Dodaj do ulubionych

Opiekacz - nie chiński

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 10:07
Mianowicie szukam ostatnio opiekacza, sandwicza. Ogółem sprzęt miałby być gdzieś do 100 złotych. Rozgladałem sie i czytając opinie widze że ogółem wszystkie sa podobnej jakości. Bardzo by mi jednak zależało by nie był to produkt chiński nawet z europejską marką. Czy jest to możliwe? Czy ktoś się orientuje czy opiekacze firmy Łucznik to chińszczyzna?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Opiekacz - nie chiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 21:11
      Ja od 2 miesięcy mam ZELMERA. Jak na razie wszystko ok.
      • jan-w Re: Opiekacz - nie chiński 30.12.10, 21:17
        A Zelmer twoim zdaniem gdzie produkuje jeżeli nie w Chinach? Przeniósł tam produkcję drobnego sprzętu AGD (opiekacze itp) w 2006 roku. www.trendomierz.net/show/646636/zelmer-przed-kosztami-pracy-ucieka-do-chin.html
        • Gość: Ania Re: Opiekacz - nie chiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 21:47
          Tego nie wiem czy w Chinach. Kupiłam sobie i 2 dałam w prezencie jak na razie wszystko ok. Miałam taki typowy chiński to juz po tygodniu były rysy. Mam sporo sprzetu ZELMERA w domu i nie narzekam - sprawdza się. Jezeli uwazasz ze Zelmer to tez produkt chiński to obawiam sie ze na naszym rynku kroluje niestety chińszczyzna. Na gwiazdkę na prezent kupowałam gofrownice TEFALA. Piestety tez wyprodukowany towar w Chinach. Była o tym informacja na pudełku.
          • jan-w Re: Opiekacz - nie chiński 30.12.10, 22:15
            Nie twierdzę że produkty chińskie są złe. Oni produkują to co się u nich zamówi. Jeżeli zamówisz kontener radioodbiorników po 5 zł /szt dostarczą ci radia jednorazowe. Jeżeli zamówisz po 500 zł/szt dostarczą ci znakomity produkt. Ostatecznie większość produktów najlepszych marek jest tam zamawiana. Dlatego bez sensu jest utożsamianie towarów chińskich z bylejakością.
            BTW: Kiedyś rolę "chłopca do bicia" pełnił Tajwan. Dzisiaj nikt nie określiłby towarów tajwańskich jako śmieci. Zelmer nie jest ani trochę gorszy dlatego że jest produkowany w Chinach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka