iza.40 19.06.15, 00:36 Do jakiej kwoty można jednorazowo przelać pieniądze z banku polskiego do angielskiego aby było legalnie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prestitrack Re: transfer pieniędzy z PL 19.06.15, 16:23 to ja sie podlacze pod pytanie.przegladalam forum i znalazlam tematy dot. transferu, ale zastanawiam sie jak przetransferowac depozyt na dom z mojego brata konta - bedzie to darowizna - na moje konto w uk. myslalam by jego konto zrobic kontem walutowym, przewalutowac w kantorze internetowym i przeslac tutaj ale nie mam pojecia jakie sa koszty tutaj w uk. a odpowiadajac na pytanie: przetransferowac mozna kazda sume byle tylko udowodnic ze sa to pieniadze z legalnego zrodla Odpowiedz Link
iza.40 Re: transfer pieniędzy z PL 21.06.15, 00:16 Ja przewalutowałam w Polsce. W banku masz możliwość najlepszego kursu dla siebie z maklerem, jest to pewniejsze przy większych kwotach niż kantor internetowy. Mnie makler przewalutował po lepszym kursie niż kantor internetowy, ale zabawy było dobre 4 miesiące, sprawdzania kursu waluty, aż wreście natrafiliśmy na spadek kursu funta . Opłat za przelew mogą być 3 rodzaje , pierwsza- całość opłacasz tylko w Polsce, druga- w Polsce i UK, trzecia- opłata tylko w UK . Odpowiedz Link