Dodaj do ulubionych

siedzi sie i czeka?

26.03.13, 23:43
synek od nocy z nd na pn ma goraczke, rano w pn skarzyl sie na bol ucha-ale wizyta u doktorki niewiele rozjasnila (uszy zarozowione, owszem, ale synek byl w "dobrej kondycji"-działał nurofen bo, jak nigdy, podalam , obawiajqc sie o bol jeski to rzeczywiscie mialo by byc ucho

w pn popołudniu dreszcze ,temp (40, 6!!az myslalam ze sie rteciowy term. popsuł albo zle zmierzylam)
spadlo po nurofenie.nurofenie.od tej pory o 22, 5 rano, potem chyba kolo południa dzis i znow ok 16- dreszcze i goraczka ok 40c (zmierzylam tylko dzis w południe wlasnie byko 40).dzis dreszze mniejsze ale za to wymiotowal w poludnie.

po nurofenie pp ok godzinie goraczka spada i synek ma apetyt, zachowuje sie normalnje -z wyjątkiem dzis wieczor (brak apetytu, poszedl wczesniej spac, mimo ze 2 razy drzemal w dzień)

zobaczę jak minie noc i jak bez zmian to chce znow dzwonic (?) do lekarza
no ale co kurka mam robic? rodzina w pl sie wynadrza na odległość ze "dziecka nie lecze"

lekarka w pn dala recepte na antybiotyk (kazala 24/48h poobserwowac)-no ale antybiotyk po tym jak zasugerowa ze to wiruis???

dodam jeszcze, jak ktos dotrwal, ze w playgroup znow ospa (ale tam srednio co 2mce panuje ), teoretycznie moze byc gorqczka taka wysoka przy ospie no ale po ilu dniach pojawiły by sie krosty??

np chcialabym po prostu wiedzoec co mu jest , w życiu takiej temp ba termometrze nie widzialam!!!
Obserwuj wątek
    • nannyjo32 Re: siedzi sie i czeka? 26.03.13, 23:53
      moja wlasnie ma ospe 2 tyg. przed ospa bylo to samo wysokie goraczki zbijanie i znowu goraczka mialy po 38 39 stopni. Wymioty tez. Tydzien przed tym jak wyszly chrostki czula sie ok chodzilismy to play grups i nic nie zapowiadalo ze bedzie ospa. Czuje sie swietnie ma tylko pare chrostek juz znikaja. Myslalam ze ospa to bedzie tragedia a to nic strasznego. Czekam teraz na druga bo ponoc ma zlapac od siostry, ale jak na razie nic juz 2 tydzien.
      • mrs.t heviran 26.03.13, 23:59
        tydzień minal miedzy temperatura a krostkamj???
        a temp przez ile dni miała?

dzieci różnie przechodzą, zalezy od wieku tez..

ja mam schizy bo ja chorowalam dokladnie 2lata temu , podczas drugiej ciazy o bosz ttzy dni masakry, wyjete z życiorysu :/ sa dzieci które zle Przechodzą. ..
        ps
        tu herviranu nie dostane, co?
        a co innego? (acyclovir? (jak to sie wymawia? ??)
        tj poza doraznymi masciami i kapielami w platkach owsianych ec
        • liley11 Re: heviran 27.03.13, 00:57
          Piriton w syropie na zlagodzenie swedzenia.
          a na samo swedzenie "coloidal silver" w sprayu - dziala praktycznie na wszystko , wybija wirusy i bakterie, goi - taki naturalny antybiotyk - warto miec
          • nannyjo32 Re: heviran 27.03.13, 10:06
            najpierw byly chore dokladnie tak jak Twoje wysokie temperatury spaly w ciagu dnia i wymioty. Bylismy u lekarza, lekarz powiedzial ze to wirus, zeby zbijac temperature tak bylo okolo tygodnia tylko ze dwie na raz jedna potem za dwa dni druga. Moze z 4 dni goraczek, ale przez tydzien byly bardzo oslabione spaly caly czas. Potem mielismy normalny tydzien byly zdrowe i nagle po tygodniu jednej wyszly chrostki. Pojechalam do pharmacy popatrzyli na chrostki i dostalam Care Aqueous Calamine Cream i piriton syrop na noc jak swedzi. Super przeszla nic jej sie nie dzialo duzo energi pare chrostek syrop dalam tylko 2 razy na noc no i smarowalam. Druga jeszcze nie ma, ale ponoc moga nawet wyjsc do 3 tyg.
            Wiec zbijaj temperature jak robisz a za ok. 3 tygodni sie dowiesz czy to ospa.
    • agg3 Re: siedzi sie i czeka? 27.03.13, 10:13
      panuje teraz wirus, ktory laczy w sobie b wysoka goraczke i wysypke wygladajaca jak ospa. do tego moze dojsc infekcja w gardle. taki rodzaj wirusowej anginy w polaczeniu z ospa ;)

kilka dzieci znajomych juz chorowalo i poki sie nie roznioslo co to, to kazdy ospe podejrzewal, nawet lekarz i farmaceuta ;) do tego jeszcze ten wirus jelitowki... no trzeba to przejsc :/
      • nannyjo32 Re: siedzi sie i czeka? 27.03.13, 10:36
        moje nie mialy wysypki jak mialy wysoka goraczke i nie mialy jelitowki. Chrostki wyszly jednej po ponad tygodniu od czasu gdy zle sie czula i mysle ze to jednak ospa. Druga wcale nie musi jej miec moja mama miala jak skonczyla 17 lat nie zarazila sie od brata jak byla mala.
        • bebe52 Re: siedzi sie i czeka? 27.03.13, 11:30
          moje córy ospę już przechodziły ale faktycznie tydzień temu jedna była chora wysoka gorączka do 40 stopni i tyle po tygodniu przeszło, w tym tygodniu druga zachorowała ma gorączkę i skaży się czasami na ból ucha i gardła ale wszystko czyste.Powoli czuje się już lepiej, nie wiem co to za wirus ale przyznam mam już dość od tego roku córki już kilka razy były chore
          • mrs.t Re: siedzi sie i czeka? 27.03.13, 12:49
            no to ok czyli tylko zbijac goraczke i czekać, tqk?

zresztą dzis zmiana, ostqtni nurofen dalqm o 22 , rano był tytylko stan podgorqczkowy , teraz 38 (ale spi)
            za to dla odmiany jie ma apetytu i jest mega marudny i ma zapchany nos :/

jutro mieliśmy wyjscie zaplanowane a w piatek wyjazd do tesciow , najgorsze se nie wiem co robić, czy odwoływać czy co:/ jakby była diagnoza chociaz to by było wiadomo. .
            • nannyjo32 Re: siedzi sie i czeka? 27.03.13, 13:15
              moje mialy miec dzien probny w pree school tez nie poszlismy z nimi. Nic nie jadly az sie dziwilam z czego kupe robily. Przejdzie jak zobaczysz ze juz mija okolo tygodnia i jest temperatura nadal to idz do lekarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka