Dodaj do ulubionych

bielizna Miriale

• Gość: ania Re: bielizna Miriale IP: *.centertel.pl 06.03.12, 10:59
      witam serdecznie ,rowniez mialam taka sytuacje ,wiec zadzwonilam i oswiadczylam kobiecie ze nie mam zamiaru placic za cos czego nie dostalam,stanowczo postawilam sprawe to ich problem aby doszla przesylka do moich rak,dzis wlasnoie wysylam im paczke z bielizna i rezygnuje,nosze numer s a majtki sa tak duze ze moge je zakladac na ramiona,.pozdrawiam
      • Gość: agnieszka Re: bielizna Miriale IP: *.ip.netia.com.pl 15.03.12, 19:17
        Zaryzykowałam i zamówiłam komplet promocyjny, w cenie niecałych 50 zł mam biustonosz, majtki i piękną haleczkę. Mój facet szczęśliwy:)

I nie miałam żadnych problemów z tą firmą, od razu napisałam maila że rezygnuje i proszę o nie wysyłanie dalszych ofert i o usunięcie moich danych osobowych.
        Po 3 dniach dostałam maila zwrotnego że przyjęto moją rezygnację.
        Więc w razie czego to mam dowód rzeczowy że rezygnacja została przyjęta.

Siostra też zamawiała tylko tą pierwszą przesyłkę, potem zrezygnowała i nie było żadnych problemów, dalszych przesyłek itp.

Zresztą jeżeli wysyłają listem zwykłym, nie mają prawa was straszyć kwotami, wezwaniami - nie mają podstaw prawnych do takich praktyk
        (brak dowodów że przesyłka dotarła - potwierdzenia odbioru) Każdy prawnik wam to powie.

Liczą na naiwność aby wyłudzić od was pieniądze.

Powodzenia życzę!
      • aszka_pelaszka Re: bielizna Miriale 17.05.12, 09:48
        Tak samo zrobili z moją siostrą, na szczęście wyprowadziła się z mieszkania, do którego przychodziły paczki i ma spokój, ale generalnie to firma jest natrętna i nie reagują na telefony o rezygnacji...:/ współczuję tym, co się muszą z nimi użerać...:/
    • Gość: Marta Re: bielizna Miriale IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.12, 18:43
      Mam wielki problem. Kiedyś kupiłam bielizne z obniżką w promocji. Bielizna rzeczywiście jest fajna. Zapłaciłam za nią. a teraz przysłali mi kolejną paczke z bielizną ,której nie zamawiałam ! Co mam zrobić :( pomocy !~słyszałam ,że z tą firmą są problemy. ale ja nie chce brać odpowiedzialności za coś czego nie zamówiłam !
      • Gość: Paula Re: bielizna Miriale IP: *.play-internet.pl 15.04.12, 15:06
        Witajcie. Może całego wątku nie przeczytałam dokładnie, stąd jeśli moje pytania się powtórzą to wybaczcie.
        W zeszłym roku jakoś we wrześniu czy październiku również dostałam telefon z propozycją otrzymania bielizny Miriale. W sumie cene 29,90 była kusząca więc się zgodziłam. Jednak przed upływem czasu w którym można było zrezygnować z otrzymania przesyłki wysłałam do nich emaila z rezygnacją, bowiem wiedziałam że będę wyjeżdzać za granicę.
        Poza tym, faktycznie miało najpierw przyjść pismo z potwierdzeniem zamówienia. Po moim wyjeździe, jakoś w grudniu doszła ta przesyłka. Nie otwierałam jej bo nie było mnie w Polsce. Po upływie bodajże kolejnych 8 tygodni dostałam kolejną przesyłkę za kwotę 76,80! W sumie za nic nie zapłaciłam i nie zamierzam. Przecież nikt nie ma dowodu na to że dostałam te 2 przesyłki. Tylko nie wiem co dalej, bo nie mam ochoty dostawać czegoś czego nie zamawiałam.
        A i tak dziwię się firmie że wysyła wciąż swoje produkty mimo niezapłacenia za wcześniejsze przesyłki.
        Mam czas do 4 maja do rezygnacji "przeskoczenia" z kolejnej przesyłki. Teraz nawet jakbym chciała im odesłać drugą przesyłkę to zapewne nie będą chcieli przyjąć gdyż jedno opakowanie otworzyłam z ciekawości. I się zastanawiam co będzie najrozsądniej zrobić...
        • Gość: m.m Re: bielizna Miriale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 08:27
          Po otrzymaniu paczki najlepiej jest napisać e-mail ale w ciągu 10 dni od otrzymania tejze paczki.
          • Gość: m.m Re: bielizna Miriale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 08:29
            zapomniłam dopisać, że w sprawie reygnacji z dalszego przesyłania paczuszek :)
    • Gość: anna Re: bielizna Miriale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 19:55
      jestem w tej samej sytuacji ---niedostałam towaru a muszę zapłacić dzwoniłam pod dany numer z wyjaśnieniem ale sz .p poinformowała mnie że muszę zapłacić lecz ja zrobię coś innego zgłaszam to do rzecznika praw konsumenta może to coś da ----uważajcie więc kobietki oni ładnie zachęcają ładnym towarem[na zdjęciu] i ładną cena ----dla nas do zapłaty ......................
      • Gość: Żanetta Re: bielizna Miriale IP: *.legnica.vectranet.pl 04.04.12, 20:49
        Witam

Ja kupuję bieliznę firmy Miriale od 2006.dostalam też 1 bieliznę w promocyjnej cenie i zawsze jest dołaczony prospekt następnej bielizny ktora pojawi się mniej wiecej za 2,5m-ca u Was w domu jezeli nie zrezygnujecie.Mozecie to zrobic przez strone lub poprzez rezygnacje dolaczona do prospektu.Nigy nie mialam zadnego problemu,jezeli bielizna mi sie nie podobala ,rezygnowalam przez strone i przychodzil sam katalog z nastepna oferta.Wybiera sie ktore chce.Bielizna jest rewelacyjnej jakosci,ja jestem nia zachwycona.Tak jak pisalam 6lat juz kupuje od Miriale.Wiec spokojnie mozecie kupować,trzeba tylko pamietac aby rezygnowac z przesylek jak sie czegos nie chce,czasu jest sporo na rezygnacje :)))pozdrawiam
    • on-a30 Re: bielizna Miriale 13.04.12, 16:42
      Jeżeli chodzi o bieliznę to polecam sklep internetowy Pogas.pl. Każdy znajdzie coś dla siebie. Duży wybór modeli i rozmiarów. Wejdź i zobacz - naprawdę warto :)!
    • Gość: Danuta Kowalczyk Re: bielizna Miriale IP: 213.199.214.* 22.05.12, 13:24
      Proszę o wykreślenie mnie z waszej oszukańczej firmy bo nie otrzymałam żadnej bielizny a wysyłacie mi upomnienie w wysokości 116,60. W przeciwnym wypadku skieruję sprawę do rzecznika praw konsumenta. Co za świństwo. Nawet nikt nie raczy odebrać telefonu żeby wyjaśnić sprawę. Proszę o natychmiastową odpowiedź na mój adres e-mail danusiakowalczyk111@op.pl
      Zlodziejstwo w biały dzień i nie chcę mieć z oszustami nic wspólnego
    • Gość: Angelina Re: bielizna Miriale IP: 114.80.143.* 31.05.12, 15:41
      Film Generał (1926) jest super! Polecam!
    • Gość: asia Re: bielizna Miriale IP: *.eltronik.net.pl 06.08.12, 12:17
      witam zadzwoń do rzecznika praw konsumentów wyjaśnij w czym rzecz, jestem pewna że Ci dobrze doradzą, mi pomogli ale to inna bajka.pozdrawiam
    • Gość: Aniaa Re: bielizna Miriale IP: *.cdma.centertel.pl 13.08.12, 19:59
      Witam,to jest jedno wielkie naciąganie...w grudniu ubiegłego roku dostalam przesyłke(bielizne) i oczywiście zapłacić za nią.Odesłałam ją poleconym...pech chce,ze mineło juz sporo czasu i nie mam kartki polecenia wysłania.Najlepsze bedzie teraz...znowu dostałam list i polecenie zapłaty z odsetkami.Po kilkunastu próbach,w końcu sie dodzwoniłam...jak sie okazało,przesyłki nie dostali a ja mam zapłacić.Jak mi konsultantka powiedziała,ze towar byl zamawiany przez internet to zdębiałam...pomyślałam,że ktoś zamawia na mnie i mam płacić!!!Ale....przesyłki zamawiała moja bratowa,towar przychodził do niej a do mnie rachunki do zapłacenia,które ona też płaciła.Zastanawiam sie jak moga mylic osoby(adres ten sam był,ale juz nie miaszkam tam 5 lat) Normalnie brak słów,że taki ałagan mają,a i tak tego nie zapłace
    • domykupieckie Re: bielizna Miriale 04.12.12, 20:46
      Odwiedź stronę www.domykupieckie.pl tu znajdziesz sklepy z bielizną piżamami i wiele innych
      WSZYSCY KUPCY W JEDNYM MIEJSCU
      !!! WWW.DOMYKUPIECKIE.PL !!!
    • moniqa1133 Re: bielizna Miriale 13.12.12, 13:29
      TO JAKIES OSZUSTWO! Nigdy nie kupowalam ani nie zamawialam żadnego towaru tej firmy !!!
      Nie otrzymalam żadnej przesylki tylko rachunek na 116 zł !!!!! to jakiś żart??? Nie moge sie tam dodzwonić...ta firma nie ma nawet strony internetowej- to jakis absurd..jesli przyjdzie mi jeszcze jakies upomnienie-zglszę to poprostu na Policje.
      • Gość: mariola Re: bielizna Miriale IP: *.ip.netia.com.pl 05.03.13, 16:15
        jest strona-serwis.klientow@provea.pl
    • moniqa1133 Re: bielizna Miriale 13.12.12, 14:31
      "Rzecznik przypomina, iz w mysl art. 15 ustawy (...) spelnienie swiadczenia nie
      zamowionego przez klienta nastepuje na ryzyko przedsibiorcy i nie naklada na
      konsumenta zadnych zobowiazan.
      P. .... nie tylko nie jest zobowiazana do zaplaty za bielizne, ktorej nie
      zamawiala, ale rowniez nie miala obowiazku jej zwrotu na rzecz przedsiebiorcy.

Miejski Rzecznik konsumentow wyraza zaniepokojenie praktykami Spolki i wzywa do
      natychmiastowego zwrotu konsumentce nadplaconej kwoty ...(...)
      Przedsiebiorca zobowiazany jest - pod kara grzywny- udzielic rzecznikowi
      wujasnien i informacji bedacych przedmiotem wystapieniA w terminie 14 dni od
      daty otrzymania niniejeszego pisma "
    • 0jenny123 Re: bielizna Miriale 22.01.13, 14:19
      ja zamawiam bieliznę w sklepie internetowym Bellafonte i nigdy nie miałam takich problemów
    • Gość: klientka Re: bielizna Miriale IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.13, 21:56
      skusiłam się na zamówienie bielizny z tejże firmy, minęło około 3-4 tygodni i przesyłki nie było więc napisałam maila z reklamację otrzymałam, krótką odpowiedź ze przesyłka została wysłana z podaną datą, minęły kolejne 3 tygodnie i przesyłki nadal brak. Moim zdaniem firma ta wyłudza dane osobowe i należy zgłosić sprawę na policje.
    • Gość: biedronka Re: bielizna Miriale IP: *.zabrze.vectranet.pl 16.05.13, 15:40
      Ja również nabyłam bieliznę z tej firmy ale za 29.90 i jestem zadowolona.Faktem jest ,że przesyłka jest wrzucana do skrzynki pocztowej i potem należy dokonać przelewu za towar.Sposób dostarczenia towaru powinien odbywać sie w inny sposób.
      Pozdrawiam
      • Gość: majtas Re: bielizna Miriale IP: 199.67.203.* 23.05.13, 13:37
        Sprawa ciągnie się od dwóch lat, pomimo że mam potwierdzenie, że wykreslili mnie z listy klientów nadal ponoć wysyłają jakieś przesyłki (oczywiście nic nie dochodzi).
        Ostatnio nawet przyszło kolejne wezwanie do zapłaty, tym razem od jakiejś windykacji, na 150zł.
        Standardowe straszenie, wylądowało w koszu.
    • Gość: mimi Re: bielizna Miriale IP: *.play-internet.pl 21.06.13, 12:54
      zgłosić wyłudzenie albo policja albo prokuratura
    • amanda2008 Re: bielizna Miriale 28.06.13, 18:52
      Dobrze , że znalazłam ten wątek bo ostatnio Pani do mnie dzowniła i zachęca do promocyjnej bielizny, masakra dobrze, że powiedziałam jej NIEE!!!
    • Gość: czakba Re: bielizna Miriale IP: *.xdsl.centertel.pl 21.08.13, 11:54
      W tej firmie nic się nie zmieniło. Naciagają klientów, nie udzielają właściwych informacji, kręcą i straszą windykacją. Przesyłki zostawiają pod drzwiami albo w ogóle nie przysyłają, ale obciążają konto domniemanego klienta. Ta firma ma rodowód szwajcarski, jedną z central w Niemczech i spółki wspólpracujące w Polsce. Zatrudnione osoby bw Polsce są słąbo przygotowani do pracy w marketigu i logistyce. Przesyłki wysyłają bez pokwitowania. Prokurator miałby w tej firmie sporo roboty, a urząd OKiK także.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka