Dodaj do ulubionych

Delikatne perfumy

07.03.12, 13:28
Jakie polecacie perfumy? Wiem, że każdy ma swój gust itd, ale chodzi mi akurat o jakiś delikatny zapach: kwiatowy, ziołowy, odświeżający, słodko-orientalny. Często mam Yves Rocher taki o zapachu kwiatu pomarańczy, ale chciałam wypróbować jeszcze coś innego. Nie mogę znaleźć ładnych perfum. Jakoś wszystkie są dla mnie sztuczne i ciężkie. Już próbowałam nawet używać zamiennie olejków eterycznych, np. sosnowego czy drzewa sandałowego. Znacie coś odpowiedniego dla mnie....?
Obserwuj wątek
    • carmelaxxx Re: Delikatne perfumy 07.03.12, 13:45
      vera wang ''princess'' ? chodzi mi o te w jasnofioletowej butelce w ksztalcie serca.
    • ewika-uk Re: Delikatne perfumy 07.03.12, 13:55
      Oj ja tez mam zawsze z tym klopot.Jak do tej pory to testuje,nie znalazlam tych ulubionych,chociaz ostatnio spodobaly mi sie na kolezance chanel/cristalle,takie wlasnie niby cytrusowe,chociaz na mnie juz pachna inaczej,ja lubie bardziej takie swieze,trawiaste;-)green tea i tego typu.Ciezko tak doradzic.Moje znajome chwala DKNY delicious ?chyba tak,no ale widzisz co komu,mnie nie podchodza;-)
    • margaretka_5 Re: Delikatne perfumy 07.03.12, 14:02
      O własnie przypomniała mi się zielona herbata. Kupowałam w Polsce za grosze w supermarketach zieloną herbatę chyba pomieszaną z cytrusem. Ale jak potem szukałam to inne zielone herbaty już tak mi się nie podobały.
      • ewika-uk Re: Delikatne perfumy 07.03.12, 14:23
        Tutaj Elizabeth Arden ma dosc duzy wybor,i tez praktycznie za grosze,jest i Green Tea,no i jezeli chodzi ci o nutke cytrusowa to polecam Blue Grass(Notes of Citrus green accord, fruity green nuances, Lily of the valley, Rose, Geranium, Hyacinth, Jasmine, Spicy and herbaceous).
    • carmelaxxx Re: Delikatne perfumy 07.03.12, 14:46
      a jeszcze mi sie przypomnialo ze jakies nextowe byly takie delikatne ale nie pamietam ktore, kupowalam dla mojej babci bo ona takie swierze lubi.
    • dariazv Re: Delikatne perfumy 07.03.12, 14:57
      sprobuj Bvlgari Mon Jasmine Noir
      • pyza_uk Re: Delikatne perfumy 07.03.12, 15:11
        Jasmin noir to jedne z moich ulubionych. Pozostala czesc listy:
        www.johnlewis.com/186142/Product.aspx V Westwood Boudoir
        www.johnlewis.com/96520/Product.aspx Tom Ford White Patchouli
        I z nizszej polki www.google.co.uk/products/catalog?hl=en&client=safari&q=christian+lacroix+c'est+la+fete+patchouli&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=768&bih=900&um=1&ie=UTF-8&tbm=shop&cid=11339710681017956906&sa=X&ei=1mtXT6KLF6eP0AW-9-TODQ&ved=0CDoQ8wIwAA
        Aaaa i z dawnych lat guerlain chaMps elysee, ale dawno nie nosilam, wiec nie wiem, czy nadal by mi sie podobaly. Nie wiem czy te zapachy sa delikatne, na pewno zmyslowe, orientalne, pudrowe troche. Bez wzgledu na to, ktory akurat nosze, zawsze zbieram komplementy.

• asica74 Re: Delikatne perfumy 07.03.12, 15:03
      Wachalas Acqua di Gioia? Dla mnie milosc od pierwszego wachniecia. Swieze i sliczne:)
    • arya82 Re: Delikatne perfumy 07.03.12, 15:08
      Ja lubie na wiosne uzywac szczegolnie kwiatowych perfumow l'occitane. Sa wlasnie takie lekkie, naturalne, jesli nie lubisz sztucznych nut, to powinnas znalezc tam cos dla siebie. Zielana herbate tez u nich widzialam.
      • t.edyta Re: Delikatne perfumy 07.03.12, 19:21
        Jesli chodzi Ci o delikatne, takie na lato to : Prada Milano Infusion D'Iris.
    • 18_lipcowa1 Re: Delikatne perfumy 07.03.12, 20:38
      noa cacharel
      max mara silk touch
      • kinmalek Re: Delikatne perfumy 07.03.12, 22:51
        dior addict 2
        ostatno kupiłam w sumie dla córki ale też są fajne zara baby,baaardzo delikatne
        • moccabristol Re: Delikatne perfumy 07.03.12, 23:24
          jak delikatne to ;
          Chanel Coco Mademoiselle albo Gucci Rush2 ( bardzo delikatne)

Chanel Chance i Allure tez fajne ale już mocniejsze
          • t.edyta Re: Delikatne perfumy 08.03.12, 15:13
            moccabristol napisała:

> jak delikatne to ;
            > Chanel Coco Mademoiselle albo Gucci Rush2 ( bardzo delikatne)
            >
            > Chanel Chance i Allure tez fajne ale już mocniejsze

Chanel Mademoiselle to obecnie moje ulubione, ale nie powiedzialabym ze sa delikatne choc lekkie lecz intensywne dosyc. Za to bardzo eleganckie!!!

Drugie w mojej kolekcji to Flowerbomb ,Victor&Volf ,choc te sa wieczorowe raczej .
            • dziubal72 Re: Delikatne perfumy 19.03.12, 23:43
              Mój ukochany zapach to Ralph Lauren Romance, jest delikatny, świeży - uwielbiam go i używam już od paru dobrych lat
    • margaretka_5 Re: Delikatne perfumy 08.03.12, 09:56
      Dzięki Dziewczyny za pomysły, mam wynotowane i szykuję się do "wielkiego wąchania". Podobno powinno być tylko po trzy zapachy na raz, bo potem już się wszystko miesza.
      • carmelaxxx Re: Delikatne perfumy 08.03.12, 11:29
        jak sie powacha kawe to mozna wachac od nowa ;) zazwyczaj wyglad butelki ma wiele wspolnego z zapachem, jasna ''lekka '' butelka to i zapach delikatny.
        • bialasek75 Re: Delikatne perfumy 08.03.12, 11:43
          Pivoine Yves Rocher: www.dooyoo.co.uk/fragrances/yves-rocher-pivoine-eau-de-toilette/
    • murasaki33 Re: Delikatne perfumy 20.03.12, 00:00
      Margaretka, jesli jeszcze nic nie kupilas, to sprawdz ten zapach
      www.clarins.co.uk/Eau%20des%20Jardins%20Set/0280085,en_GB,pd.html?start=3&cgid=just_arrived_UK
      oczarowal mnie dzis, mimo, ze lubie ciezsze nuty. Totalna wiosna w tym zapachu!
      • jacinda Chanel Romance 20.03.12, 14:03
        bardzo delikatne.
        • kjan76 Re: Chanel Romance 20.03.12, 14:15
          Ja jeszcze podpowiem ze Tonic z Decleor pachnie slicznie i dlugo sie utrzymuje, mialam kiedys i zamierzam znowu kupic.
          www.decleor.com/produit.php?id=212
    • izabelabp Re: Delikatne perfumy 22.03.12, 20:40
      mialam podobny problem. skonczylam ze za kazdym pobytem w centrum wchodzilam do bootsa i wachalam. W bootsie maja podreczna sciagawke (dla sprzedawcow) gdzie jesli powiesz jakie znane perfumy ci sie podobaja, uklasyfikuja ciebie w grupie i cos tam zaproponuja. Inaczej wachac wiekszosc perfum - odlot. Ja za kazdym razem trafialam na te sama sprzedawczynie (jeszcze teraz mnie poznaje), mialysmy podbny gust co baaardzo pomoglo.
      Ja na lato lubie: green tea by arden, aqua di gio by armani, idole by armani a na zime: chanel madmoiselle i teraz valentina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka