Dodaj do ulubionych

Podpisałybyście? Netball Club

17.10.16, 22:44
15-latka należąca do szkolnego klubu przyniosła do podpisania.
Pytanie jak w tytule.https://www.fotosik.pl/zdjecie/1ae32e4d19441687
Obserwuj wątek
    • dorota_mojewypieki Re: Podpisałybyście? Netball Club 17.10.16, 22:45
      ok, jeszcze raz.
      www.fotosik.pl/zdjecie/1ae32e4d19441687
      • lucasa Re: Podpisałybyście? Netball Club 18.10.16, 23:56
        Ja bym podpisala
        Ja zaczelam chodzic na wrotki to waver ktory podpisywalam mial kilka stron.
    • aniaheasley Re: Podpisałybyście? Netball Club 17.10.16, 23:13
      Podpisalabym. Moze nareszcie jakies swiatelko w tunelu i poczatek konca pozywania wszystkich dookola za zlamany palec, czy inne kontuzje, jakie statystycznie i historycznie zawsze sie w sporcie zdarzaly i zdarzac beda. Brawo dla klubu.
    • plain-vanilla Re: Podpisałybyście? Netball Club 17.10.16, 23:14
      Zobacz tu:
      www.quittance.co.uk/help-article/can-i-claim-compensation-if-i-signed-a-disclaimer
      • dorota_mojewypieki Re: Podpisałybyście? Netball Club 17.10.16, 23:38
        Plain-vanilla, dzięki za link :).

AniaHeasley, nie chodzi o złamany palec czy nogę w rozgrywkach. Chodzi o duże gorsze problemy, jeśli np. jakiś wypadek zaszedłby nie z jej winy ale z winy wadliwego sprzętu czy podczas wycieczki na zawody. Ale już doczytałam w tym linku, że to ich nie zwalnia z odpowiedzialności za bezpieczeństwo, tylko dlatego, że podpiszę.

Pierwszy raz się z tym spotykam tutaj :)
        • plain-vanilla Re: Podpisałybyście? Netball Club 17.10.16, 23:49
          Ja bym sie jeszcze dopytala o t&c tego disclaimer. Bo w sumie w artykule jest napisane, ze powinno byc wiecej info.
          I ja tez wlasnie bym sie martwila o wadliwy sprzet, zaniedbanie bezpieczenstwa. Z tymi wyjazdami na zawody - to bym sie upewnila jak to ma wygladac.
          U nas szkola organizuje lekcje plywania na basenie i tez podpisalam, ze przyjmuje do wiadomosci, ze dzieci nie sa ubezpieczone w czasie tych lekcji.
        • aniaheasley Re: Podpisałybyście? Netball Club 18.10.16, 08:14
          Ja zrozumialam to co wkleilas po prostu w taki sposob, w jaki jest napisane. Czyli, ze jezeli dziecku sie cos stanie na zajeciach to prosze klubu do sadu o to nie probowac zglaszac, bo gra w netball nie wyklucza obrazen, i przed takimi probami klub z gory sie broni. Przed rodzicami, ktorzy na kazdym kroku, za kazde stluczone kolano na placu zabaw probuja sie procesowac z urzedem gminy.
          • dorota_mojewypieki Re: Podpisałybyście? Netball Club 18.10.16, 09:06
            Dzięki za odpowiedzi :-). Chyba mam skłonności do nadinterpretacji.
            Przy okazji dowiedziałam się od znajomej że teraz to częsta praktyka i można dziecko ubezpieczyć osobno od sportu.
            • illegal.alien Re: Podpisałybyście? Netball Club 18.10.16, 09:33
              Ale szkoła czy klub chyba i tak musi miec PLI? I to powinno takie wypadki obejmować?
              • yumemi Re: Podpisałybyście? Netball Club 18.10.16, 13:18
                Personal accident insurance dla dziecka to co innego - public liability dotyczy tam gdzie wina i zaniedbanie jest po stronie klubu czy instytucji danej.
            • yumemi Re: Podpisałybyście? Netball Club 18.10.16, 13:17
              Każdy klub musi mieć public liability insurance - jesli z winy klubu czy szkoły coś się stanie. Nie wlicza się w to np sytuacji gdzie dziecko po prostu biegnąc sobie nogę zwichnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka