Dodaj do ulubionych

kto ma wozek phil&teds lub jane power twin?

25.05.07, 13:13
Dziewczyny,
ma ktoras z Was? Nam bedzie potrzeba na pazdziernik wozka dla niemowlaka plus
1.5 rocznego brzdaca. Zastanawiamy sie nad ww, ale:
- w phil&tedsie troche przeraza mnie wizja ze niemowlak caly czas patrzy w
material wozka a nie w niebo czy drzewka. Wiem ze tak do 3 mies to mu bedzie
wszystko jedno, ale co pozniej?
I druga rzecz: do niemowlaka podchodzi sie jakby od gory jego glowy a ja
slyszalam, ze absolutnie nie mozna podchodzic do malego dziecka od gory (zeby
nie musial patrzec w gore oczami) bo ma slabe wiezadla w galce ocznej i mozna
mu zrobic krzywde. No i znowu to male ma przekichane, bo albo patrzy w
material wozka, albo musi odgiac mocno glowke w tyl zeby cokolwiek zobaczyc -
np. osobe pchajaca wozek.
A jakie sa Wasze spostrzezenia. A moze mozecie polecic cos innego?
Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • joannanb Re: kto ma wozek phil&teds lub jane power twin? 25.05.07, 13:44
      My dla naszych blizniakow uzywamy od 1,5 roku Jane Power Twin i jestesmy bardzo
      zadowolen a Phil&Ted'a nawet przez sekunde nie bralismy pod uwage bo wg nas to
      prwie jakby wlozyc niemowle do kosza na zakupy pod wozkiem (tam zreszta
      widzialby wiecej). Jesli masz jakies konkretne pytania dotyczace Jane chetnie
      odpowiem.
      Pozdrawiam
      • ediish Re: kto ma wozek phil&teds lub jane power twin? 25.05.07, 21:58
        Ja mam Phil & Teds i jestem bardzo zadowolona...Mala do niedawna (ma szesc
        miesiecy) lezala sobie spokojnie na dole w kokonie, na spacerach praktycznie
        caly czas spala, nad glowka miala zawieszone grzechotki..Teraz siedzi na
        dole..Wozek znakomicie sie prowadzi (mam jeszcze maclarena i m&p takze mam
        porownanie)..Hmm. jedyna wada to taka, ze dzidzi szybko wyrasta z kokonu, ale w
        zasadzie potrzebny jest on tylko w zimie..jest bardzo cieplutki + problem ze
        spaniem Malej..jak robi sie spiaca trzeba rozkladac gorne siedzisko do pozycji
        lezacej a dolne przkladac na gore...To duzy minus jezeli lubisz chodzic na
        dlugie spacery...
        Tyle ode mnie
        • joannanb Re: kto ma wozek phil&teds lub jane power twin? 25.05.07, 22:52
          Ediish a powiedz jak zamierzasz utrzymac ciekawego swiata rocznego malucha w
          dolnym siedzeniu? Pomijajac fakt sporych rozmiarow ma on ograniczone pole
          widzenia. Sadze, ze jest on dobrym wyjsciem tylko w sytuacjach gdy starsze
          dziecko ma juz ponad 2 latka i rodzi sie drugi maluszek. Wiadomo ze wkrotce
          starszak bedzie chodzil piechotka a bobas zajmie jego miejsce w gornym
          siedzeniu. Inaczej jakos nie moge sobie tego wyobrazic ale moze mam zbyt
          ograniczona wyobraznie:)
          • joa33 Re: kto ma wozek phil&teds lub jane power twin? 27.05.07, 18:16
            Hej Dziewczyny,
            dzieki za odpowiedzi. Mamy jeszcze sporo czasu na zastanowienie sie.
            Joannanb a jak ocenilabys Jane jako wozek dla niemowlaka i 1.5 rocznego dziecka?
            Teraz Twoje blizniaki sa starsze, wiec pewnie pamietasz jak to bylo na poczatku.
            I czy na poczatku uzywa sie dla niemowlaka carrera - tzn. fotelika samoch jako
            gondolki czy tylne siedzenie jest przystosowane dla malego szkraba? I czy mozna
            jakos zdjac 1 siedzonko i uzywac wozka jako pojedynczego?
            Dzieki wielkie! Joasia
            • vercueil Re: kto ma wozek phil&teds lub jane power twin? 27.05.07, 23:49
              Dla mnie Jane jest rewelacyjny. Mamy blizniaki i 2-latke. Czasami biore jedno malenstwo na spacer (w
              foteliku Rebel) i starszego babla z przodu na zwyklym siedzisku i jak dla nas to jest on bardzo
              funkcjonalny. Plusy to rowniez rozmiary, lekkosc i to, o czy pisalam joannanb - dzieci moga sie rozgladac
              i podziwiac swiat! Powodzenia z ciaza!
            • joannanb Re: kto ma wozek phil&teds lub jane power twin? 27.05.07, 23:55
              Mysle, ze wozek swietnie nadawalby sie dla waszej rosnacej rodzinki.Starsze
              bardziej ciekawe swiata i pewnie rzadziej juz spiace na spacerach(przednie
              siedzenie rozklada sie tylko do pozycji pollezacej) mogloby siedziec z przodu a
              maluszek w gondolce zamocowanej na tylnym siedzeniu mialoby wygodnie jak w
              pojedynczym wozku.W miare jak malenstwo by roslo przesiadloby sie do tylnego
              siedzenia, ktore rozklada sie do pozycji lezaco wiec i tez mialoby calkiem
              wygodnie - bynajmniej moje nie narzekaja.Niestety siedzenia nie da sie zdjac i
              urzywac wozka jako pojedynczego. My kupilismy Jane gdy maluchy skonczyly rok
              (bo w Maclarenie bylo im za ciasno, mi wysiadlaly nadgarstki od pchania no i
              wozek powoli sie rozsypywal) i nie zamienilabym go na zaden inny.Sprawdzil nam
              sie i w gorach i nad morzem. Duze pompowane kola sprawiaja, ze wozek prowadzi
              sie bardzo lekko, reczny hamulec przydaje sie przy spacerach terenowych.Kolo
              przednie jest skretne z mozliwoscia blokowania co oszczedza sporo wysilku.
              Jedyne minusy wozka to maly kosz na zakupy i to ze siedzenia sa niewygodne do
              prania tzn. da je sie zdjac ze stelaza ale w pralce uprac go nie mozna ze
              wzgledu na plastiki wszyte w oparcie i siedzenie. Najlepiej pojsc do sklepu
              dokladnie obejrzec i wyprobowac zanim sie zdecydujesz.
              Pozdrawiam
    • farpakon ja mam phil&teds 29.05.07, 14:38
      hej, ja mam phil&teds od 1,5 roku i jestem z niego bardzo zadowolona. uzywamy go
      od urodzenia drugiego dziecka.
      nie rozumiem pewnych rzeczy. niemowle z reguly lezy na plasko, starszego syna
      wozilam z reguly w glebokim wozku ( z polski), gdzie jesli nie spal, ogladal
      naciagnieta bude, albo zabawki, a nie niebo i drzewa. tu raczej bezposrednio na
      slonce dziecka sie nie wystawia, raczej zaslania.
      podobnie w phil&teds. mala na ogol spala, albo ogladala zabawki. po 3 mies mozna
      podniesc tyl, zeby dziecko lezalo pod malym katem. po pol roku, gdy dziecko na
      ogol juz siedzi, to sadzasz je na krzeselku z tylu. tez mialam pewne obawy co do
      tego wozka, ze to z tylu siedzi, ale przeciez dzieci nie gapia sie tylko przed
      siebie! rozgladaja sie na boki, ogladaja ksiazeczki, etc. moja corka swietnie
      sie przystosowala i jak widze w parkach, nie ona jedyna. te wozki sa coraz
      popularniejsze.

aha, tez uzywalam kokona, super sprawa. akurat rowne pol roku, przez okres
      jesienno-zimowy. wkladasz malucha i wyjmujesz go z wozka w tej niby torbie,
      rozpinasz to, dziecko spi sobie spokojnie. na kolejna zime kupilam firmowy
      spiworek, super cieply, sprawdzil sie tez w innym wozku (maclaren).

wozki tez maja tez oczywiscie swoje wady, ale to jak kazda rzecz. mnie swietnie
      sluzy, zarowno w miescie, przy manewrowaniu miedzy polkami w sklepach, jak i na
      spacerach terenowych. jest lekki, co nie jest bez znaczenia przy pchaniu 2
      dzieci, rzeczy, zakupow, etc.

poza tym mnie przekonuje opcja taka, ze moge wyjsc tylko z 1 dzieckiem i uzywac
      tego samego wozka. byl moment, ze starszy syn chcial tylko chodzic, ale teraz
      znowu chetnie wsiada i woli sie wozic. oczywiscie nie caly czas, ale latwo mu
      wejsc i wyjsc.

osobiscie dlugo myslalam, co kupic. zalezy od dziecka i roznicy wieku. moj syn
      mial juz 2lata, ale byl bardzo ruchliwy, wiec opcja z buggy board odpadla.
      chcialam kupic wozek typu dwa siedzenia obok siebie, ale tez zrezygnowalam. phil
      &teds nie byl poczatkowo moim faworytem, ale przekonalam sie i jestem
      zadowolona, ze mam taki. wlasnie doczytalam, ze u cibie roznica 1,5 roku, moim
      zdaniem jeszcze ci dluzej moze posluzyc.

moja kolezanka z 2 roznica wieku kupila wlasnie jane, ale krotko korzystala,
      sprzedala szybko, bo dzieci mialy ciasno i wozek ponoc wywrotowy. ale opinie sa
      rozne, wiec musisz dostosowac do wlasnych potrzeb.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka