lisa_56
17.04.24, 20:54
Wiem, ze to nic skomplikowanego, juz to raz sama ogarniałam kilka lat temu ale teraz coś mi nie idzie. Poprzednio znalazłam dobrą ofertę i zamówiłam online. Wątpliwości wyjaśniłam na czacie, a poprzednią umowę wypowiedziałam telefonicznie. Teraz pomyślałam, że może warto przed zmianą zapytać aktualną firmę czy nie zaproponują jakiejś korzystnej oferty, ale gdzie próbuję (telefon, czat) to dostaję linki, rozmowa z robotem itp). Linki to mogę sama znaleźć, myślałam o jakiejś indywidualnej poradzie dla wieloletniego klienta. Jak macie jakies porady, to się podzielcie. Są firmy, które same przejmują klineta, bez potrzeby kontaktowania się z aktualnym dostawcą? W tej chwili nie mam kontraktu na określony okres więc nie ma problemu, ale tak na przyszlosc gdyby nowa oferta obejmowala dlugi okres- jaka jest opłata za zerwanie kontraktu? Wiem, ze niektóre firmy wykupują klienta ale na pewno nie zawsze jest taka możliwość. Szukam taniej oferty ale ważne jest tez jak najprostsze załatwienie przejścia.