Dodaj do ulubionych

ciśnieniomierz

04.10.10, 18:02
Witam. Jaki polecacie ciśnieniomierz - dla osoby której "zwykłym" mechanicznym ciśnieniomierzem b. trudno zmierzyć ciśnienie. Rzadko zadzrza się leakrz czy pielęgniarka którym udaje się usłyszeć tętno. Mama ma miażdzycę tętnić. Musi to być na pewno ciśnieniomierz do 200 zł, naramienny, w pełni automatyczny. nie da rady żeby iść i dobrać odpowiedni bo Mama jest po udarze, amputacji nogi i ma poważne problemy ze zdrowiem. Który polecacie: Microlife AG100, Beurer BM44 wybór ogromny ale na pewno macie jakieś sprawdzone.
Polećcie któryś. Dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: fachowiec Re: ciśnieniomierz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 21:42
      beurer bm 44 jest ok.
      polecam też inne modele beurera: bm 35, bm 20, bm 16
    • jan-w Re: ciśnieniomierz 08.08.11, 06:19
      Oba które proponujesz są dobre. Microlife serii BP 100 mają dodatkową zaletę w sytuacji którą opisujesz. Mogą wykonywać 3 pomiary w krótkim odstępie i podawać średnią.
      • rudolf-abs Re: ciśnieniomierz 08.08.11, 09:57
        To dobre ciśnieniomierze. Ta firma się zna na rzeczy.
    • Gość: Britni Re: ci?nieniomierz IP: *.user.veloxzone.com.br 31.05.12, 15:41
      Film Wymyk (2011) jest super! Polecam!
    • Gość: Rivalidon Re: ciśnieniomierz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.12, 13:58
      Cóż, jeżeli o mnie chodzi, to osobiście polecam ciśnieniomierz Microlife A100 Plus, jeżeli chodzi o stosunek ceny do jakości, to moim zdaniem prezentuje się zdecydowanie najlepiej, a sam z niego korzystałem przez długi czas i jestem zadowolony. Z Beurerem niestety nie miałem do czynienia.
    • katys5 Re: ciśnieniomierz 26.01.13, 19:50
      Wypróbowałam różne ciśnieniomierze, polecam ciśnieniomierze naramienne
    • Gość: Mary Re: ciśnieniomierz IP: *.mikolow.multimetro.pl 28.10.13, 22:57
      Mam taki:
      medycznezakupy.pl/cisnieniomierz/microlife-cisnieniomierz-automatyczny-naramienny-bp-3ag1/978-979-3008s
      Kupiliśmy go, jak byłam w ciąży, sprawdził się bardzo dobrze. Mam go już 3,5 roku, jedynie co trzeba wymieniać to baterie i to chyba raz na 3 lata:) jest fajny, bo wykrywa też arytmię, choć nie wiem na ile dokładnie. Nigdy nie było problemów z pomiarem, tak prosty w obsłudze, że chyba bardziej się nie da.
    • Gość: sterka Re: ciśnieniomierz IP: *.dynamic.mm.pl 25.07.14, 09:29
      Ja korzystam z tego:
      www.skapiec.pl/site/cat/2314/comp/1731360
      Nie był ani drogi ani tani ale bardzo dobrze się spisuje.
      Idealnie mierzy ciśnienie - co zostało oczywiście porównane z tradycyjnym ciśnieniomierzem. Różnice są minimalne
      Nie jest również drogi, Z internetu jak widzicie w porównaniu można go zamówić już za 130 zł
      • sasajna Re: ciśnieniomierz 30.11.14, 19:00
        ja polecam ciśnieniomierz geratherm deskop - ma wiele ciekawych opcji, korzysta z niego u nas cała rodzina, a zwłaszcza babcia.
    • medyczny6 Re: ciśnieniomierz 18.12.14, 15:12
      Przeglądnij sobie tę ofertę sklepmedyczny.pl/kategoria/cisnieniomierze są różne ciśnieniomierze, automatyczne, półautomatyczne, mechaniczne nadgarstkowe, naramienne i wszytskie w dobrych cenach.
    • Gość: koneczka Re: ciśnieniomierz IP: *.dynamic.mm.pl 31.12.14, 07:22
      Sama kupiłam sobie cisnieniomierz dopiero w tym miesiącu. Aż wstyd przyznać ale wcześniej nie miałam, mimo że choruję na nadciśnienie. W końcu uznałam,że nie ma co tak ścibolić kasy i jednka warto jest sobie coś kupić.
      Znalazłam promocję na mall:
      www.mall.pl/cisnieniomierze/omron-m6comfort-model-r-2012
      Możesz tam kupić ciśnieniomierz omron w cenie 230 zł czyli srednio tak z 50-70 złotych taniej niż w innych sklepach, a do stacjonarnych aptek to zupełnien ie porównuję .... tam nie oplaca sie kupowac.
    • sasajna Re: ciśnieniomierz 31.01.15, 23:49
      ja polecam osobiście geratherm easy med- poszukaj info w necie
    • major_ola Re: ciśnieniomierz 26.05.16, 10:14
      od diagnosis są bardzo dobre ciśnieniomierze, łatwe w obsłudze, dokładnie mierzą i nie są w sumie drogie
    • jolan81 Re: ciśnieniomierz 18.06.16, 09:46
      Mogę Ci polecić np. novamed.pl/liny-top jest w dobrej cenie w tej chwili i porządnie wykonany a firma zachowuje się profesjonalnie do klienta, ale też polecam przeglądać takie strony jak medel.pl/cisnieniomierze-naramienne/automatyczneznajdziesz tam duży wybór dobrych ciśnieniomierzy takich jak np. medel.pl/cisnieniomierze-naramienne/automatyczne/cisnieniomierz-display-top - do każdego ciśnieniomierza dołączony jest rękaw, zawsze patrz na jego jakość, sprawdź jaki mama potrzebuje, czy jest szczupłą osobą czy nie, bo to wszystko ma znaczenie. Pozdrawiam. Jola
    • wrozbitawojciech Re: ciśnieniomierz 21.06.16, 01:11
      Nie wiem dlaczego, ale ja tu widzę przede wszystkim reklamę :-)
    • gosia_margon Re: ciśnieniomierz 18.07.16, 21:08
      ja kupiłem w sklepie medycznym mamcisnienie.pl/c/10/cisnieniomierze-naramienne.html, naprawdę mają świetny wybór i polecam się skontaktować z nimi, pracują tam ludzie związani z medycyną nie jacyś przypadkowi ludzi i mi świetnie doradzili, kupiłem ciśnieniomierz firmy Dr.Frei i jestem bardzo zadowolony, ale mają duży wybór, dla każdego coś odpowiedniego
    • klara-pio Re: ciśnieniomierz 20.09.16, 14:50
      tutaj jest fajne zestawienie różnych ciśnieniomierzy w atrakcyjnych cenach www.fresh-ranking.pl/2314-cisnieniomierze-i-akcesoria-ranking
    • mum2004 Re: ciśnieniomierz 11.10.16, 13:42
      Miałam problemy z ciśnieniem w ciąży. Polecono mi wtedy ciśnieniomierz firmy OMRON, koniecznie naramienny. Faktycznie się sprawdził, już kilka lat mi służy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka