Dodaj do ulubionych

Do Plain-vanilla

07.03.16, 10:12
Witaj
Zwracam sie do Ciebie jako experta w temacie z prosba o pomoc w sprawie EEA.
Moze wiesz juz moze, czy ujmuje sie dziecko ponizej 16 lat w aplikacji, czy tez mozna to zrobic dopiero pozniej, starajac sie o obywatelstwo?
Dziecko urodzone w PL.
Dzieki serdeczne
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: Do Plain-vanilla 07.03.16, 12:01
      Niestety, nie odpowiem, bo nie wiem. Na logike, to dobrze by bylo wyrobic rezydenture dla dziecka. Jesli aplikujesz teraz, to wyslij dokumenty dla siebie i dziecka za okres marzec 2010-marzec 2015. Tak podaja w poradniku. W ten sposob rezydentura bedzie odnotowana jako otrzymana w marcu 2015 r. Nie wysylasz zadnych dokumentow za marzec 2015-marzec 2016. Kiedy otrzymasz karte rezydentury mozesz aplikowac o obywatelstwo, bo te 12 miesiecy kwalifikujacego okresu 12 miesiecy juz uplynelo od marca 2015 do teraz. O naturalizacje musisz wystapic razem z dzieckiem urodzonym w Polsce, bo takie dzieci sa rejestrowane wedlug uznania discretion home office secretary. Nie maja zadnych praw do zostania obywatelem brytyjskim. Jesli rodzic ktory aplikuje spelnia wymogi, to nie powinno byc problemu. Zalezy tez jak dlugo dziecko mieszka w UK i czy jest good character.
    • gabez1 Re: Do Plain-vanilla 07.03.16, 12:14
      Dzieki, moge miec jescze pytanie na priva?
      • plain-vanilla Re: Do Plain-vanilla 07.03.16, 12:24
        Pewnie, pisz.
    • gabez1 Re: Do Plain-vanilla 07.03.16, 12:57
      wyslalam, ale nie wiem, czy doszlo, bo cos dziwna ta poczta gazetowa:-(
    • gabez1 Re: Do Plain-vanilla 07.03.16, 13:01
      Masz moze inny email adres, na ktory moglabym napisac?
      • plain-vanilla Re: Do Plain-vanilla 07.03.16, 13:56
        Nie mam poczty gazetowej. Wyslij wiadomosc na priva. Kliknij w moj login i potem wyslij wiadomosc.
        • gabez1 Re: Do Plain-vanilla 07.03.16, 14:06
          zrobione:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka