Dodaj do ulubionych

Buty szkolne

05.08.18, 17:44
Znowu wątek wraca jak bumerang.
Czy jesteście zorientowane w rynku szkolnych butów?
Tak się składa, że w tym roku nie mogę pojechać do outletu clarksa. Właśnie spojrzałam na rozmiar starszego syna i widzę, że najtańsza para zaczyna się od £42.
Kupiłam mu dwa lata temu buty z George. Stopy tak śmierdziały, że musiałam buty wyrzucić.
Czy znacie innych producentów butów z prawdziwej skóry dla dzieci oprócz Clarks, Geox, Ricosta, Skechers, Hush Puppies?
Szukam czegoś, co nie rozbije budżetu (muszę kupić dwie pary) ale jednak musi być prawdziwa skóra.

Dzięki za info.
Obserwuj wątek
    • nannyjo32 Re: Buty szkolne 05.08.18, 18:32
      mam tan sam problem bo mam blizniaki jakiekolwiek buty nie kupie, a kupuje drozsze czyli geox badz clarks to niestety musze po 3-4 miesiacach i tyle wyrzucic. Ostatnio corce przez przypadek kupilam dr martens mary janes na wyprzedazy za £20 tylko dlatego i uwierzcie mi myslalam ze buty beda za ciezkie bo sama kiedys martensy nosilam. Otoz wcale nie byly corka je uwielbiala. Nie zdarla ich przez pol roku tylko jej stopa wyrosla. To byly jak do tad najlepsze buty jakie miala.
      www.charlesclinkard.co.uk/girls-c23/shoes-c24/mary-jane-girls-shoes-p19035/s238823?cid=GBP&gclid=EAIaIQobChMIj-z_pqrW3AIVU4jVCh37AAlTEAQYECABEgIMVvD_BwE&gclsrc=aw.ds
      • nannyjo32 Re: Buty szkolne 05.08.18, 18:35
        A te sa swietne
        www.schuh.co.uk/kids/junior-dr-martens-dulice-black-boots/8307907020/?utm_source=criteo&utm_medium=struq&utm_campaign=retargeting
        • plain-vanilla Re: Buty szkolne 05.08.18, 19:20
          Dzięki. Ja akurat potrzebuję buty dla dwóch chłopców. Para za £55 to trochę za drogo. Przejrzałam już kilka sklepów online. Widzę, że m&s ma skórzane buty. Któraś z was kupowała tam obuwie dla dzieci? Moi obaj chłopcy mają stopy o szerokości G (Clarks). Czy wide fit z m&s to będzie odpowiednik tego?
          Ja już mam wypróbowane sklepy i np. spodnie kupuje co roku z nexta, koszule noniron z m&s. Kupiłam na wyprzedaży jumper Charles Kirk i jest świetny gatunkowo, ale niestety wyprzedaż się skończyła. Niedługo młody wyrośnie ze swoich sweterków. Jeśli macie jakieś typy, co jest dobre gatunkowo, to proszę piszcie tutaj też. U nas w szkole noszą czarne v-neck.
          • niyaa Re: Buty szkolne 05.08.18, 19:40
            m&s raz mi sie zdarzylo reklamowac dziury po 1!dniu w szkole , inne wytrzymuja ok 2-3mies podobnie jak clarksy i w tym roku stawiam na martensy bo mimo ze dosc drogie i potrzebuje dla 3 dzieci kupic to mysle ze nie padna i rok szkolny sluzyc beda , suma sumarum wyjada taniej niz min 3pary x 3dzieci w ciagu roku szkolnego
            • plain-vanilla Re: Buty szkolne 05.08.18, 19:54
              Przejrzałam kolekcje butów Dr m. Żadne nie mają zabezpieczonych czubków. Moi chłopcy zdzierają na potęgę właśnie czubki. Może dla dziewczynki te buty są ok. Wizualnie też nie wyglądają za ciekawie. Myślę, że mój 10-latek nie chciałby chodzić w takich butach.
    • wiwi1 Re: Buty szkolne 05.08.18, 19:30
      Popatrz jeszcze ecco, kickers, start rite, moze cos znajdziesz na wyprzedazy. Przejrzalam tak na szybko rozne strony i na przyklad marks and spencer, john lewis, debenhams maja swoje kolekcje butow skorzanych szkolnych w nizszych cenach niz firmy typu geox czy ecco, ale niestety jaka jakosc nie mam pojecia:
      www.marksandspencer.com/l/kids/all-boys/shoes-boots-and-slippers/school-shoes-n-cg8yx
      www.johnlewis.com/browse/baby-child/school-uniform-shop/boys-school-uniform/boys-school-shoes/_/N-8sk
      www.debenhams.com/kids/shoes-boots/school-shoes/boys
      • plain-vanilla Re: Buty szkolne 05.08.18, 20:03
        Dzięki. Nic na wyprzedaży nie ma w rozmiarach, które potrzebuję. JL ma ceny takie, jak Clarks, więc żadna różnica.
        O M&S właśnie pytałam, bo mają 3 szerokości butów a moi chłopcy mają fit G w butach Clarksa, więc szeroka stopa. Chyba spróbuję m&s w tym roku. Nigdy butow tam nie kupowałam. Zawsze Clarks i raz George dla starszego, ale to był niewypał.
    • lucasa Re: Buty szkolne 05.08.18, 20:18
      Ja w zeszlym roku trafilam dobrej jakosci w Debenhams. Syn ma dosyc szeroka noge i przewaznie buty nosi max 4 mce. Te z Debenhamsa przenosil caly rok - az sie zdziwilam. wybieralam takie z gruba podeszwa na zime.
      • lucasa Re: Buty szkolne 05.08.18, 20:19
        Cena £30+
        • plain-vanilla Re: Buty szkolne 05.08.18, 20:25
          Dzięki. Jutro jadę odebrać szkolne zakupu, więc zajrzę do Debenhams.
    • princesswhitewolf Re: Buty szkolne 05.08.18, 22:27
      w M& S jest jeden typ ze skory znosny. Poza tym to kupuje Clarks i Geox jak mi wysla newsletterem ze sa wyprzedaze. To zaraz pedze na ich strone bo znikaja w tempie swiatla.
      • plain-vanilla Re: Buty szkolne 05.08.18, 23:27
        Buty szkolne kupuje na tydzień przed początkiem roku dopasowane do stopy. Nie wiem, jak miałabym np. w styczniu przewidzieć, jaki rozmiar stopy będą mieć synowie w sierpniu. Wyprzedaże butów szkolnych dla mnie odpadają. Wszystko inne mogę kupować z wyprzedzeniem i tak robię, np. z kurtkami i innymi rzeczami.
        • princesswhitewolf Re: Buty szkolne 06.08.18, 09:16
          aa widzisz, ja kupuje na zapas 3 numery wyzej bo kiedys tam bedzie mial ten wiekszy numer nogi tak czy tak. Tylko sandaly kupuje czasowo skoordynowane
          • wiwi1 Re: Buty szkolne 06.08.18, 09:45
            Robie dokladnie tak samo jak princesswhitewolf:). Kupuje buty zazwyczaj w Ecco jak sa wyprzedaze i jak jest fajny model czy to butow szkolnych czy nie szkolnych to kupuje kilka par na kilka rozmiarow do przodu i potem tylko wyciagam z szafy, od zawsze tak robie dla dwojki dzieci i raz mi sie tylko zdarzylo, ze synowi numer jeden przeskoczyl tak mu szybko urosla stopa, ale to bylo jak byl maly i wtedy corka nosila ta pare butow.
    • karolina_zet Re: Buty szkolne 05.08.18, 23:23
      Nie polecam Ricosty- po dwóch miesiącach córka miała w nich dziury. Szok absolutny bo tanie nie były. JL mają dobry wybór- zdarza mi się z wyprzedzeniem kupować na wyprzedażach.
      Dziś jednak syn chwycił buty do szkoły w matalan. Nie widzę ich na stronie. Nie skórzane ale pokryte materiałem. Bardzo lekkie i miękka podeszwa. £12. Kupiłam i będę obserwować i wachac...
      • wiwi1 Re: Buty szkolne 06.08.18, 09:51
        Jak moje dzieci byly mniejsze to nosily glownie buty ricosty i nigdy nie zdarzylo mi sie, zeby sie cos z nimi stalo a przerobilam wiele par tych butow, wiec moze to byla jakas wadliwa para do reklamacji?
        Zreszta tak czytam jak sie buty dzieciom rozwalaja czy przecieraja po kilku miesiacach i buty sa na 3 czy 4 miesiace to sie zastanawiam czy to buty sa kiepskiej jakosci czy moze w taki sposob zuzywane? Ja nie mam takiego problemu i sie zastanawiam po prostu jak to mozliwe? Bo jesli to buty kieskiej jakosci to moze mozna zareklamowac? Czy moze na przyklad te szkolne buty sluza tez po szkole, na kopanie pilka czy inne zabawy na podworku?
        • karolina_zet Re: Buty szkolne 06.08.18, 14:09
          Wiesz Wiwi - moja corka juz w y6 i wiele par butow przerobilismy. Nigdy nie bylo zadnych dziur ani przetarcia. Czasami zahaczyla o cos i tyle. Te Ricosty to na bokach po prostu przetarly sie kompletnie. Skarpety przeswitywaly. Nie chcialo mi sie jechac i tlumaczyc kobiecie, do tego to taki posh sklepik w najlepszej dzielnicy u nas. Patrzylam na strone Ricosty i tez szukalam na FB - nic pomocnego nie bylo i dalam sobie spokoj. Wiem ze John Lewis wymienia w takich przypakach bez mrugniecia okiem i mam juz nauczke...
        • lucasa Re: Buty szkolne 06.08.18, 15:32
          wiwi1 napisała:

>Czy moze na przyklad te szkolne buty sluza tez po szkole, n
          > a kopanie pilka czy inne zabawy na podworku?
          >

Sluza tez do jezdzenia na rowerze do i z szkoly. Do biegania po podworku szkolnym i kopania pilki. W deszczu i sniegu tez. Starszakow nie odwoze do szkoly wiec moze zuzycie jest tez inne niz tych dzieci ktore sa podwozone.
          • wiwi1 Re: Buty szkolne 06.08.18, 15:51
            Mi raczej chodzilo o to, ze jest jedna para butow, ktora sluzy do szkoly i po szkole i weekendy, wtedy rozumiem szybsze zuzycie. Do szkolu jezdzimy autobusem, bo daleko jest, na wyjscie na podworko i na weekend maja inne , nieszkole buty.Syn natomiast nie lubi kopac pilki, moze dlatego nie zuzywa tych butow az tak bardzo. Zastanawiam sie czy w sytuacji, kiedy buty zuzywaja sie w ciagu 3 miesiecy lepiej zaplacic wiecej za lepsze jakosciowo buty czy przy bardzo intensywnym uzytkowaniu nie mialo by to tak czy inaczej znaczenia.
    • alannda Re: Buty szkolne 06.08.18, 13:58
      Ja w zeszlym roku kupilam 2 pary w Deichmann, buy one get one half price, bo tez mi bylo szkoda ponad £40 placic za buty co pare miesiecy beda potrzebne i akurat pierwszy raz mlody wychodzil w tych butach caly rok wiec w tym roku kupowac nie musze bo o rozmiar wiekszee wciaz leza w szafie. Ale moj z tych co sie tylko w blocie grzebia, w pilke nie gra;-)
      • nannyjo32 Re: Buty szkolne 06.08.18, 17:11
        Moje we wszystkich zdzieraja podeszwy na piecie do dziury, but nadal wyglada ladnie coz z tego.
        • nannyjo32 Re: Buty szkolne 06.08.18, 17:24
          Ciekaw jakie te beda bardzo lubie tu cena zacheca
          tuclothing.sainsburys.co.uk/p/Black-Leather-ToeZone-Dinosaur-Shoes/133388328-Black?searchTerm=:newArrivals&searchProduct=
          https://tuclothing.sainsburys.co.uk/p/ToeZone-Coated-Leather-Heart-T-Bar-Strap-Shoes/133409125-Black?searchTerm=:newArrivals&searchProduct=
          • nannyjo32 Re: Buty szkolne 06.08.18, 17:27
            deichmann moje niestety zalatwily w tempie expresowym, juz nie kupie.
    • julek_i_ja Re: Buty szkolne 13.08.18, 14:31
      Ja kupuje z Nexta. Starczaja na caly rok. Cena cos pod Ł30
    • kingaolsz Re: Buty szkolne 14.08.18, 18:51
      Ja od jakiegos czasu kupuje na Clarks outlet online (chlopacy juz maja dorosle rozmiary) - szkola wymaga bardzo klasyczne kroje, wiec nie ma znaczenia czy to nowa czy stara kolekcja.
      Moze zerknij czy tam znajdziesz cos w bardziej pasujacej cenie
      • plain-vanilla Re: Buty szkolne 14.08.18, 21:13
        W outlet Clarksa online nie ma żadnych szkolnych butów. Może przed wakacjami były. Ja patrzyłam 5 sierpnia i nic nie znalazłam.
        • princesswhitewolf Re: Buty szkolne 14.08.18, 23:12
          bo oni buty szkolne tylko czasami przeceniaja niestety. Zazwyczaj po najwyzszym sezonie ktory zaczyna sie teraz a konczy gdzies w pazdzierniku. Wtedy mozna kupic przecenione tez.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka