26.07.12, 20:35
Dziewczyny ,gdzie sie robi kursy NVQ? gdzie o to pytac ? skad wiadomo jaki poziom NVQ mi potrzebny i od jakiego zaczac? dzieki za wszelkie sugestie.
Obserwuj wątek
    • marninor Re: Kurs NVQ 26.07.12, 20:59
      u mnie NVQ robi się w collegu, jesli dobrze pamiętam że mieszkasz w Bath to u Ciebie też;)
      www.citybathcoll.ac.uk/search.html
      na każdy poziom są określone wymagania podane w informatorze jeśli level 3 to zwykle chcą ukończonego 2 itd.... a z czego chcesz robic NVQ?
      • buizu Re: Kurs NVQ 26.07.12, 21:47
        Wymagania w informatorze podane sá w odniesieniu do osob, ktore uczyly sie w UK. Dla osob z EU sprawa wyglada inaczej troche. Sa rozne opcje, kazdy college ma swoje wewnetrzne procedury. Ja konczylam kursy w dwoch. W jednym mialam spotkanie z doradca perosnalnym, ktory przejrzal moje dokumenty z Polski i doradzil, ktory kurs bedzie najodpowiedniejszy dla mnie. W drugim poszlam do doradcy, ale powiedzial ze latwiej bedzie jesli po prostu zloze aplikacje na wybrany kurs, oni zaprosza na 'assessment' i ocenia moja wiedze. Nie poszlo mi troche z matematyki, wiec w trakcie trwania kursu musialam przychodzic pol godz wczesniej i 'douczyc sie' algebry ;D
        • marninor Re: Kurs NVQ 26.07.12, 22:41
          u mnie takie wymagania są tylko na kursach full time, na part time- nie. więc to pewnie zależy od tego co i gdzie chcesz....
          • clonek13 Re: Kurs NVQ 26.07.12, 22:50
            College i Uniwersytet mam pod nosem ,faktycznie w Bath , ile trwa i ile sie placi (tak srednio, jaki to koszt) czy jesli jestem zarejestrowana jako bezrobotna to Urzad Pracy moze mnie na taki kurs wyslac lub czesciowo dofinansowac? Mam Ba degree (licencjat ) robilam potem mgr , zakonczylam wszystko ale nie oddalam pracy magisterskiej wiec Ma nie mam ...
            Szukam teraz pracy i wpadla mi w rece oferta , a tacy kandydaci beda miec pierwszenstwo ,wiec pomyslalam ze moze bym sie wybrala na takowy kurs :) (praca w aptece)
            • moccabristol Re: Kurs NVQ 26.07.12, 23:32
              clonek13 napisała:

> Szukam teraz pracy i wpadla mi w rece oferta , a tacy kandydaci beda miec pierw
              > szenstwo ,wiec pomyslalam ze moze bym sie wybrala na takowy kurs :) (praca w ap
              > tece)

składaj oferte mimo braku NVQ. Bardzo często to pracodawca kieruje na kurs i za niego płaci.
              • clonek13 Re: Kurs NVQ 27.07.12, 00:20
                moccabristol napisała:

> clonek13 napisała:
                >
                > > Szukam teraz pracy i wpadla mi w rece oferta , a tacy kandydaci beda miec
                > pierw
                > > szenstwo ,wiec pomyslalam ze moze bym sie wybrala na takowy kurs :) (prac
                > a w ap
                > > tece)
                >
                > składaj oferte mimo braku NVQ. Bardzo często to pracodawca kieruje na kurs i za
                > niego płaci.

zloze ,zloze , dzis dzwonilam i maja mi przeslac aplikacje do wypelnienia , chetnie bym poszla na taki kurs , a gdyby pracodawca pokierowal i nawet zaplacil albo dofinansowal czesciowo to juz wogole bym piala z zachwytu ;)
            • marninor Re: Kurs NVQ 27.07.12, 12:07
              urząd pracy Ci nie dofinansuje, natomist jeśli cena za kurs jest redukowana to przez college. jak będziesz tam dowiadywała się to powiedz że masz JSA. czasami nie jest, a czasami ta redukcja jest śmieszna np. kurs który mnie interesował był 15f tańszy przy cenie ok 500f.
              co do oferty pracy to złóż aplikację i wyraź swoją gotowość do zrobienia tego kursu. u mnie jeszcze jest liczba miejsc ograniczona i zapisy tylko w określonym terminie- dowiedz się raczej czym prędzej żebyś się w razie nie spóźniła
              • clonek13 Re: Kurs NVQ 27.07.12, 12:20
                marninor napisała:

> urząd pracy Ci nie dofinansuje, natomist jeśli cena za kurs jest redukowana to
                > przez college. jak będziesz tam dowiadywała się to powiedz że masz JSA. czasami
                > nie jest, a czasami ta redukcja jest śmieszna np. kurs który mnie interesował
                > był 15f tańszy przy cenie ok 500f.
                > co do oferty pracy to złóż aplikację i wyraź swoją gotowość do zrobienia tego k
                > ursu. u mnie jeszcze jest liczba miejsc ograniczona i zapisy tylko w określonym
                > terminie- dowiedz się raczej czym prędzej żebyś się w razie nie spóźniła

Ja nie pobieram JSA,nie nalezy mi sie bo maz pracuje , jestem po prostu zarejestrowana jako szukajaca pracy
                • marninor Re: Kurs NVQ 27.07.12, 14:02
                  Aha, to dofinansowanie napewno Ci nie przysługuje bo dostają je Ci co pobierają JSA income based, income support itp-gederalnie musiaby Ci przyslugiwać jakiś taki benefit.
                  w tej sytuacji to najlepiej by było zrobic ten kurs po dostaniu tej pracy- bo zwykle kursy trwaja rok każdy poziom lub całość- zależy- to raz a dwa , musiałabyś zapłacic 100% nie mając gwarancji dostania pracy...
                  • clonek13 Re: Kurs NVQ 27.07.12, 15:23
                    marninor napisała:

> Aha, to dofinansowanie napewno Ci nie przysługuje bo dostają je Ci co pobierają
                    > JSA income based, income support itp-gederalnie musiaby Ci przyslugiwać jakiś
                    > taki benefit.
                    > w tej sytuacji to najlepiej by było zrobic ten kurs po dostaniu tej pracy- bo z
                    > wykle kursy trwaja rok każdy poziom lub całość- zależy- to raz a dwa , musiałab
                    > yś zapłacic 100% nie mając gwarancji dostania pracy...

dokladnie , dobrze mowisz, aplikacje zloze i poczekam , bo mam chrapke na ta prace ogromna i jestem chetna na kurs jak najbardziej .Moze jak raz pracodwaca wysle /zaproponuje ten kurs, ostatecznie sama bym za niego zaplacila,ale tak jak mowisz , pewnosci ze dostane ta prace nie ma.
                    • marninor Re: Kurs NVQ 27.07.12, 16:33
                      zwykle jeśli już pracodawca kieruje na kurs to pokrywa jego koszty, ale nawet gdyby przeszło zapłacić całość to przynajmniej wiesz za co - bo pracujesz a to tylko formalność... podkreśl nad wyraz gotowość zrobienia tego kursu w trakcie nabywania dośwaidczenia praktycznego;))
    • carmelaxxx Re: Kurs NVQ 27.07.12, 16:56
      czesto drozsze kursy college moze rozlozyc na raty wiec latwiej wtedy sie placi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka