Dodaj do ulubionych

wakacje z Haven

25.05.14, 23:52
Dziewczyny szukalam jakiegos domku do wynajecia gdzies blisko plazy na wakacje, ale okazuje sie, ze ta lepsze juz zajete, a te nie zajete sa drogie.
Kilka z Was pisalo, ze spedza wakacje z Haven. Myslalam, zeby pojechac z Haven na wakacje moze do Devon, albo Kornwalii.
Czy mozecie mi polecic jakies konkretne miejsce, gdzie warto jechac? Czy moze wszystkie te holiday parks sa takie same? Moze ktores miejsce ladniejsze i atrakcyjniejsze od innych? Myslicie, ze to dobry pomysl tak spedzic wakacje z 5 latkiem i 2,5 latka?
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • benignusia Re: wakacje z Haven 26.05.14, 00:25
      nie,nie wszytskie są takie same,i różnią sie atrakcjami I co jest dostępne. My spedzamy wakacje zawsze w Walii bo jestesmy z Walii. I w październiku bylismy w większym parku (kilin park) I było więcej do robienia,ale takze byly wieksze kolejki. Teraz w Easter break bylismy w mniejszym parku(też haven) I mimo że mniej ludzi I zajecia dla dzieci bardziej dostepne( za ktore I tak trzeba bylo placic) to niebylo np rowerkow do wynajecia I kilku innych rzeczy. Ale ogolnie wszytko jest podobne. Ten sam schemat ogolnie. Teraz na pierwszy tydzien wakacji szkolnych jedziemy w to drugie miejsce,gdzie bylo mniej ludzi.
      • szczepka75 Re: wakacje z Haven 26.05.14, 12:04
        to zalezy czego oczekujesz ,jak chcesz spokoju to lepsza opcja jest cottege .
        my jezdzimy do takich holiday parks z dziecmi bo sa na nich place zabaw, basen ,jakies zajecia .
        dzieci bawia sie miedzy domkami .
        ale musisz sie liczyc ,ze beda ludzie grilowac ,pic piwo i moze byc wesolo
        • wiwi1 Re: wakacje z Haven 26.05.14, 12:55
          No wlasnie ja sama nie wiem, ech...
          Do takiego parku pojechalabym tylko ze wzgledu na dzieci, ale czy nie sa za male na takie atrakcje? maja 5 i 2,5 lat.
          Natomiast idea mieszkania w karawanie nawet o podwyzszonym standardzie troche mnie przeraza.To znaczy nie mieszkalam nigdy w karawanie, ale niektore opisy na trip advisor brudnych domkow czy zdjecia niektorych zniszczen w takich domkach, ciasnota. reszta wyglada to jak kartonowe pudelko (a moze sie myle?)
          Z drugiej strony domek bylby dla mnie lepsza opcja, ale dzieci moga sie nudzic, zwlaszcza w jakis deszczowy dzien.
          Waham sie pomiedzu haven a tym:
          www.greenacrescottages.co.uk/
          Do tego przegladam jeszcze inne oferty i juz nic nie wiem.
          • szczepka75 Re: wakacje z Haven 26.05.14, 13:25
            dzieci za male nie sa . w koncu plac zabaw czy basen jest dla nich .
            karawany tez sa ok .luksusow nie ma ale da sie cos ugotowac,umyc i przespac a o to chodzi .
            my ostatnio bylismy z Parkdean i bylo fajnie ,czysto. basen indoor i outdoor ,plac zabaw na zewnatrz
            i soft play wewnatrz .
            blisko plaza
            w karawnie bylo TV i DVD wiec po sniadaniu poogladali bajki .
            posciel i reczniki mozesz wziasc swoje .
            kuchnia wyposazona w podstawowy osprzet .
          • yuka12 Re: wakacje z Haven 26.05.14, 19:47
            My wlasnie jestesmy po pobycie w Haven (poczatek maja). Zamowilismy przyczepke o podwyzszonym standarcie (Platinum), bo zalezalo nam na ogrzewaniu (zreszta przydalo sie, bylo dosc zimno). Warunki mielismy wysmienite- czysto, nowoczesnie, wygodnie. Fotel byl tak wygodny, ze jak w nim zaleglam przed TV, nie chcialo mi sie ruszyc. Do dyspoycji mielismy dwie lazienki, w tym jedna z kabina prysznicowa i w pelni wyposazona kuchnie. Dla dzieci bylo sporo atrakcji na miejscu- platnych i w ramach oplaty za pobyt, w ogole widzielismy mnostwo dzieci od noworodkow do srednich nastolatek. Kazdy mogl cos znalezc dla siebie. Polecam.
            • yourdoubt Re: wakacje z Haven 26.05.14, 22:22
              Polecam Devon Cliff (nie jestem.pewna pisowni), dla mnie to najlepszy park, w którym do tej pory byłam. Dla dzieci wiele etrakcji, programów i ciekawe okolice blisko, gdzie można znaleźć inne atrakcje. Karawan super sprawa, my zawsze szukamy z lepszym standartem, 3 bedroom. Myśmy ostatnio byli w parku heaven ale karawan od prywatnego wlasciciela. Standart ten sam a ceny za wynajem prawie o połowę niższe. Innym razem wynajmowalismy od heaven, ale teraz wiem, ze szkoda kasy, jak są inne tańsze opcje o tym samym lub lepszym standarcie
              • szczepka75 yourdoubt 26.05.14, 22:42
                a jak znalezliscie ten karawan od prywatnego wlasciciela?
    • agaciha Re: wakacje z Haven 26.05.14, 22:57
      My dzis wrocilismy z Devon Cliffs. Pojechalismy tam rok temu z 6 i 4 latkiem i tak sie nam spodobalo, ze w tym roku pojechalismy znow. Mielismy karawan: standard plus i zupelnie wystaczyl. Czysciutki, cieply bo w kazdym pokoju bylo ogrzewanie i w lazience rowniez. Dzieciaki zachwycone odliczaly do weekendu:) Dzis przy wyjezdzie moj 7 latek mial lzy w oczach (1 raz tak bardzo nie chcial wyjezdzac) i powiedzial: szkoda, ze teraz musimy czekac az 365 dni kiedy znow pojedziemy do Devon :) W Devon Cliffs jest aquapark, duzo atrakcji dla dzieci, dobrze zaopatrzony sklep z normalnymi cenami. Super szeroka plaza i fajna restauracja na klifie. Jest czysto i zielono. Dzieciaki mogly biegac same wokol karawanu. Ja polecam. Za rok znow pojedziemy.
      • wiwi1 Re: wakacje z Haven 26.05.14, 23:36
        Zaczynam sie przekonywac a powiedzcie jeszcze czy warto bukowac 10 dni czy to moze byc za duzo w jednym miejscu?
        • klaton Re: wakacje z Haven 27.05.14, 01:21
          Do karawanu jezdzimy kilka razy do roku, glownie na krotkie wypady, przedluzone weekendy. Choc na dluzej tez bylismy. Mysle ze tydzien to max, 10 dni watpie zebym wytrzymala nawet w super pogode. Karawan to jednak puszka i jak slonce grzeje to tez jest nieciekawie...
          Devon Ciffs polecam, choc to duzy park, Thorpe park niedaleko Grimsby tez jest fajny, maja super basen, w okolicy minikolejka parowa, wesole miasteczko i mini zoo.
          Ostatnio bylismy w okolicy Porthmadog w Walii, Greenacres park- rewelacja! Daleko, ale podroz super, zielono, piekne krajobray, park w miare nowy, basen nieduzy ale ok, w okolicy mini farma ze zwierzetami- dla dzieci super. No i ta plaza! Zapiera dech!
          Na pewno cos wybierzesz.

Polecam tez zrobic upgrade karawanu, na troche wyzszy standard (nowszy, centralne ogrzewanie etc), choc mozna to zrobic namiejscu. Dla dzieci jakies zabawki na plaze oraz na basen- na miejscu ceny bywaja niemoralne!
          Powodzenia :)
          • liley11 Re: wakacje z Haven 27.05.14, 01:33
            A mysmy dzis wrocili z malego rodzinnego festivalu w east Sussex. Dzieciaki biegaly same, bylo mnostwo zajec dla nich i dla doroslych, 3 "restauracje" Raw, Jamajcan i Hemp, piekny dziki las wokol, ognisko 24h, eco kible, eco SPA:) i prysznice. Bylismy pod namiotem. Starsza corka 6.5 plakala jak sie dowiedziala, ze juz wyjezdzamy. Teraz myslimy nad wlasnyn campervanem, zeby klamotow nie skladac i rozkladac. Bylo rajsko!
            • espionka Re: wakacje z Haven 05.06.14, 12:01
              liley11 piszesz o ty festiwalu?
              www.elderflowerfields.co.uk
              • liley11 Re: wakacje z Haven 07.06.14, 12:24
                Nie:) jak chcesz to napisze na maila
                • wiwi1 Re: wakacje z Haven 07.06.14, 14:55
                  jak mozesz to podeslij tez mi prosze
                • espionka Re: wakacje z Haven 07.06.14, 15:34
                  a bardzo prosze
                  na gazetowego
    • t.edyta Re: wakacje z Haven 27.05.14, 10:22
      Oczywiscie,ze to co tanie to juz dawno zajete. Jesli myslisz. ze z Heven jest tanio to sie zdziwisz. W sezonie jest bardzo drogo, njezaleznie od osrodka. ZA tydzien okolo 800 funtow.
      Jesli osrodek jest nad morzem to nie ma roznicy gdzie bo Devon I Cornwall sa sliczne. Osrodek ma ten plus,ze jesli pogoda nie dopisze to jest gdzie sie zabawic z dzieciakami ( basen,zajecia dla dzieci,kasyna)
      • yourdoubt Re: wakacje z Haven 27.05.14, 10:56
        www.ukcaravans4hire.com/ o Ile się nie mylę to była ta strona gdzie mozna wynajmować od prywatnych właścicieli. Wybierasz np devon Cliff i szukasz czegoś odpowiedniego dla siebie. Fajne jest to, ze caravan stoi w parku heaven, coś tam się wykupuje , by moc korzystac ze wszystkich atrakcji a cena za wynajem o połowę niższa. Myśmy byli 10 dni i było super, gdybyśmy mieli więcej kasy to i dłużej by się zostało. Nawet jak pogoda zła, to jest sporo atrakcji. Ale wiadomo lepiej, jak pogoda dipisuje
        --
        https://s10.suwaczek.com/201104291762.png
        • wiwi1 Re: wakacje z Haven 04.06.14, 22:33
          wykupilam tydzien w Devon Cliffs w karawanie platinum a potem jeszcze kilka dni tutaj:
          www.kernow-homes.co.uk/
          Powiedzcie mi prosze jak to wyglada z atrakcjami dla dzieci w takim parku, czy mam wczesniej wykupic activity pass? czy na miejscu dopiero wukupowac pojedyncze atrakcje? Dla mniejszych dzieci jest chyba troche mniej atatrakcji z tego co widzialam na stronie.
          Widzialam jakies zajecia z nauki jazdy na rowerze albo nauki plywania, zwlaszcza to plywanie by mnie interesowalo.
          Jakiekolwiek uwagi na temat tego parku beda przydatne.
          • szprotka6 Re: wakacje z Haven 04.06.14, 23:43
            W Haven na dzien dobry musisz wykupic pass dla wszystkich czlonkow rodziny, ktorzy mają ochotę korzystac z basenu, placow zabaw, wieczornego entertainment czy arkad, gdzie znajdują się te wszystkie cud-maszyny. Oprocz tego, jesli Twoje dzieci będą zainteresowane ktoryms z activities, np fencing, archery, turbo paddlers, kayakhing, aquajets i co tam jeszcze dany park oferuje (kazdy ma to wg siebie, roznią się poszczegolne parki Haven pod tym względem) to musisz za nie zaplacic osobno. Mozesz wykupic pakiet tych activities, wtedy wychodzi trochę taniej. I wazne, by pojsc zabukowac te activities od razu po przyjezdzie, zwlaszcza jesli wyjezdzasz w czasie wakacji, bo ilosc miejsc na kazdym z tych zajęć jest ograniczona i moze się okazac potem, ze na czesc nie ma juz dla Twojego dziecka miejsc.
            • benignusia Re: wakacje z Haven 05.06.14, 00:13
              jesli bookujesz z haven to te pasy na basen I reszte rozrywek są wliczone. jesli chcesz jaies activities typu nauka pływania czy jak pisalas,te lepiej kupic juz teraz bo na stronie jest chyba 20 % taniej niz w ośrodku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka