Gość: Ada Re: jak pokruszyć lód IP: *.chello.pl 09.09.02, 20:37 Ups, sorry za wczesnie sie wysłało. Oczywiście "kali złowić wielka ryba", ale moje pytanie miało być: JAK pokruszyć lód? potrzebny mi do drinka. czy koniecznie trzeba mieć takie urządzeni czy są jakieś domowe sposoby? Dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: jak pokruszyć lód 09.09.02, 21:51 kostke w sciere i polupac tluczkiem do koltetow no chyba ,ze masz zdolnosci i odpowiedni noz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senin Re: jak pokruszyć lód IP: *.prem.tmns.net.au 10.09.02, 06:52 roseanne napisała: > kostke w sciere i polupac tluczkiem do koltetow > no chyba ,ze masz zdolnosci i odpowiedni noz ...i "Basic Instinct", jesli juz o zdolnosciach mowimy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata34 Re: ja pokruszyć lód IP: 67.17.243.* 09.09.02, 23:47 Ja wkladam do worka i po prostu rzucam o ziemie (rozumiem, ze wczesniej byl w kawalkach, tylko sie skleil) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
tramp8 Re: ja pokruszyć lód 10.09.02, 01:05 Gość portalu: renata34 napisał(a): > Ja wkladam do worka i po prostu rzucam o ziemie (rozumiem, ze wczesniej byl w > kawalkach, tylko sie skleil) > Pozdrowienia o ziemie mowisz? a ziemia od tego sie nie zatrzesie jak po meteorytach? Nie masz podlogi w mieszkaniu ? PS.kazdy sposob jest dobry ,poza tymi zlymi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata34 Re: ja pokruszyć lód IP: 67.17.243.* 10.09.02, 23:36 o ziemie mowisz? a ziemia od tego sie nie zatrzesie jak po meteorytach? Nie masz podlogi w mieszkaniu ? PS.kazdy sposob jest dobry ,poza tymi zlymi. :) Mialam oczywiscie na mysli podloge. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: ja poruszyć lód IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 23:40 Lod wystarczy rozgryzc. Jedynym problemem jest temperatura wewnatrz ust - pewnie okolo 36,6. Trzeba ja na jakis czas obnizyc. Musisz wlozyc zeby do zamrazalki na jakies 5 minut. Jesli masz mobilne, to nie ma problemu, jesli nie - musisz uwazac, zeby wargi nie przylgnely do scianek zamrazalki - odrywanie troche boli - choc sa przeciez znieczulone. Smacznego drinka! Odpowiedz Link Zgłoś