Dodaj do ulubionych

Torba dziecieca w Ryanair

07.01.15, 21:20
W poniedziałek wybieram się z Londyn Stansted do Wrocławia z 10 tygodniowa córeczką wspomnianymi liniami. Na bilecie u Hani jest napisane, ze oprócz wózka i fotelika mogę zabrać 5 kilowa torbę dziecięcą.Czy to znaczy, ze mogę zabrać np swoja torbę do wózka?to ma jakieś określone wymiary?
Obserwuj wątek
    • illegal.alien Re: Torba dziecieca w Ryanair 07.01.15, 22:05
      Tak, wymiary sa do znalezienia na ich stronie. Ale mi nigdy nie mierzyli, mimo, ze jako dziecięca mam zazwyczaj zwykła torebkę.
      • perelkahania Re: Torba dziecieca w Ryanair 07.01.15, 22:12
        No własnie na stronie Ryanair pisze tak: 'Osoba dorosła towarzysząca niemowlęciu, oprócz swojego limitu bagażu podręcznego, może dodatkowo wnieść na pokład torbę z akcesoriami dziecięcymi o wadze do 5 kg.' I na bilecie to samo...specjalnie zmierzyłam torbę i ma wymiary 40x25x15. Czyli jest większa niż dozwolona torba dla osoby dorosłej.. Chyba napisze do nich i to będzie najbezpieczniejsze..
        • zurekgirl Re: Torba dziecieca w Ryanair 07.01.15, 22:54
          Moja torba dla dziecka ma mniej wiecej takie wymiary i nigdy nikt nawet okiem nie mrugnal, a latam bardzo czesto.
    • perelkahania Re: Torba dziecieca w Ryanair 09.01.15, 19:59
      a jak to jeszcze jest z wózkiem?Bez problemu mogę wziąć wózek, gdzie mam składane ramy i oczywiście nieskładaną gondole?
      • zurekgirl Re: Torba dziecieca w Ryanair 09.01.15, 22:05
        Tak, tylko popros o dwie naklejki, jedna na rame, druga na gondole.
        • nottymoni Re: Torba dziecieca w Ryanair 09.01.15, 22:15
          Jeśli zabierasz fotelik to wózek musi już być jednoczęściowy. Albo płacisz dodatkowo. Tylko dwie sztuki *baby equipment* można zabrać bezpłatnie.
          • perelkahania Re: Torba dziecieca w Ryanair 10.01.15, 00:51
            no to takie trochę niesprawiedliwe..ale trudno. najwyżej dopłacę na lotnisku, bo niestety muszę zabrać i fotelik i wózek z gondola. ktoś wie jaka to mniej więcej będzie kwota?
            • perelkahania Re: Torba dziecieca w Ryanair 10.01.15, 00:57
              Dodam jeszcze, ze mam wózek tzw urban 3w1..i wlasnie znalazlam gdzies na forum taki wpis: 'my latalismy dwa razy z ryanair'em z wozkiem 3w1 i nie placilismy zadnej doplaty. dzwonilem na infolinie ryanair i potwierdzili ze wozek to wozek bez roznicy z ilu czesci sie sklada.' czyli moze ominie mnie dodatkowa oplata?
              • illegal.alien Re: Torba dziecieca w Ryanair 10.01.15, 13:08
                Miałam wózek z gondola i fotelik i nie płaciłam.
                • nottymoni Re: Torba dziecieca w Ryanair 10.01.15, 17:07
                  No to miałaś szczęście. Mi sprawdzono wózek kiedy oddawalam fotelik.
                  • perelkahania Re: Torba dziecieca w Ryanair 11.01.15, 15:06
                    To już jutro, wiec wszystko będę wiedziec :) ale na bilecie pisze : Przewoz gratis jednego w pelni skladanego wozka/ podwojnego wozka/ zestawu wozkowego/ nosidelka na niemowle, plus jednego z nastepujacych bagazy: fotelik samochodowy, podkladka samochodwa lub kojec.

Nie bedzie chyba tak zle :) Najgorzej to sie jest zamartwiac na zas...a ja w tym dobra jestem :) dam znac dziewczyny jak to wyjdzie jutro :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka