24.05.12, 15:04
Ma ktoras wiedze czy sa juz truskawki do zbierania? Albo kiedy beda?
Pogoda sie zrobila letnia i mi sie marza takie pachnace slonkiem truskaweczki co to je sama zdejme z krzaczka :) Tyle,ze do plantacji mam daleki i troche szkoda na marne jechac... Wiecie cos na temat truskawek???
Obserwuj wątek
    • lianis Re: Truskawki 24.05.12, 15:43
      na farmie na ktora jezdzimy sezon zaczyna sie w czerwcu
      • buizu Re: Truskawki 24.05.12, 23:48
        A gdzie ta farma, daj adres ;)
        • lianis Re: Truskawki 25.05.12, 15:10
          ja mam najblizsza godzine drogi od domu, tu masz strone na ktorej mozesz poszukac w swojej okolicy
          www.pickyourownfarms.org.uk/
    • princesswhitewolf Re: Truskawki 24.05.12, 23:58
      zasadzilam w ogrodzie poziomki. Sporo saszetek wysypalam i psia kostka, tylko zazielenilo sie ale owocow nie widac:/ Wsciec sie?
      • karolkowa1 Re: Truskawki 25.05.12, 00:03
        Kiedy sialas poziomki?
        Z poziomkami to jest tak,ze mozesz miec owoce dopiero na drugi rok.
        • princesswhitewolf Re: Truskawki 25.05.12, 22:20
          moze to w tym jest cala sprawa... zobaczymy...
    • kingaolsz Re: Truskawki 25.05.12, 15:29
      I na krzaczkach truskawek i na poziomek mam male, zielone owoce - mysle, ze za 2-3 tygodnie bedzie co zbierac. Poziomki owocowaly mi juz late, w zeszlym roku, a na wiosne sialam.
      • karolkowa1 Re: Truskawki 25.05.12, 23:56
        kingaolsz napisała:

> I na krzaczkach truskawek i na poziomek mam male, zielone owoce - mysle, ze za
        > 2-3 tygodnie bedzie co zbierac. Poziomki owocowaly mi juz late, w zeszlym roku,
        > a na wiosne sialam.

To super :) Ja owoce poziomek mialam dopiero na drugi rok od zasiania.Teraz mam jeszcze kwiatki,nie widac jeszcze zielonych owocow.
    • murasaki33 Re: Truskawki 25.05.12, 22:04
      Z racji fatalnej pogody w kwietniu i maju podobno truskawki beda mialy poslizg;) Ja tez juz czekam i dzis nawet jadac obok "naszej" farmy tesknie wspominalam tamten rok.
    • karolina_zet Re: Truskawki 25.05.12, 23:33
      My pierwszy kupilismy truskawki z Somerset tydzien temu - pyszne.. slodkie. Teraz znow kupilam wiec sezon sie zaczyna. Na naszej farmie jeszcze znaku nie wywieslili, nie wiem czy za morko nie bylo... Dzis kupilam krzaki truskawej w takiej wysokiej donicy, z dziurami. Kilka krzakow mielismy juz wczesniej wiec czekam na plony z ogrodka, do tego mam na krzakach wiele malin i porzeczek:)
      • mrs.t Re: Truskawki 26.05.12, 21:10

> My pierwszy kupilismy truskawki z Somerset tydzien temu

a gdzie z somerset?
        tzn kupiliscie lokalnie, czy z somerset nie jestescie,m tylko na nalepce bylo ze to z somerset?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka