16.05.17, 09:16
Witam. Moj brat spotykal sie z dziewczyna ktora okazala sie nie zbyt wierna. Jednak jest w ciazy jak sie okazalo po USG - 6 tygodni plus 5 dni. Spotkali sie 10 marca a wedlug wyliczen zaplodnienie wychodzi na 25 luty. Czy mozliwa jest taka rozbieznosc w usg? Wiem jak to brzmi ... :-)
Obserwuj wątek
    • niyaa Re: Ciaza 16.05.17, 09:32
      ciaze liczy sie od ostatniej miesiaczki nie od zaplodnienia!
      • luna4656 Re: Ciaza 16.05.17, 10:05
        Czyli, jezeli ostatnia miesiaczka byla w lutym, spala z bratem ok 10 marzec a płód 17 kwietnia mial 6 tygodni i 5 dni?
        • project-365 Re: Ciaza 16.05.17, 10:08
          W lutym na początku, w połowie, czy na koniec. No niby luty krótki ale nie aż tak :)
          • project-365 Re: Ciaza 16.05.17, 10:14
            Tu jest kalkulator, wyliczy w jakim wieku jest ciąża. Do obliczeń potrzebny jest dokładny termin ostatniej miesiączki.
            babyonline.pl/kalkulator-tygodnia-ciazy.html
        • bisiek10 Re: Ciaza 16.05.17, 10:23
          Skoro 17 kwietnia plod mial wg usg 6t5d to jakie zaplodnienie 25 lutego?? Wg mnie skoro brat byl z pania ok 10 marca to moze byc jego dziecko.
          • wanilia25 Re: Ciaza 16.05.17, 11:27
            Nie wiem czy jest to dobry watek na forum... troche niesmaczny jak dla mnie, a moze jestem starej daty.....dziewczyna wierna czy niewierna a kto to wie, brat chyba tez nie jest perfekcyjny skoro poszedl z nia do lozka na , podczas czy po pierwszym spotkaniu.....Teraz szukacie rozwiazania w necie jak tu sie pozbyc problemu, a co tu dziecko winne ze rodzice nieodpowiedzialni byli ?
            Moze warto sie spotkac, pogadac, isc do lekarza, poznac sie nawzajem bo zakladam ze sie wogole nie znaja a nie obliczac moje czy nie moje ..... sa testy na ojcostwo , przeciez nie musza byc razem, zyc razem , pobierac sie. Wiele zwiazkow madrych zwiazkow zyje osobno ale biora odpowiedzialnosc za dziecko. Smutna ta wasza historia, ale daj bratu podjac decyzje to jego zycie i nowe zycie byc moze jego dziecka.....
            • luna4656 Re: Ciaza 16.05.17, 11:54
              To nie chodzi o to ze dziecko by bylo problemem. Gdyby bylo jego by byl najszczesliwszym ojcem na swiecie. Sporo o niej nie wiedzial a wyszlo dopiero teraz. Bardzo pragnie tego dziecka ale daty mu sie nie zgadzaja o ok 2 tygodnie. Teraz zyc w nadziei do rozwiazania a pozniej sie rozczarowac ze nie jego :-(. Ja na forum zapytalam czy jest mozliwosc w dacie z usg tak jakby nie dokladnosci 2 tygodniowej a nie twierdzilam ze to jest problem. Chlopak sie napalil a swoje juz w zyciu przeszedl, nie chce kolejnego rozczarowania.
              • yumemi Re: Ciaza 16.05.17, 18:33
                Ale brat chyba dorosly jest? Mysle ze takie sprawy lepiej zostawiac i sie w nie nie mieszac. Po co sprawdzac, daty wyliczac etc. W koncu jakby nie bylo, nie masz z tym nic wspolnego. Ich sprawa, ich problem.
                • bisiek10 Re: Ciaza 16.05.17, 18:54
                  No ale moze brat poprosil siostre o pomoc? Bo kobieta o takich sprawach jak by nie patrzec moze wiedziec wiecej??? Po co od razu taka krytyka? Zapytala i oczekuje odpowiedzi a nie oceny co powinna a co nie.
                  • yumemi Re: Ciaza 17.05.17, 21:43
                    No jak widac kobieta nie wie wiecej. A juz na pewno nie jest fajnie pisac o czyms co w ogole jest czyjas prywatna sprawa. Brat jak juz napisalam jest chyba dorosly i moze pojsc z partnerka do lekarza albo sam jesli jej nie ufa. Sorry ale ta cala debata z obliczaniem miesiaczki jakiejs kobiety jest niesmaczna.
            • ilonka45 Re: Ciaza 16.05.17, 13:52
              Zgadzam sie w calosci z wanilia25, nie nie jestes starej daty, tylko dobrze wychowana, a do autorki watku: jakim prawem nie tylko wpie..szasz sie w nie swoje sprawy, ale tez oceniasz obca kobiete, wybielajac oczywiscie braciszka I na dodatek opisujesz to na forum publicznym??? Mam nadzieje, ze ta kobieta to przeczyta I wezmie was do sadu.
              • bisiek10 Re: Ciaza 16.05.17, 18:18
                Do sadu???? A za co? :D Przeciez nie podala imion,nazwisk.Hahah :) Gdyby wiecej osob myslalo tak wspanialomyslnie jak Ty to polowa uzytkownikow for majacych profil na gazecie byla by sądzona :D
              • luna4656 Re: Ciaza 17.05.17, 11:11
                Ilonka 24. Sprawdzilam twoje wypowiedzi i jak sie okazuje wiekszosc to hejty co nie trzeba bylo sie domyslac wiec nie biore twojej wypowiedzi do siebie. Jednak wydaje mi sie ze masz jakies problemy skoro tak nienawidzisz ludzi. Ja zrobie odwrotnie- jak potrzebujesz pomocy to napisz do mnie. Ja ci pomoge i sluze zyczliwa rada.
                • ilonka45 Re: Ciaza 17.05.17, 11:41
                  Hahaha Od ciebie pomocy? Po pierwsze OCENIASZ na forum kobiete, piszesz, ze "nie wierna" tym samym sugerujac, ze klamie, po drugie wtracasz sie w nieswoje sprawy I jeszcze opisujesz to na forum...
            • project-365 Re: Ciaza 16.05.17, 14:40
              Oświeć mnie proszę, po czym tak inteligentnie wydedukowałaś, że chłopak poszedł z dziewczyną do łóżka na pierwszym spotkaniu??? Z czego wywnioskowałaś, że chcą się problemu pozbyć i co przez to rozumiesz?? Gdzie napisała, ze dziecko jest czemuś winne i ma spotkać je coś złego??? Nigdzie nie napisała, ze podejmie decyzję za brata..., nigdzie nie napisała o jego/ich planach... Kobieto ogarnij się, bo mocno cie poniosła fantazja. Po co moralizujesz, nie Twoja sprawa kto z kim sypia, kiedy i dlaczego. W internecie jest wiele gorszących informacji, jeżeli ta Cię tak zniesmaczyła, to omijaj wątek. Dziewczyna zadała proste i konkretne pytanie, na dodatek nie dotyczące jej bezpośrednio, ale widzę, ze za chwilę będzie lincz, bo część Polek żyje jeszcze w Średniowieczu...
              • luna4656 Re: Ciaza 16.05.17, 16:26
                Dziekuje
                • project-365 Re: Ciaza 16.05.17, 19:45
                  Nie ma za co! Polecam się :)
                  • wanilia25 Re: Ciaza 16.05.17, 20:01
                    Ach to sredniowiecze myślenie. .... ja to z tego późniejszego średniowiecza pewnie muszę być, bo we wczesnym, , niewierne,, chyba jeszcze na stosie palili.....
        • lianis Re: Ciaza 16.05.17, 20:14
          Z tego wynika ze ostatnia miesiaczka byla pod koniec lutego, 28.02 czy cos kolo tego, biorac pod uwage ze owulacja nastepuje pozniej, nie wiemy ilo dniowe cykle pani ma, 10 marca jest jak najbardziej prawdopodobna data zaplodnienia. Nawet jesli owulacja byla 12 marca, to plemniki potrafia ta chwilke poczekac.
    • niyaa Re: Ciaza 16.05.17, 11:15
      to moze ale nie musi -generalnie w czym problem? ? po porodziecwystarczy zrobic testy dna i bedzie wiadomo
      • eraz-lilipop Re: Ciaza 16.05.17, 11:52
        Możliwe . Miesiączkę miała około 25 lutego jak wynika z usg . Dni płodne około 10 marca . Możliwe ze to dziecko brata . Teraz to już po ptakach i można sprawdzić czy dziecko brata tylko z badań DNA .
        Nie wiem czy brat wnioskuję niewierność z dowodów czy z usg . Jak z usg to współczuję dziewczynie .
        • luna4656 Re: Ciaza 16.05.17, 11:57
          Niestety z dowodow zdrady. Ale gdyby okazalo sie ze to jego dziecko by mialo najlepszego ojca na swiecie.
          • eraz-lilipop Re: Ciaza 16.05.17, 12:19
            To współczuję obojgu .
            • panixx Re: Ciaza 16.05.17, 17:04
              nie bralabym na pewniaka wszelkich obliczen usg
              ze swojego doswiadczenia tylko dodam, ze zaszlam w ciaze, kiedy nie powinnam (wg standardowych obliczen cyklu i daty miesiaczki)
    • lianis Re: Ciaza 16.05.17, 20:08
      Nic nie rozumiem, a usg z kiedy? Bo jesli swieze to wychodzi ze w ciaze zaszla na koniec marca nie w lutym
      • bisiek10 Re: Ciaza 16.05.17, 20:35
        Napisala ze 17 kwietnia.
    • aniaheasley Bardzo niesmaczny post. Moze by usunac?? n/t 17.05.17, 11:35

• ilonka45 Re: Bardzo niesmaczny post. Moze by usunac?? n/t 17.05.17, 11:43
        Podpisuje sie pod tym.
        • project-365 Re: Bardzo niesmaczny post. Moze by usunac?? n/t 17.05.17, 14:15
          Co jest "niesmacznego" w tym wątku...? Nie podoba Ci się nie czytaj, nie odpowiadaj. Zbojkotujesz gazety, tabloidy i programy, w których jest mowa o seksie, zdradzie i kalendarzu poczęć??? Pisałaś już listy do redaktorów, którzy wtrącają się do zycia gwiazd i na dodatek piszą bzdury wyssane z palca? Kurde, byłam pewna, że weszliśmy już jednak w ten XXI wiek...
          I skoro autorka watku nie powinna oceniać dziewczyny brata i brata, to może Wy powstrzymajcię od oceniania jej i jego...
        • yumemi Re: Bardzo niesmaczny post. Moze by usunac?? n/t 17.05.17, 21:45
          Napisalam to zanim przeczytalam Twoj wpis Aniu.
          Niesmaczne bardzo, zabawa na forum publicznym w obliczanie dni miesiaczki i zaplodnienia kobiety ktora o tym nie ma zielonego pojecia. Nie pojmuje jak mozna w ten sposob wchodzic w nie swoje sprawy.
          • glasscraft Re: Bardzo niesmaczny post. Moze by usunac?? n/t 17.05.17, 22:35
            Watek nie narusza etykiety, ale... moim (rowniez) zdaniem jest niesmaczny I taka sama informacje dostalaby zalozycielka bez wlaczania forum w moralny lincz osoby, ktora nie ma mozliwosci sie wypowiedziec/obronic. Poniewaz sprawa zostala zakonczona (I bardzo mi przykro, ze zakonczenie jest takie jakie jest, bo przegrane sa nie tylko obie strony ale, co najwazniejsze, dzieciak ktory na swiat sie nie prosil) watek zostanie usuniety jutro wieczorem.
            • palecwzupie Re: Bardzo niesmaczny post. Moze by usunac?? n/t 18.05.17, 15:09
              Pomijajac tresc watku, nie rozumiem powodu jego usuniecia skoro nie narusza netykiety. To juz nie moderacja a cenzura.
              • luna4656 Re: Bardzo niesmaczny post. Moze by usunac?? n/t 18.05.17, 15:48
                Bo byla mowa o miesiaczce obcej kobiety chociaz w watku ja tego nie poruszylam. Pytalam tylko o dokladnosc USG a zostalam zlinczowana. Zegnam sie z przygoda na tym forum bo przyjaciol tu nie wiele.
                • wanilia25 Re: Bardzo niesmaczny post. Moze by usunac?? n/t 18.05.17, 16:57
                  Luna mysle, ze dziewczyny naprawde lagodnie sie z Toba obeszly. Nie bylo zadnego linczu, jak ty to nazywasz, choc az kusilo zeby cos mocniejszego napisac ( przynajmniej mnie).... sama dawalas nam pozywke do fantazjowania i dyskusji podajac za kazdym razem coraz wiecej ,,ciekawych,, informacji, a wystarczylo tylko zadac krotkie pytanie a nie opisywac cala sytuacje.
                  Nie gniewaj sie na nikogo, na mnie tez nie. Ja jestem na tym forum chyba juz 10 lat i tez sie obrazalam i fochowalam jak spotkalam sie z krytyka, nie martw sie z tego sie wyrasta, zycie weryfikuje nas i uczy. Sama zobaczysz ze jeszcze nie raz tu do nas wrocisz ,( sama cie zapraszam ) , , bo czasem jest trudno sprostac tym wszystkim sprawom a szczegolnie w obcym kraju samemu.....

Wasza sytaucja pokazuje tylko, ze warto wyciagac wnioski zeby znowu sie kiedys nie rozczarowac i mysle, ze wy tez wyciagniecie, bo dostal Twoj brat prawdziwa lekcje od zycia.
                  Wiec nie gniewaj sie i pisz na forum, bo nikt ci zle nie zyczy a troche krytyki czasem sie przydaje by sie ogarnac ( sama sie czasem z nia zmierzam ), po to sa forum by dyskutowac w koncu...
                  POWODZENIA !!!!
                  • glasscraft Tylko krowa zdania nie zmiena... 18.05.17, 19:06
                    Poniewaz szkoda by bylo, zeby taki madry (I cieply) wpis zginal, nozyczki pokrywaja sie kurzem...
                    • luna4656 Re: Tylko krowa zdania nie zmiena... 18.05.17, 19:14
                      Dziekuje Wanilia25
                  • aniaheasley Re: Bardzo niesmaczny post. Moze by usunac?? n/t 19.05.17, 08:29
                    Wanilia, pieknie :)
                    • project-365 Re: Bardzo niesmaczny post. Moze by usunac?? n/t 19.05.17, 11:03
                      A podobno:
                      >Tu żadne pytania nie są nie na miejscu każdy kto może to ci pomoże!

Ktoś kto to pisał był nietrzeźwy...?
            • mamaafg Re: Bardzo niesmaczny post. Moze by usunac?? n/t 18.05.17, 21:45
              widac dobra zmiana I cenzura dotarla I tutaj. masakra.
    • plain-vanilla Re: Ciaza 17.05.17, 14:34
      Niech brat zacznie oszczędzać na badanie DNA. Zrobic je jak najszybciej. W ten sposób będzie miał pewność, że jest ojcem i całym sercem zaangażować sie w życie dziecka od samego początku.
      Niech porozmawia ze swoją partnerką szczerze, zamiast kombinować i próbować złapać ja na kłamstwie.
      • luna4656 Re: Ciaza 17.05.17, 14:53
        Juz nie musi. Dziewczyna powiedziala ze to nie jego :-( . Wyrzucono ja z domu za nie placenie rachunkow i sprowadzanie panow - szukala sponsora i lokum. Dziekuje wszystkim za rady, takie zycie.... W tym czasie brat byl na pogrzebie ojca w Polsce.
        • project-365 Re: Ciaza 17.05.17, 15:18
          Szczerze mówiąc, to szkoda dziecka :(
          • project-365 Re: Ciaza 17.05.17, 15:20
            A teraz przyszło mi do głowy..., a to usg to było jej? :/ Bo skoro taka kombinatorka, to może wcale w ciąży nie jest?
            Przyjmijcie wyrazy współczucia z powodu śmierci taty.
        • andgie Re: Ciaza 17.05.17, 15:21
          Teoretycznie, Jesli brat byl na pogrzebie tylko kilka dni, to jest mozliwe, ze jest ojcem. Zrobienie testu DNA to niezly pomysl, to moze Byc swietnie wydane £400.
          • luna4656 Re: Ciaza 17.05.17, 15:28
            17 kwiecien USG bylo na pewno jej, jednak pokazalo 6t 5d. Brat byl u niej jak wczoraj dokladnie sprawdzil na sms-ach pod koniec marca. Wczesniej jej nie widzial ok 5 miesiecy. Na poczatku od razu zarzadala pieniedzy a jak jej nie da to usunie. Brat mial wielka nadzieje na to dziecko. Dziekuje za kondolencje.
            • yadrall Re: Ciaza 19.05.17, 22:35
              Czyli wg usg zaplodnienie nastapllo kolo 15 marca,a wiec seks byl ok. 10 do 15marca. I na tym etapie usg ma dokladnosc ok 3-5dni.
              Pamietaj,ze na usg jest liczony wiek ciazy od ostatniej miesiaczki przy zalozeniu,ze cykl ma 28 dni. Wiec majac ciaze 6t5dni to liczymy do tylu 4tyg i 5dni i mamy date poczecia. Zakladajac,ze plemniki moga czekac kilka dni,a usg jest obarczone bledem to jezeli brat uprawial seks z dziewczyna ok. 10-15marca to moze byc ojcem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka