panixx 13.02.13, 11:11 Moja torba rozleciala sie na amen i musze kupic nowa. Jakie macie i jakie polecacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fifka01 Re: Torba/walizka na bagaz podreczny - JAKA 13.02.13, 15:04 walizeczka na kółeczkach tylko i wyłącznie.:) no chyba, ze podrózujesz z małymi dizećmi i musisz mieć wolne ręce, wtedy plecaczek. Ale na wszelki wypadek taki z kółeczkami.:) alez pomogłam, buhahaha, jestem z siebie dumna:) przepraszam, głupawke mam:) Odpowiedz Link
fifka01 no dobra, prywata bedzie :) 13.02.13, 15:06 bo ja wlsnie na ebay wystwiam za bezcen torbe, walizke i plecak, każda z nich jest na bagaż podręczny w sam raz. odezwij sie na fifka@konto.pl to podeślę linka:) Odpowiedz Link
panixx Re: no dobra, prywata bedzie :) 13.02.13, 16:01 Dzieki, chyba nie zdaze Twoje kupic no potrzebuje na ten weekend Odpowiedz Link
fifka01 Re: no dobra, prywata bedzie :) 13.02.13, 16:02 no to widze, ze bratnia dusza, wszystko na wczoraj :) Odpowiedz Link
zurekgirl Re: Torba/walizka na bagaz podreczny - JAKA 13.02.13, 17:21 Polecam samsonite o wysokosci 55 cm, mam od 10 lat, stan idealny, a uzywana baaardzo duzo i poniewierana. Kupilam w argosie half price, one prawie zawsze sa half price. Walizeczka na koleczkach taka ;) Odpowiedz Link
murasaki33 Re: Torba/walizka na bagaz podreczny - JAKA 13.02.13, 17:56 Jak masz w okolicy, to sprawdz w TK maxx, tam kupilam wszystkie walizki - duze i male, super firmy czasem sie trafiaja, wazne jest, zeby byla lekka i fajnie jesli ma koleczka krecace sie wokol swojej osi - tzn gdy stoi to nadal mozesz ja pchac, a nie tylko wtedy, gdy ja ciagniesz. A jesli to walizka dla malucha, to niech sam sprobuje. Moj syn mial dwa lata i nie dal sobie odebrac swojej walizki, tylko cale lotnisko ja ciagnal;) Odpowiedz Link
illegal.alien Re: Torba/walizka na bagaz podreczny - JAKA 13.02.13, 22:20 Zależy od okazji - jak lecę na dłużej to ze swoją normalna torebka (zazwyczaj prosto z pracy, więc mam w niej i rzeczy do pracy i na podróż), jak tylko na weekend to mam plecak na kółkach - przy małym dziecku super, bo jak dziecko idzie za rękę/jedzie wózkiem, to plecak mam na plecach, jak dziecko mam na plecach, to plecak ciągne na kółkach :) Odpowiedz Link
anulla_m Re: Torba/walizka na bagaz podreczny - JAKA 16.02.13, 11:38 Ja się podłączę i zapytam tak: czy możliwe jest kupno takiej walizki lżejszej niż 2kg? Coś nie mogę takiej znaleźć Odpowiedz Link
yasza Re: Torba/walizka na bagaz podreczny - JAKA 17.02.13, 01:06 Jest coś takiego www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/2863599.htm może nie wygląda pięknie ale waży 1.7kg, ma aluminiowy stelaż i dośc solidny materiał. Mąż swoją kupił rok temu w tkmaxx, póki co spisuje się świetnie. Odpowiedz Link
sylaluk1 Re: Torba/walizka na bagaz podreczny - JAKA 04.11.13, 14:39 My uzywamy takich jak te: www.matalan.co.uk/product/detail/Homeware/Travel-Essentials/Suitcases-and-Travel/S2519970?utm_source=google&utm_medium=pla&utm_campaign=pla&gclid=CNDSzPyfy7oCFeQFtAodsgEAAA Można trafić na ceny promocyjne w sklepach Domo (ja kupilam dwie sztuki za 35 funtów bo było Buy 1 get 1 free) Są bardzo lekkie i wytrzymałe, my korzystamy z nich kilka razy w roku od 4 lat i nadal są jak nowe i co najważniejsze idealnie mieszczą się w "ramki: Ryanaira. Odpowiedz Link
o-wita Re: Torba/walizka na bagaz podreczny - JAKA 14.11.13, 16:36 Witam Mam pytanie jeżeli lecąc do Polski liniami wizzair miałam bagaż podręczny zaznaczony za darmo tzn. był to zwykły plecak , a teraz wykupując bilet zaznaczyłam duży bagaż podręczny za ,który musiałam uniścić opłatę czy mogę wziąść ze sobą z powrotem tez ten plecak plus do tego jeszcze jakąś większą walizkę za którą zapłaciłam czy tylko i wyłącznie ten duży bagaż bez tego plecaka? Odpowiedz Link
clonek13 Re: Torba/walizka na bagaz podreczny - JAKA 14.11.13, 19:36 podreczny (czyli twoj plecak ) zawsze ci przysluguje,jest wliczony w cene biletu . Jesli placilas dodatkowo za bagaz to placilas za duza walizke z ograniczeniem wagowym zaleznym od lini: max 15kg, 20kg, itd, jest to bagaz ktory oddajesz na odprawie. Wiec lecisz z pozdrecznym plecakiem + duza torba ktora musisz odprawic. Odpowiedz Link
yadrall Re: Torba/walizka na bagaz podreczny - JAKA 20.11.13, 13:15 Nieprawda! Wizzair ma nowe regulacje i ma bagaz podreczny duzy i maly. Maly jest za free i jest naprawde maly,a za taki normalny bagaz jak przyslugiuje za free w Ryanair trzeba placic! I choc na 100% pewna nie jestem to wg mnie tak czy siak przysluguje Ci 1 sztuka bagazu-albo maly,albo duzy,ale to powinno byc jasno wytlumaczone na stronie wizzair. Odpowiedz Link
yadrall Ze strony Wizzair 20.11.13, 13:18 Wizz Air oferuje możliwość przewozu bagażu podręcznego w dwóch opcjach, ale ściśle przestrzega zasady „jeden bagaż podręczny na pasażera”. Czym się różnią bagaże wnoszone na pokład samolotu? – ROZMIAREM! 1.Mały bagaż podręczny: Bagaż podręczny o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm może zostać wniesiony na pokład samolotu bezpłatnie. Bagaż ten musi się mieścić pod siedzeniem przed pasażerem. 2.Duży bagaż podręczny: Jeśli wymiary bagażu podręcznego są większe niż wymiary małego bagażu podręcznego, ale nie przekraczają 56 x 45 x 25 cm, można zabrać go na pokład za określoną opłatą. Bagaż musi zmieścić się w schowku nad siedzeniami. Pasażer musi być w stanie umieścić go tam samodzielnie. W przypadku zakupu przez stronę internetową, wysokość opłaty obliczana jest w oparciu o planowaną długość lotu i datę. Odpowiedz Link