Dodaj do ulubionych

College dla Matek

21.08.06, 12:36
tak sie zastawiam nad pojsciem tu do szkoly, jak to tu wyglada? jakie papiery
trzeba zlozyc? i czy jest cos na zasadzie szkoly zaocznej? trzeba znac dobrze
angielski? kompletnie nie wiem jak dziala tu szkolnictwo :(
Obserwuj wątek
    • silence28 Re: College dla Matek 21.08.06, 16:32
      Witaj, na wstepie to musze powiedziec, ze angielski jest jezykiem wykladowym,
      wiec znac go na pewno trzeba. Nie ma collegu dla matek, ale sa college
      zapewniajace opieke nad dziekiem, w czasie gdy trwaja zajecia.
      Pospiesz sie rok szkolny sie zaczyna wkrotce.
      Moze Further Education College?
      Pozdrawiam
      • marcia113 Re: College dla Matek 21.08.06, 18:11
        a jakie papiery do takiej szkoly sa wymagane? Swiadcectwo maturalne z PL? nie
        chce collegu dla matek, myslalam o normalnej szkole, w tytule podalam dla Matek
        bo wiem ze pare dziewczyn z forum ma dzieci i chodzi do szkoly i ciakawa jestem
        jak daja rade z czasem.
        • wyspowamatka Re: College dla Matek 21.08.06, 19:13
          Do collegu w wiekszosci kursow nie potrzeba papierow z polski. A wlasciwie z
          polski to raczej i tak nie maja znaczenia. (zaraz mnie zlinczuja)

Jezeli posiadasz wiadomosci potrzebne do rozpoczecia danego kursu a sa takowe
          wymagane mozesz je przedstawic ustnie/osobiscie papier nie ma znaczenia. Ale
          nie jest tak w przypadku jezeli chcesz skrocic sobie nauke i np chcesz zamiast
          3 lata chdzic rok. To wtedy jezeli skonczylas dany kierunek w polsce a chcesz
          tylko zdobyc tutejszy certyfikat to napewno bedziesz musiala swoje papiery
          przedstawic.

Szkoly sa zaoczne dzienne wieczorowe ale o weekendowych nie slyszalam. Tak wiec
          sa mozliwosci tyle ze nalezy sie zastanowic co bys chciala robic. Napisz moze
          jakie masz plany marzenia co do swojej przyszlej kariery a my pomozemy cos ci
          wybrac.
          • lianis Re: College dla Matek 22.08.06, 11:32
            To ja sie zapytam z ciut innej beczki :)
            Szwagierka przyjechala niedawno z Pl jest technologiem zywieniowym z zawodu i
            chcialaby tutaj zdobywac dodatkowe kwalifikacje, nie czuje sie jednak pewnie w
            jezyku angielskim, rozumie duzo ale nie mowi plynnie, a ze praca by jej
            pozwalala chcialaby rozpoczac jakis kurs w collegu. Pytanie tylko czy jest
            mozliwosc zeby poszla na taki kurs poczatkowo tylko jako sluchacz? Daloby to
            jej mozliwosc na ocenienie swoim mozliwosci jezykowych.
        • jagienkaa Re: College dla Matek 21.08.06, 19:43
          ja robię normalne studia BA na uniwerku, już kilka razy o tym na forum pisałam.
          • moni_ka1 Re: College dla Matek 23.08.06, 09:53
            dlaczego moj post jest skasowany,przeciez nie obrazal nikogo ,zreszta i tak to
            przeczytali wszyscy,mi to wystarczy ,a ty JAGNA juz sie nie popisuj jest tu
            tysiace Polakow ,NIE TY JEDYNA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka