22.02.20, 18:59
Wczoraj musiałam pożegnać swoją ukochaną czworonożną przyjaciółkę. Serce z żalu mi pęka, nie mogę z tęsknoty znaleźć sobie miejsca..dla kogoś może śmieszne, ale Ci, którzy mieli szczęście pokochać zwierzę zrozumieją.

Zapytałam czy my się jeszcze kiedyś spotkamy? Rozpoznamy? (w takiej czy innej formie, wcieleniu, świecie)

Księga odpowiedziała:
60.1,2,6 na 20
Ograniczenie na Kontemplację.

Cytuję frg. dotyczący 60 "...60 opisuje najpierw chaos, potem uporządkowanie bałaganu. W tym wypadku uczuć, zresztą Jasnygrom kiedyś dobrze to opisał obrazem 60 heksa, obserwowanym przez siebie: nadmiaru wody po ulewie, która jakiś czas nie mieściła się w zbyt ciasnych studzienkach kanalizacyjnych. Woda (zatem symbolicznie emocje) to górny trigram, dolny to Radość, obrazująca też kałużę, mokradło, mgłę, zagłębienie, uszkodzenie, a więc też wilgotność.
Jak rozumieć heks 20?
Jak taką przemianę Ewo rozumiesz? Chodziło mi o namacalne spotkanie dwóch istot, a nie oglądanie fotek podobnych psiaków...
Pozdrawiam
Kozka
Obserwuj wątek
    • kozka2 Re: 60 na 20 22.02.20, 19:04
      Dopytałam teraz jeszcze Księgę czy Zuzia, (jej "świadomość", energia, forma w jakiejkolwiek teraz jest, jeszcze mnie pamięta?
      Znowu wyszło 20 tyle, że bez zmian.
      Obserwuje mnie? Widzi mnie?
    • transwizje Re: 60 na 20 24.02.20, 20:01
      60. CIE. Ograniczenie
      Orzeczenie: Ograniczenie to porządek, granica i miara, które są zrozumiałe. Powodzenie. W przykrych ograniczeniach lepiej nie być niezłomnym.
      Obraz: Woda nad Jeziorem. Tak samo szlachetny liczy i mierzy oraz bada, co jest cnotą i właściwym działaniem.
      I linia (9): Nie wychodzić za drzwi ani na plac nie jest ujmą.
      II linia (9): Nie wychodzić za bramę, ani na podwórzec niesie niepomyślny los.
      VI linia (6): Przykre Ograniczenie. Niezłomność niesie niepomyślny los. Znika żal.

Po przemianie:
      20. KUAN. Oględziny (Kontemplacja)
      Orzeczenie: Kiedy rzeczy są wielkie można je oglądać. Kontemplacja widoku. Obmycia rąk już dokonano, ofiarowania jeszcze nie. Ufnie podnoszą wzrok na niego.
      Obraz: Wiatr wieje nad Ziemią. Tak samo dawni królowie zwiedzali kraje świata, przyglądali się ludom i nauczali.
      I linia (6): Naiwne Oględziny. Dla człowieka z gminu to nie ujma. Dla szlachetnego upokorzenie.
      II linia (6): Oględziny przez dziurę w drzwiach. Korzystne dla wytrwałości kobiety.
      * VI linia (9): Oględziny jego życia. Szlachetny pozostaje bez ujmy.

60+20=80-64=16

Heks sumaryczny to 16, Entuzjazm, inaczej Rozmarzenie.

Bardzo przywykłaś do tego, co ustalone i uporządkowane, bezpieczne i niezmienne. Utrata elementu tego porządku powoduje wewnętrzny chaos. Utrzymujesz siłą bliską istotę w jej dawnym rewirze (1 i 2 linia), wyobrażając sobie jej i twoje szczęście (dolny trigram Radość), choć ta istota już wyszła z ciała (6) i porzuciła ograniczenia materialnego świata. Po smutku, zamknięciu się na inne rozwiązania (1 i 2), czyli okresie żałobnego zamknięcia na świat wyjdziesz ku innym sprawom i odnajdziesz równowagę (znów 6).

I skończy się na oglądaniu fotografii. Choć może również tych od hodowców dających ogłoszenia o szczeniaczkach do wzięcia?

Pozdrawiam ES

PS. Ja w tym roku pożegnałam Kicię. Cierpiała na nowotwór i ostatnie dni były trudne. Kiedy odeszła przyśniła mi się radosna i uwolniona od choroby, a na drugi dzień wręcz wydało mi się, że mignęła mi w kąciku oczu, jak podskakuje ze szczęścia w kuchni.
      • kozka2 Re: 60 na 20 25.02.20, 18:34
        Dziękuję serdecznie Ewo za odpowiedź.

Wczoraj rano zapytałam jeszcze "Gdzie jest Zuzia teraz?"
        wyszło 41.3 ( strata) na 26 (wyjście w świat) suma 3 ( nowe początki, narodziny)
        Gdy trzech podróżuje razem, jeden ubędzie. Gdy podróżuje samotnie, znajdzie towarzysza.
        podróżowałyśmy w 3kę ( mam jeszcze jedną sunię).

i taka zazdrość egoistyczna mnie dopadła, że Zuzia właśnie się inkarnuje, ale ktoś inny, już nie ja, będzie miał szczęście wędrować z nią przez jakiś czas. Mam tylko wielką nadzieję, że trafi do szczęśliwego domu.

Pozdrawiam,
        K.

ps. Czytałam wiele historii o tym jak zwierzęta przychodzą zamanifestować się swoim opiekunom.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka