07.03.14, 23:04
Tak z ciekawosci pytam, jedna pensja niska, ale stala praca na terenie uk, druga pensja 2 razy wyzsza z dochodow z firmy majacej swohja siedzibe poza granicami uk. Czy bank w ogole rozwazy rozmowe z taka para? wg finansow zdolnosc kredytowa jest, tak mnie zastanawia czy bank pojdzie na pensje z firmy nie placacej podatkow i nie zarejestrowanej w uk.
Obserwuj wątek
    • glasscraft Re: mortgage 07.03.14, 23:14
      A nie lepiej byloby albo z doradca finansowym albo z bankiem na rozmowe sie umowic? Raczej na forum na 100% odpowiedzi na yay or nay nie dostaniesz :-)
      • beibichek Re: mortgage 07.03.14, 23:18
        pytam z ciekawosci, na razie nie mamy dokumentacji pracy mojego, firma zalozyla dzialanosc w Azji i teraz musimy rozwazyc jaka bedzie najpsza opcja zatrudnienia dla mojego M. Samozatrudnienie, umbrella przez off-shore company, zatrudnienie bezposrednie tam
        • glasscraft Re: mortgage 07.03.14, 23:26
          No wiem, ale tak na 100% nikt Ci tutaj nie odpowie (bo skad niby maja ludzie wiedziec co I jak dokladnie u Was jest), po prostu idzcie do zrodla I tam pytajcie. Przynajmniej bedziecie wiedziec od razu, czy macie szanse czy nie, bo jak Ci nawet ktos tu napisze, ze macie 100% szanscy na hipoteke na 750,000 to raczej niewiele i tak znaczy :-) dopoki z banku nie dostaniecie potwierdzenia :-)

---Light travels faster than sound - that's why some people appear bright until you hear them talk...
    • lili76 Re: mortgage 08.03.14, 08:42
      Od kwietnia zmieniają sie zasady udzielania kredytów mieszkaniowych, banki bedą dużo bardziej restrykcyjnie i dokładnie przyglądać sie potencjalnym kredytobiorcom. Polecam wiec spotkanie z doradca jak najszybciej.
      • mrs.t Re: mortgage 08.03.14, 10:11
        Lili podaj cos wiecej
        Jakies źródło, artykul itp chcialam poczytać
        • e-vil Re: mortgage 08.03.14, 13:09
          ja też bym chętnie poczytała, bo jesteśmy w trakcie szukania jakiegoś domku
          • lili76 Re: mortgage 08.03.14, 13:36
            Poszukam, bo sama gdzieś czytałam, ale te informacje mam od swojej mortgage advisor z tego tygodnia
          • lili76 Re: mortgage 08.03.14, 13:38
            www.theguardian.com/money/2014/jan/13/mortgage-more-difficult-new-rules

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka