Dodaj do ulubionych

ropiejące oczy

27.02.07, 11:42
córka mi się pochorowała, miała 2 dni podwyższoną temperaturę, lekki ból gardła no i ropieją jej oczy. co na oczka? przemywamy trochę rumiankiem ale słyszę różne opinie na ten temat. może ktoś poradzi co kupić w aptece albo czym przemywać? dodam że a córka ma 8 lat a 2 tygodnie wcześniej przechodził coś podobnego synek, czyli to pewnie wirus, jemu po 3 dniach przeszło. z góry dziękuję za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • jofin Re: ropiejące oczy 27.02.07, 12:02
      Moze warto z tym pojsc do lekarza?
      • darma13 Re: ropiejące oczy 27.02.07, 12:34
        Na pewno nie przemywaj rumiankiem, bo ostatnio jak bylam u okulistki w Polsce (
        corcia ma gradowki) to powiedziala, ze rumianek wbrew obiegowej opinii
        podraznia. Mi kazala robic oklady ze zwyklej herbaty.
        Natomiast jak dzieciaki mialy ropiejace oczy to dostalam od GP taka masc do
        oczu ( niestety nie pamietam nazwy) i to pomoglo. Masc byla na recepte, wiec
        mysle, ze warto byloby pojsc do lekarza. Pozdrawiam
    • gypsi Re: ropiejące oczy 27.02.07, 13:42
      Idz do lekarza, dostaniesz krople albo masc z antybiotykiem na recepte.
      Przemywac mozesz zwykla przegotowana letnia woda, ja zawsze stosuje rumianek i
      prawde mowiac nie slyszalam, zeby podraznial, ale skoro specjalisci tak twierdza...
      • tomekedyta Re: ropiejące oczy 27.02.07, 13:58
        dzięki za odpowiedzi! myślałam że mnie ominie lekarz ale chyba nie. tylko nie mogę się nadziwić bo syn ma tylko 4 lata i przeszło mu wszystko praktycznie bez leków a córka tyle starsza i trzyma ją dłużej.
      • violus73 Re: ropiejące oczy 27.02.07, 14:39
        ni niestety u nas rumianek tez podraznil a pomogl swietlik. Tesciowa
        zasugerowala przemywanie swietlikiem jak w Polsce bylismy i w naszym przypadku
        zdzialal cuda:) Maly mial ropiejace oczka od urodzenia, a przemylismy pare razy
        swietlikem i poprawa byla od razu. do dzisiaj klopotu nie ma.
    • novalee1 Re: ropiejące oczy 27.02.07, 16:45
      Mojej corce tez tak ropialy oczka,po wizycie u lekarza okazalo sie ze to
      zapalenie spojowek i dostala krople.W miedzyczasie przenioslo jej sie na drugie
      oczko,potem przeszlo,na chwile.Teraz znow jej jedno ropieje,na razie przemywam
      rumiankiem ktory chwilowo pomaga.Mam nadzieje ze to nie nawrot zapalenia
      spojowek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka