noelka1984
19.10.16, 07:49
synek 3,5 lat od wrzesnia chodzi do nursery na 15h darmowo. dostalam ciekawa oferte pracy i musze go przeniesc do innego nursery stare ma tylko opcje 15h a on bedzie chodzil 3 full days teraz.
Pytanie czy mialyscie taka sytuacje i jak dlugo trwalo przetransferowanie free fundings (15h) do nowego nursery?
drugie pytanie dotyczace tax credit. Na pewno zalicze sie do jakiegos dofinansowania do nursery. Cena nursery jest prawie rowna z moja wyplata. I pytanie czy jesli synek zaczyna nursery 2 tygodnie wczesniej niz ja prace to nie moge juz wtedy starac sie o dofinansowanie? Na chlopski rozum byloby to dziwne dla nich nie? Kobita w domu i placi za childcare. A dopiero po 2 tyg podam im ze pracuje. Ale raczej musze podac jednoczesnie nursery i prace.
Mial ktos taka sytuacje?
Daje go 2 tyg wczesniej bo on bardzo kiepsko znosi zmiany i te kilka godzin darmowe settling in nie starcza mu w nowym miejscu, (mi tez nie starcza, serce mi sie bedzie krajac jak bedzie znowu plakal, juz spac po nocach nie moge i sie martwie na zapas:)