Dodaj do ulubionych

Child Tax Credit

29.08.14, 21:13
W kwietniu tego roku złożyłam wniosek o CTC mam troje dzieci, mieszkam w UK, otrzymuję IS i ChB. W czerwcu przysłali dodatkowe dokumenty które oczywiście odesłałam. Teraz mamy sierpień i zadzwoniłam do nich bo to trochę długo trwa..pani powiedziała że decyzja jest pozytywna czyli przyznali, ale wypłatę wstrzymali. Pytam więc: dlaczego? Niestety pani nie umiała mi powiedzieć, w systemie nie ma żadnej informacji. Odczekałam 2 tygodnie i poszłam do Citizenc Advice. Zadzwonili i niestety nie dowiedzieli się niczego nowego. Napisałam pismo i wysłałam z prośbą o wyjaśnienie, ale nadal nic. Czy ktoś był w podobnej sytuacji. Przeszukałam możliwe fora i nie spotkałam podobnej. Może powinnam coś jeszcze zrobić??
Obserwuj wątek
    • aniaheasley Re: Child Tax Credit 30.08.14, 00:05
      Zadzwon jeszcze raz do tax creditu i zapytaj jeszcze raz, moze trafisz na lepszego urzednika, albo moze cos sie w miedzyczasie w Twojej sprawie ruszylo.
    • plain-vanilla Re: Child Tax Credit 30.08.14, 00:17
      www.findlaw.co.uk/law/tax/tax_credits/9303.html

Moze ojciec dzieci aplikowal o CTC?
    • karolina_zet Re: Child Tax Credit 30.08.14, 14:56
      Znam przypadek pary z dziecmi ktorej 3 lata z rzedu przyznawali tax credit i za kazdym razem wyplata byla zawieszona. Pomoc przez telefon ze stony buira tax credit zadna. Kilkanascie razy mowili ze sparawdza i oddzwonia, oczywiscie nikt nie dzwonil. Kazali dzwonic po 2 tyg i tak w kolko. Przetrzymywali na telefonie, rozlaczali rozmowy. Mowili ze pieniadze sa juz przekazane do wyplaty. Cuda wianki. Wyjasnianie sprawy trwalo prawie rok.
      (Notuj date wszystkich rozmow z hmrc, szczegoly wysylanych pism).
      Sprawa trafila ze skarga tu:
      www.adjudicatorsoffice.gov.uk/
      Jako powod wstrzymania wyplaty podali ze chcieli widziec paszporty dzieci ( choc wczesniej je juz mieli). Gdy je otrzymali wyplacili wszystko wstecz.
      • mataga13 Re: Child Tax Credit 30.08.14, 17:38
        Wielkie dzięki za podpowiedzi, przyznamy się że nie zapisywałam co, jak i kiedy, ale jeśli to może tak długo potrwać to rzeczywiście warto zapisywać szczegóły. Ojciec dzieci nie aplikował, pomimo tego że razem nie jesteśmy to mamy dobry kontakt i oboje dbamy o dobro dzieci bez złośliwości:) W przyszłym tygodniu znowu idę do Citizenc Advice bo niestety nie stać mnie na wydzwanianie do revenue, może coś się wykluje.... Pozdrawiam
        • mataga13 Re: Child Tax Credit 30.08.14, 18:02
          ...a i nic się nie zmieniło od momentu składania wniosku i to też napisałam im w piśmie które wysłałam, może to im ułatwi i przyśpieszy sprawę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka