Dodaj do ulubionych

Transport do szkoly

01.11.12, 23:08
Mloda (Y2) dostala miejsce w szkole oddalonej od domu okolo 30 min na nogach jak ja ide bo z nia to pewnie z 40. Jezdzi tam autobus i mysle, ze jak bedzie brzydlka pogoda, zimno, albo mi sie nie bedzie chcialo, to bedziemy jezdzic. I sie zastanawiam czy dziecko ma jakas znizke na przejazd autobusem (6 lat)?
Nie smiejcie sie, ale ja mam male doswiadczenie w transporcie publicznym bo tam gdzie mieszkalismy wczesniej to albo na nogach albo autem.
Chce tez sie dowiedziec czy jest jakis transport do szkoly, ale wydaje mi sie, ze to za blisko aczkolwiek dopytam sie po niedzieli.

Obserwuj wątek
    • 3-mamuska Re: Transport do szkoly 01.11.12, 23:32

Dzieci do lat 11 jeżdżą pod opieka dorosłego za darmo.
      Pózniej muszą mieć kartę ale tez jest darmowa, tylko ze ona jest ze zdjęciem.
      Przynajmniej w Londynie, kup sobie tygodniowy bilet 18£.Bedxiesz jeździć 4 razy dziennie.
      -----------------------
      Myśl o tym co mówisz...
      Nie mów tego co myślisz...
    • turmalinka Re: Transport do szkoly 02.11.12, 01:15
      u nas (west midlands) dzieci powyzej 5 roku zycia maja 50% znizki
      • marninor Re: Transport do szkoly 02.11.12, 09:07
        a my ostatni chcieliśmy się poprostu przejechać autobusem bo nigdy nie jechalismy ;) dziecko do 5 lat płaci 0,01p , powyżej 5 lat 50%- to jako ciekawosta ;)
        a tak na marginesie to nie ma szkoła autobusu szkolnego? może to byłoby wyjście z syt?
    • ciocia_ala Re: Transport do szkoly 02.11.12, 10:33
      Jezeli szkola jest oddalona wiecej niz 2 mile to council moze ci (u nas zapewnia) dojazd. Przewaznie sa to male busy/taxowki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka