Dodaj do ulubionych

Antidepressant-Lustral plus zolpidem

26.09.13, 02:43
Czy ktos bierze powyzsze tabletki?

GP mnie zdiagnosowal na depresje. Plus dostalam srodek nasseny Zolpidem Tartare.
Czy moge wziac jednoczesnie?
Jednym ze skutkow ubocznych antydepresanta jest niemoznac zasneicia i wlasnie tak sie przemeczylam ostatnia noc. Ale boje sie wziac tabletke.
Mam tez efekty uboczne w postaci, - czuje,ze bedzie mi niedpbrze chociaz nie jest. I jestem taka w letarhu troche- zaspana.

Ktoras bara i cos w ogole jej pomoglo?

Obserwuj wątek
    • izabelski Re: Antidepressant-Lustral plus zolpidem 26.09.13, 13:12
      bierz wg zalecen lekarza
      my nie mozemy ci tu doradzac ,bo nie jestesmy aptekarzami badz lekarzami
      zadzwon do GP lub apteki z tymi pytaniami
    • ampiltuda Re: Antidepressant-Lustral plus zolpidem 26.09.13, 14:32
      A czy próbowałaś inaczej poradzić sobie z depresją, leki są ostatecznością. Czy lekarz zaproponował Ci jakąś terapię. Tak szczerze, to trochę dziwne, że GP może postawić taką diagnozę... Mnie też kiedyś lekarz (psychiatra) zdiagnozował depresję, dał leki i wzięłam, i nigdy więcej nie popełnię tego błędu, moja mam jednak bierze cały czas, nie wiem co, ale to jest zaklęty krąg, ciężko się pozbierać. Ma okresy poprawy nastroju, ale albo bierze antydepresant, albo nasenny. Rano ciężko dojść do siebie, cały dzień chodzi zakręcona, po południu musi się zdrzemnąć, to w nocy ciężko zasnąć, więc znów tabletka na sen...
      Może warto poprosić o skierowanie do jakiegoś terapeuty, nie wiem czy tu jest taka możliwość?
      • almamag Re: Antidepressant-Lustral plus zolpidem 26.09.13, 14:49
        amplituda sa rozne przyczyny depresji i rozny jej przebieg, leki to nie jest ostatecznosc, ale czesto pierwszy krok do poprawy
        oczywiscie dobrze jest porozmawiac z terapeuta, ale to nie jest ani pierwsze, ani najlpsze dla wszystkich rozwiazanie
      • plain-vanilla Re: Antidepressant-Lustral plus zolpidem 26.09.13, 15:26
        Mnie lekarz przepisal fluoksetyne. Zadnej terapii nie zaproponowal. Bylam bardzo zadowolona z efektow leku. Pomimo tego, ze nie lykam od 2 lat ciagle korzystam z tego, jak moje zycie sie zmienilo, na lepsze.
    • justmaga Re: Antidepressant-Lustral plus zolpidem 26.09.13, 15:23
      ja bralam swego czasu Zolpidem. Najgorszy lek jaki kiedykolwiek w zyciu bralam. A wieloletnia depresja sprawila,ze bralam tego troche..
      • design-ona Re: Antidepressant-Lustral plus zolpidem 26.09.13, 16:40
        Przez 2 dni czulam sie koszmarnie. Dzisiaj wstalam i dalej czuje sie zle.
        Kreci mi sie w glowie, jestem strasznie niespokojna , mam dziwne mysle. Nie moge sie skoncentrowac. Do tego mam odruchy wymiotne. Jestem zmeczona ale nie moge spac.

Dzisiaj zadzwonilam do GP i poprosilam by oddzwonila do mnie ho nie wiem co robic. Mam jutro interview o prace i nie chce isc w takim stanie. Zobaczymy co mi powie.

W ulotce jest,ze Lustral zmienia dzialanie zolpidem. Sa wyszczegolnione 4 medykenty ,ktore ponoc nie moga byc mieszane razem wlasnie w tym zolpidem. Stad meczylam sie cala noc ale nie wzielam tej tabletki bo balam sie ,ze moge zjechac;/
        • almamag Re: Antidepressant-Lustral plus zolpidem 26.09.13, 16:52
          w takim przypadku koniecznie skontaktuj sie z GP, porada na forum nie jest najlepszym pomyslem
          • design-ona Re: Antidepressant-Lustral plus zolpidem 26.09.13, 18:40
            almamag napisała:

> w takim przypadku koniecznie skontaktuj sie z GP, porada na forum nie jest najl
            > epszym pomyslem

Almamag nie czytasz co pisze.

Czekalam na telefon od GP. Na forum pytalam czy ktos bral i czy ktos tak mial. Nie przyszlam tutaj po porade tylko sie dowiedziec czy ktos tak mial.

Po rzmowie z GP, zmienia mi tableki i kazala kontynuowac bez brania przerwy. Powiedziala,ze moge brac roznoczesnie nassene z antydepresantami.
            • almamag Re: Antidepressant-Lustral plus zolpidem 26.09.13, 23:57
              wlasnie czytam, i odpowiadam na Twoje pytanie
              o opnie mozna zapytac przy wyborze patelni
              w przypadku jakichkolwiek lekow opinia z forum w niczym nie pomoze, a jedynie moze zaszkodzic
    • marzeniee22 Re: Antidepressant-Lustral plus zolpidem 27.09.13, 18:59
      Ja biore Lustral. troche pomaga, ale wczesniej bralam Fluoxitine (czy jakos tak) i wydaje mi sie, ze tamte byly lepsze. Choc poczatki z Fluo byly straszne. Maialm straszne napady lekowe i myslalam, ze nie wytrzymam zanim nie mina. Z Lustralem tak nie bylo. Mnie tabletki pomogly bardzo. Porownujac to co teraz, a co bylo to niebo, a ziemia. Zastanawiam sie jak moj maz to wytrzymal. Aha mnie jeszcze lekarz zreferowal do takiego programu " time to talk", ale nie skorzystalam z braku czasu. To rodzaj terapii.
      • design-ona Re: Antidepressant-Lustral plus zolpidem 27.09.13, 21:22
        No wlasnie tego chcialam sie dowiedziec, czy wy tez macie takie efekty uboczny i czy to normalne. Bo w ulotce sa wymienione ale jeden bedzie mial drugi nie. A czytajac ''google'' ludzie rozne wypisuja opinie. Stad chcialam spytac jak tutaj.

Ja sie czu;am fatalnie. Nie wyszlam z domu bo nowe tabletki wiec skonczylo sie na 2ch tabletkach i przstalam bo mialam interview i nie chcialam wygladac jak zombie a na pracy bardzo mi zalezalo. Mimo wszystko i tak troche namnie wplynelo by nie bylam do konca soba.

Pani doktor pewnie nie bedzie zadowolona jak jej powiem. Ale zrobie tydzien przerwy pojde do niej na nastepna wizyte i wtedy zaczne brac znowu. Mam nastepne interview w tygodniu i spotkanie z klientem w sprawie projektu i nie chodzic i sie bac zrobic krok czy jazdy autem czy zwymiotowac :(

Pewnie nie dokonca przemyslana decyzja i nie powinnam tak nagle odstawic ale narazie zuje sie ok. 2 dzien bez tabletki i czuje sie o niebo lepiej.(fizycznie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka