Dodaj do ulubionych

Dziewczyny, help

01.03.17, 11:44
Szukam książek sci-fi dla prawie 9-letniego chłopca. Żeby było coś o podróżach w czasie. Jest zaawansowanym czytelnikiem, więc może być i coś dla 12-13 latkow. Każda sugestia, tytul, seria, mile widziane. Jak do tej pory nie chciał czytać żadnej fikcji, a teraz wyraził zainteresowanie.
Dzięki.
Obserwuj wątek
    • lucasa Re: Dziewczyny, help 01.03.17, 12:12
      seria o Alex Raider? Nie si-fi ale taki maly James Bond - fikcja jak nic ;)
      • plain-vanilla Re: Dziewczyny, help 01.03.17, 13:24
        Dzięki, ale ma być właśnie coś o podróżach w czasie, bo grał w grę (nie pamiętam tytułu).
    • thedot Re: Dziewczyny, help 01.03.17, 14:14
      Podpowiedz z amazona, moze cos Ci wpadnie w oko :)
      www.amazon.co.uk/s/ref=sr_nr_n_10?fst=as%3Aoff&rh=n%3A266239%2Cn%3A69%2Ck%3Atime+travel&keywords=time+travel&ie=UTF8&qid=1488373274&rnid=1025612

Zupelnie nie znam sie na sci-fi i zerknelam z ciekawosci co tam jest na rynku i chyba kupie Time Travelling with a Hamster dla corki, ale to chyba nie jest to czego szukasz.

Moze The Chronothon: A Time Travel Adventure? Best-seller i opis wydaje sie ciekawy. Syn moze sciagnac sample na kindla, jesli uzywacie, i sprawdzic czy ksiazka mu sie podoba, zanim kupicie.
      • plain-vanilla Re: Dziewczyny, help 01.03.17, 14:37
        Dzięki, kropka. Na pewno sprawdzę. Nie planuję kupować. Pójdziemy do biblioteki.
    • monstroteratum.furiosum Re: Dziewczyny, help 01.03.17, 15:46
      Moze tu cos znajdziesz: www.theguardian.com/childrens-books-site/2016/feb/15/what-are-the-best-books-about-time-travel
    • aniaheasley Re: Dziewczyny, help 01.03.17, 15:50
      Darren Shan
    • plain-vanilla Re: Dziewczyny, help 01.03.17, 15:58
      Dzieki, za podpowiedzi. Na razie zarezerwowalam 3 książki w bibliotece.
      • thedot Re: Dziewczyny, help 01.03.17, 17:14
        Dzieki za inspiracje, na corke czekaja nowe pozycje na kindlu, ktore udalo mi sie kupic za grosze. Do bibliotek chodzimy dwoch, ale ksiazki powoli sie koncza ;)
        • plain-vanilla Re: Dziewczyny, help 01.03.17, 17:26
          My nie mamy kindle, a synowi nie mogę pozwolić czytać na tablecie w aplikacji Kindle czy Overdrive bo skończy się na graniu w gry do północy.
          Taki normalny Kindle np. Paperwhite to rozumiem, że nie ma dostępu do żadnych gier, tylko można książki na Amazonie kupować?
          Dla mnie wadą Kindle czy tych czytników e-ink to jest fakt, że nie można na nich książek z biblioteki wypożyczać, tylko trzeba kupowac.
          Mój syn nie czyta żadnej fikcji, więc jeśli faktycznie przeczyta jedna z tych 3 książek, to będzie spory sukces.
          • thedot Re: Dziewczyny, help 01.03.17, 17:38
            Mysmy kupili corce Paperwhite i to byl jeden z naszych lepszych zakupow, bo ona ksiazki pochlania. Nie ma tam zadnych gier, ani nic takiego, same ksiazki. Ale nie musza byc z amazona. Na kindla mozna tez zgrac wszelkie inne ebooki, na przyklad pozyczone od kogos czy kupione w innym miejscu.
            Ebookow z Amazona w UK nie da sie niestety nikomu pozyczyc, ale mozna korzystac z ich biblioteki, jesli ma sie Amazon Prime. Niektore kindle version sa drozsze od papierowych, ale wiele w tej samej cenie, duzo tansze albo za darmo (glownie klasyka, ale nie tylko). Dla mnie najwazniejsze jest to, ze mozna dziecku kupic ksiazke natychmiast, jak akurat cierpi na brak nowosci i ze te wszystkie czytadla nie zajmuja miejsca na polce.

Mam nadzieje, ze synowi cos sie z tych ksiazek spodoba :)
            • plain-vanilla Re: Dziewczyny, help 01.03.17, 17:53
              Nasza biblioteka ma bardzo duży wybór ebookow. Niestety, nie można ich wypożyczać i czytać na kindlu. Skoro potrzebny jest dostęp do aplikacji overdrive I książki mają format EPUB. Czy jednak można, bo niestety nie mam możliwości pożyczenia Kindle (nie Fire) i testowania. Czy są jakieś inne typowe czytniki e-ink na rynku poza Kindle?
              • thedot Re: Dziewczyny, help 03.03.17, 13:37
                Na Kindlu nie mozna niestety czytac ebookow z biblioteki. Szkoda, bo jednak tablet to nie jest to samo. O innych czytnikach nie wiem, bo sie za innym nie rozgladalam, szczerze mowiac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka