trisamama
21.12.12, 23:55
Kurcze dziewczyny jestesmy tutaj zeby sobie radzic, wspierac, pomagac. Przynajmniej takie jest moje myslenie na temat tego forum. Wszystkie jestesmy w obcym kraju, wszystkie jestesmy lub bedziemy matkami. A czasem az glowa boli od tego co sie czyta. Od jakiegos czasu to forum stalo sie straszne.
Przesledzilam watek dziewczyny, ktora zostawil facet i chce do UK wyjechac do brata...
Zadala pytanie i nagle cala lawina oszczerstw... (oczywiscie nie wszystkie takie odpowiedzi byly ale duzo, o wiele za duzo).
Po pierwsze wpadki sie zdazaja i to czasem najbardziej uwazajacym, czasem tez facet zostawia kobiete mimo, ze dziecko bylo planowane ale nie nam to oceniac. Mozna odpowiedziec na pytanie i powstrzymac sie od jadowitych komentarzy.
Ja bylam z czlowiekiem 11 lat, dorobilismy sie dwojki dzieci i co tez mnie zostawil. Czy to znaczy, ze moglam uzywac gumek, albo od poczatku brac pod uwage fakt, ze mnie zostawi? To jak by to nasze zycie wygladalo???
I tez przez rok ciagnelam wszystkie mozliwe benefity jakie sie tylko da bo inaczej bym nie przezyla. Czy to znaczy ze jestem gorsza? Czy to ze maz mnie zostawil swiadczy o tym, ze jestem glupia?
Na szczescie znalazlam super prace i mam nadzieje, ze w ciagu dwoch miesiecy tak sie moje zycie potoczy, ze bede mogla w 100% utrzymac siebie i swoje dzieci. Ale nie kazda z nas ma to szczescie. Samotnej matce wszedzie jest ciezko czy to w Polsce czy w UK, ma wystarczajacy ciazar na barkach zeby ja jeszcze dolowac i oceniac.
Jak to bylo? " Kto jest niewinny niech pierwszy rzuci kamieniem" ?
Ok wygadalam sie bo mi zle z tym bylo.
Dziekuje.