Dodaj do ulubionych

Zmiana dostawcy internetu

17.04.24, 20:54
Wiem, ze to nic skomplikowanego, juz to raz sama ogarniałam kilka lat temu ale teraz coś mi nie idzie. Poprzednio znalazłam dobrą ofertę i zamówiłam online. Wątpliwości wyjaśniłam na czacie, a poprzednią umowę wypowiedziałam telefonicznie. Teraz pomyślałam, że może warto przed zmianą zapytać aktualną firmę czy nie zaproponują jakiejś korzystnej oferty, ale gdzie próbuję (telefon, czat) to dostaję linki, rozmowa z robotem itp). Linki to mogę sama znaleźć, myślałam o jakiejś indywidualnej poradzie dla wieloletniego klienta. Jak macie jakies porady, to się podzielcie. Są firmy, które same przejmują klineta, bez potrzeby kontaktowania się z aktualnym dostawcą? W tej chwili nie mam kontraktu na określony okres więc nie ma problemu, ale tak na przyszlosc gdyby nowa oferta obejmowala dlugi okres- jaka jest opłata za zerwanie kontraktu? Wiem, ze niektóre firmy wykupują klienta ale na pewno nie zawsze jest taka możliwość. Szukam taniej oferty ale ważne jest tez jak najprostsze załatwienie przejścia.
Obserwuj wątek
    • wiwi1 Re: Zmiana dostawcy internetu 17.04.24, 21:33
      A jakiego masz obecnie dostawce? Ja mialam ze Sky przez wiele lat, ale ceny im poszybowaly w gore a pozatym nie chcialam korzystac z podlaczenia do landline. Three mialo oferte bez podlaczenia do lini telefonicznej. Zadzwonilam do sky, ze chce rozwiazac umowe, sami mi zaproponowali obnizenie oplaty no ale nie interesowalo mnie to. Z Three przeslali mi nowy modem i tyle. Oplata za zerwanie kontraktu bedzie taka jaka masz w umowie, musisz przeczytac warunki umowy
      • lisa_56 Re: Zmiana dostawcy internetu 17.04.24, 21:51
        TalkTalk mam teraz
        • wiwi1 Re: Zmiana dostawcy internetu 17.04.24, 22:12
          nie wiem czy to przydatne dla ciebie info:
          www.moneysupermarket.com/broadband/providers/talktalk/cancel/#:~:text=difficult%20to%20prove.-,How%20do%20I%20contact%20TalkTalk%20to%20cancel%20my%20subscription%3F,likely%20call%20to%20confirm%20cancellation.
          • lisa_56 Re: Zmiana dostawcy internetu 17.04.24, 22:23
            Dzięki, tak są tam pożyteczne informacje.
        • niyaa Re: Zmiana dostawcy internetu 17.04.24, 22:21
          Jak zadzwonisz i powiesz że myślisz o opuszczeniu ich, zresztą tam będzie coś jak wybierz taki i taki numerek jeśli myślisz o opuszczeniu nas i oni sami zaproproponuja Ci nową ceny. Niestety teraz są takie czasy że nowy klient ma lepsze ofert niż stary i sprawdzony-takie czas i to w sumie wszędzie. Możesz sobie też sprawdzić w wyszukiwarce dla nowych klientów jaki operator daje ci jaką cenę i zapytać czy są w stanie dać Ci atrakcyjniejsza lub taka rama chociaż.
          Ogólnie to uważam że to jeden pies wszystko 🤣 zero poszanowania dla klienta
          • lisa_56 Re: Zmiana dostawcy internetu 17.04.24, 22:26
            No wlasnie chciałam postraszyć, ze odchodzę ;-) ale jak dzwonię, to automat pyta w jakiej sprawie i podaje gdzie znaleźć linki z ich ofertami, a na czacie robot mówi, że nie rozumie mojego pytania. No nic, musze próbowąć, pewnie da radę jakoś pogadać z człowiekiem.
            • niyaa Re: Zmiana dostawcy internetu 17.04.24, 22:28
              Więc mów /pisz - advisor i tak w końcu automat się znudzi 🤣 albo mu powiedz że myślisz o odejściu. A poważnie to teraz chyba każdy dzwoni zapytać jaką ofertę mają jeśli zostaniesz bo myślisz o odejsciu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka