gabez1 13.09.13, 14:46 Wydaje mi sie ( nie moge niestety zanalezc tego watku), ze pisalas kiedys o kuracji retinolem, z ktorej jestes bardzo zadowolona. Moglabys przyblizyc ten temat - jakie specyfiki stosujesz, itp.? Dzieki! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tonia2005 Re: Do Tonia2005 13.09.13, 17:47 Tak ale były to retinoidy a nie retinol. Rok temu zrobiłam sobie kurację preparatem Atrederm 0.05%. Preparat ten przepisuje sie na ostry tradzik, oprócz tego retinoidy zawarte w nim maja działanie odmladzajace. Ja jestem bardzo zadowolona z jego działania. Oprócz tego, ze wygladzil mi ładnie buzie, to pozbylam sie większości zaskorniakow. Jest to kuracja dla cierpliwych bo trzeba sie smarowac kilka miesięcy. Skóra niesamowicie sie po tym zluszcza i jest bardzo wrażliwa. Trzeba używać kremów z wysoka ochrona przeciwsłoneczna ( faktor 50+) nawet w zimie. Preparat stosuje sie kilka razy w tygodniu na noc w zależności od reakcji skory. Ja stosowalam co drugi dzien. No i ostrzeżenie .... retinoidy powodują uszkodzenie płodu nawet do dwóch lat po ich stosowaniu. Preparat sprowadzam z Polski, kosztuje ok 30 zl. Podam Ci linka do swietnego forum, na którym znajdziesz wszystkie informacje o tej kuracji. Prowadzi go bardzo kompetentna kosmetolog z Poznania. To chyba tyle, ale jak by co to pytaj. kosmostolog.blogspot.co.uk/2012/10/atrederm-pogromca-zaskornikow.html?m=1 Odpowiedz Link
gabez1 Re: Do Tonia2005 16.09.13, 11:56 Dzieki Ci za info. Poczytalam o tym troche i chyba postawie po prostu na pilelegnacje dostosowana dow ieku 30+ - tonik termalny 2 x na dzien - krem nawilzajacy na dzien - krem regenerujacy-odzywczy na noc. Dzieki raz jeszcze! Odpowiedz Link
tonia2005 Re: Do Tonia2005 16.09.13, 14:36 Jesli moge jeszcze cos doradzic, to LRP wypuscila teraz krem z 0,1% retinolem REDERMIC R, swietnie nada sie na noc. Mam probke i jest bardzo fajny, delikatnie zluszcza i odswieza cere. Jest dostepny na stronie Boots. Ja Atrederm juz zamowilam i zamierzam sie ostro zluszczac juz niedlugo :-). Odpowiedz Link
gabez1 Re: Do Tonia2005 16.09.13, 15:15 Ale w moim wieku - 32 l., chyba za mocny. Raczej moze C, nie R? Odpowiedz Link