Dodaj do ulubionych

Przelew do Polski

03.12.16, 12:10
Dziewczyny, pytanie moze glupie, ale nie mam żadnego doswiadczenia: jak najtaniej I najbezpieczniej wyslac pieniadze do Polski? Potrzebuje przelac spora kwote do instytucji, wiec moneygram i inne tego typu chyba odpadaja, bo o ile sie orientuje odbiorca musialby podac kod zeby pobrac pieniadze. Jako, ze jest to instytucja pieniadze po prostu musza znalezc sie na koncie. Raz w zyciu robilam przelew do PL, z mojego rachunku bankowego I bardzo drogo mnie to wynioslo, a kasa "szła" bardzo długo. Pomożecie? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marninor Re: Przelew do Polski 03.12.16, 13:12
      easysend
      • bialasek75 Re: Przelew do Polski 03.12.16, 18:54
        Jeśli duża kwota to bym wysłała jednak przez własny bank. Tam jest jedną opłata niezależnie od kwoty, np Barclays pobiera £25 za przelew jeśli nadajesz w oddziale, a chyba £15 jak online. Pieniądze idą 2-3 dni. Możesz wysłać funty i przewalutują ci na złotówki albo od razu złotówki, jeśli masz konkretną kwotę zapłacić.
    • aquella Re: Przelew do Polski 03.12.16, 22:03
      transferwise
    • black.joanna Re: Przelew do Polski 03.12.16, 23:49
      moneygram można wysłać bezpośrednio na konto
      • black.joanna Re: Przelew do Polski 03.12.16, 23:53
        i jeszcze uzupełnię: można wysłać na konto, z twojego konta lub z oddziału, można przez internet, jest dość tanio i szybko
        • mamaafg Re: Przelew do Polski 04.12.16, 00:06
          Logo moneygram widze wlasciwie chyba na kazdej poczcie, wiec byloby to najszybsze rozwiazanie jesli nie chce robic przelewu ze swojego konta, ale wyczytalam w internetach, ze odbiorca podaje przekazany przez nas kod. Czyli jednak niekoniecznie? Przejde sie jutro na poczte. Dzieki.
          • marninor Re: Przelew do Polski 04.12.16, 10:41
            w easysend to bezposrednio na konto a jak na poczcie do odbioru to chyba wtedy kod, westerunion chyba tez z kodem ale tylko do odbioru w gotowce -przy przelewie na konto nic. ja uzywam od dawna easysend w obie strony i nigdy problemow nie bylo. pieniadze sa nawet w 10 min na koncie
    • project-365 Re: Przelew do Polski 06.12.16, 22:18
      My przelewamy funty na złotówki z HSBC do PKOBP, koszt 4funty bez względu na kwotę, w polskim banku 11zł prowizji. Kurs troszkę słabszy niż kantorowy. Pieniądze są na koncie w ciągu godziny, czasami szybciej.
    • mamaafg Re: Przelew do Polski 07.12.16, 22:10
      No to dodam, moze komus sie przyda w przyszlosci: jak sie okazalo z poczty przez moneygram nie mozna bezposrednio na konto, musi byc z kodem. Online natomiast zycza sobie skan lub zdjecie dokumentu tozsamosci(moze tylko przy wiekszych kwotach?). Najsprawniej poszlo z easysend. Dzieki wszystkim za rady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka