gp/feature.html/ref=pe_19751_27754871_pe_GreetImg/?docId=1000593123&ie=UTF8
          Pozdrawiam:)
          • miwah Re: Food procesor 03.12.11, 20:51
            glass, ja juz nawet nie pamietam od kiedy sie przymierzalam do zakupu :-}
            Ale ze kuchnia jakos mi nie chce urosnac, a wrecz sie kurczy nieustajaco, to w koncu klamka zapadla. Ja uzywam nalogowo. Pozbylam sie maszyny do chleba, maszynki do miesa osobnej elektrycznej, teraz pora na magimixa ktory mi sporo miejsca zajmuje.
            Podejrzewam ze Twoj tez nie bedzie stal i sie kurzyl ;)

wiwi, rzeczywiscie polowalam na te znizki na amazon, ale kiedy zamawialam pare dni temu, w comet online wyszlo jeszcze taniej, plus mozliwosc dodatkowego ubezpieczenia.

Jeszcze przez chwile ten mnie kusil ostatnio
            www.purecookshop.co.uk/?gclid=CN7Tt5fS0qwCFQMPfAodqnfy6g
            ale sie dopatrzylam ze producentem jest Electrolux ktory nieszczegolnie mi sie kojarzy, plus gwarancja 5 l tylko na kraje skandynawskie, plus kilka innych minusow :)
            ale moze komus podejdzie

• glasscraft Re: Food procesor 03.12.11, 21:02
              W takim razie winie Ciebie, jak mezowski bedzie marudzic, ze sie nie da mnie oderwac od maszyny kuchennej!!!
              • miwah Re: Food procesor 04.12.11, 18:07
                No dopsz...tylko za bardzo sie nie przywiazuj do tego Kena bo ja za blisko mieszkam zeby sie Twojemu M narazac :)
                • glasscraft Re: Food procesor 04.12.11, 20:18
                  Hehe... tak mi sie marzylo, zeby ten mikolaj juz przyszedl do mnie tez, bo wykonywalam Xmas cake na dwie tortownice i lapa mi odpadla od mieszania, a tak to bym sobie nacisnela guziol i by szlo... Rudy Szkot powiedzial, ze do Mikolaja juz napisal :)
            • miss_scary Re: Food procesor 03.12.11, 23:36
              To ja chetna na twojego magimixa :)
              • miwah Re: Food procesor 04.12.11, 18:11
                Miss_scary, serio? :o) To antyk skonczony jest. Fakt, motor dziala i wszystko, ale micha plastikowa na ostatnich nogach z przyciskiem na trzonek lyzeczki funkcjonujacym ;-D
                • miss_scary Re: Food procesor 05.12.11, 14:29
                  przecie pisalam, ze mi sie magimix marzy :) ale mnie zniechecilas :P chociaz jakby bylo blisko to czemu nie, stary, zajechany ale z charakterem hehe, ale ja z cardiff to raczej nie rzut beretem.
      • jofaso Re: Food procesor 04.12.11, 00:08
        miwah napisała:

> Maszynka przystawkowa do Kena bez porownania z innymi ( wieksza sila, porzadne
        > noze a nie jakies blaszki)

Czy masz na mysli maszynke do mielenia miesa?
        Jesli posiadasz rowniez sokowirowke , napisz prosze czy sie sprawdza, bo dzisiaj zamowilam robota, moje dziecko bardzo prosi wlasnie o sokowirowke, ale opinie o niej jakies malo przychylne czytalam.
        • carmelaxxx Re: Food procesor 04.12.11, 00:48
          ja mma przystawke do dokow do magimixa i rewelka, magimix ma na silnik 12 lat gwarancjii a na czesci 3 lata. Gwarancja obejmuje nawet przebarwienia na miskach.
        • miwah Re: Food procesor 04.12.11, 18:05
          jofaso, nie, sokowirowki nie mam i nic nie wiem o niej
    • izabelski Re: Food procesor 04.12.11, 20:08
      czy ktorys Kenwood ma attachment do robienia pierozkow?
      • lianis Re: Food procesor 06.12.11, 11:07
        obawiam sie ze nie ma, ja szukalam i nie znalazlam, ostatecznie mozna sobie kupic magiel do makaronu, co rozwalkuje ciasto i uzyc zewnetrznych blaszek na pierogi czy uszka
        • izabelski Re: Food procesor 06.12.11, 12:47
          dlatego kupie kitchenaid :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka