Dodaj do ulubionych

Pomozcie wybrac torby na oboz

25.07.18, 12:47
Dziewczyny jak macie wprawe w wysylaniu dzieci na oboz to prosze doradzcie ktora torbe wybrac. Nie chce plecaka, bo ciezko sie dostac do rzeczy na dnie. Moze byc torba, przegladam decathlon I wybralam dwie, nie wiem teraz ktora bedzie lepsza.

1. Ta jest mniejsza, chyba poreczniejsza dla dziecka , ale I tak ja to bede niosla I dowoze na miejsce, zmiesci sie wszystko ubrania, buty, koce itd. Ale poduszki, karimaty spiwory trzeba bedzie osobno niesc.

www.decathlon.co.uk/70l-expedition-bag-black-id_8171056.html
Ta z kolei jest bardzo duza ale sklada sie do mniejsze I w razie potrzeby mozna ja rozlozyc do wiekszych rozmiarow. Na filmiku zalaczonym fajnie to widac I mozna do srodka spakowac wtedy karrimaty, spiwory I poduszki, wszystko sie chyba upcha do takiej troby.

2.
www.decathlon.co.uk/extend-80-120-trek-bag-grey-id_8383301.html
Potrzebuje dwie troby dla dzieci w wieku 7 i 9 lat, beda spaly w namiotach jesli to ma jakies znaczenie. Pomozcie wybrac prosze zwlaszcza jesli macie doswiadczenie w tej materii pakowania dzieci na oboz.
Dziekuje I pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • szczepka75 Re: Pomozcie wybrac torby na oboz 25.07.18, 18:10
      wiem,ze nie chcesz plecaka ale
      ja polecam ten
      www.decathlon.co.uk/forclaz-40-kids-hiking-backpack-40l-blue-id_8330978.html

jak spojrzysz na obrazek ,z przodu,od frontu, jest takie kolo z suwakiem .i to sie otwiera na calosci .

wlasnie dlatego kupilam ten plecak ,zeby nie trzeba bylo wyciagac wszystkiego ,zeby dostac sie na spod .
      ale na oboz syna musial byc pelcak bo oni beda szli z okolic Bournemouth do New Forest i w New Forest maja spedzic noc .
      • wiwi1 Re: Pomozcie wybrac torby na oboz 25.07.18, 18:46
        Patrzylam na te plecaki I nie zwrocilam uwagi na ten zamek! Jest tam drugi, wiekszy 50 litrowy plecak dla dzieci I on tez ma zamek wzdluz. To rzeczywiscie dobre jak sie wedruje po roznych obozach. Ja chcialam cos wiekszego, bo musza spakowac spiwory, koce, reczniki, poduszki, karimaty no I samo to zajmuje duzo miejsca, nie ma sznas upchac tego do plecaka, ale dzieki, ze mi zwrocilas uwgae jak beda potrzebowac taki plecak to przynajmniej wiem, ze latwo sie dostac do ubran w srodku. Jak ty w takim razie zorganizowalas miejsce na te wszystkie dodatkowe rzeczy, do plecaka sie to chyba nie zmiesci wszystko?
        Pozdrawiam
        • szczepka75 Re: Pomozcie wybrac torby na oboz 25.07.18, 19:58
          Spiwor ,karimate i poduszke i kubek przyczepia sie zewnatrz plecaka .
          ale Twoje dzieci jeszcze male i jak nie beda musialy tego same nigdzie nosisc to moze torba lepsza .
    • zurekgirl Re: Pomozcie wybrac torby na oboz 25.07.18, 20:33
      Nie kupilabym torby za £50 na raz czy dwa, dzieci zaraz dorosna i beda mogly nosic plecaki. Duze ciezkie torby nosi sie fatalnie. Polecam plecaki Deuter, mam jeden od dziesieciu lat i jest nie do zdarcia.
      • szczepka75 Re: Pomozcie wybrac torby na oboz 26.07.18, 11:05
        Wiwi spakowalam syna na Camp w 40 l plecak i to jest ciężkie.Nawet dla mnie
        Niewyobrazam sobie targac 2 czy 3 razy cieższa torbe.
        Do tej 120 l to Juz strongmena bedziesz potrzebowac
        • wiwi1 Re: Pomozcie wybrac torby na oboz 26.07.18, 11:25
          No wlasnie prawde powiedziawszy nie bardzo moge sobie wyobrazic przestrzennie wielkosc tych toreb czy to 50, 80 czy 120 litrow. One co prawda nie musza byc wypakowane pod sufit, chcialam tylko, zeby bylo w nich miejsce na poduszki, koce, karimaty i spiwory, tak zeby wszystko wrzucci do jednego wora. Zamowilam je w decathlonie i zobacze jak to wyglada. O tyle mi sie te torby spodobaly, ze maja paski na ramiona i mozna je niesc jak pleack. No ale tez mi sie wlasni wydawalo, ze te 80 litrow (one sa w zalozeniu 80 litrowe a mozna je powiekszyc do 120) to jednak sporo. Kurcze, nie mam doswiadczenia w pakowaniu a wogole jak mam sie gdziekolwiek spakowac to zawsze mam mnostwo dodatkowych "tobolkow" czego szczerze niecierpie. Jednak jesli to bedzie nieporeczne i niepraktyczne, to jedank oddam i zamowie ten plecak. Patrzylam dokladnie na te plecaki i ten mniejszy tak jak pisalas ma ten zamek z boku, tak te wieksze 50 litrowe w wersji junior nie maja zamka, maja tylko w wersji dla dorslych, szkoda. Porownywalam tez wymiary w centymetrach no i roznica wcale nie jest duza miedzy tymi torbami a plecakami... Do tego jeszcze taka torbe to ja sama uzyje w ciagu roku przy pakowaniu na rozne wyjazdy. Ech... jutro chyba bede miec te torby, najwyzej bede wymieniac.
          Pozdrawiam:)
          • szczepka75 Re: Pomozcie wybrac torby na oboz 26.07.18, 17:02
            Jak bedziesz miala taka wielka torbe to, nie oszukujmy sie, wypchasz ja na maxa ;-)
            Ja nie upieram sie przy plecaku.
            Moj Scout do tej pory uzywal walizki, ktore mamy w domu. Dopiero na ten Camp kupiłam plecak.
            Ale kup moze cos mniejszego.
            • wiwi1 Re: Pomozcie wybrac torby na oboz 26.07.18, 17:36
              Tak, juz wiem, ze musza byc mniejsze;) tzn jeszcze torby nie dotarly do mnie, dotra za jakas godzine, ale osoba ktora mi je odbierala stwierdzila, ze sa olbrzymie. A myslalam, ze taka sprtyna jestem i rozlozylam sobie worek na smieci 120 litrowy i wcale mi sie duzy nie wydawal;) Mam swietne walizki w domu dla dzieci firmy Samsonite kupione 100 lat temu na jakims gruponie chyba, jednaw ksztalcie 3D slonik a druga 3D krokodyl, nie ma szans, zeby sie spakowali w te torby;)
              Teraz rozwazam albo wymiane na te plecaki co ty masz albo ta sama torbe w mniejszej wersji, czyli 40 litrow rokladana do 60 litrow. Te wieksze plecaki junior, co wczesniej o nich pisalam otwieraja sie tylko z gory i z dolu tworzac tube, wiec malo porecznie. No nic do wtorku musze byc spakowana;)
              Pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka