jasnorzewska 17.09.09, 21:04 Głowa mi pęka! Ratunku. Nie jestem z Gdańska! :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
potffora Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 17.09.09, 22:04 Jak nie z Gdańska, to nie wiem.... :( Może choć z Bydgoszczy? Byłoby łatwiej... ;))))) ________ Kobieta jest jak MediaM(...) - nie dla idiotów *** Dlaczego kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu? Bo, głupia, śpi w nocy, to jej się uzbiera.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TrąbkaEustachiusza Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.chello.pl 17.09.09, 22:11 Mogę powiedzieć, czego NIE robię, kiedy boli mnie głowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nozha Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.ip111.fastwebnet.it 17.09.09, 22:22 Jak mnie bolal zab to wyrwalam... :-) A tak serio,droga jasnorzewska,to szczerze Ci wspolczuje.Ostatnio mialam atak migreny(tzn.leb mi napierd...l)i nie pomogly mi nawet 4 silne tabletki p/bolowe.Musialam poczekac az samo przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 17.09.09, 22:28 Biorę Efferalgan z kodeiną. Nie pomaga. Biorę drugi E + K Nie pomaga Biorę Nurofen Plus (z kodeiną) Nie pomaga Biorę drugi N+ j.w. Biorę sumatriptan Nie wiem, czy pomaga, bo odlatuję. Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 18.09.09, 02:21 Nu, witaj w klubie. Ja: jeżeli mam katar i zajęte zatoki i łeb mnie (***), to zaczynam od ibuprofenu-zatoki (to chyba z pseudoefedryną jest). A normalnie - jak ćmi albo świdruje, to istotnie paracetamol z kodeiną (albo Efferalgan-C., albo Dafalgan-C). A jak budzę się bardzo rano i czuję, że złowróżbnie skrada się migrena, to biorę sumatriptan albo dwa, i lu z powrotem do łóżka na minimum 2 godziny. A jak mam pełnowymiarowy atak migreny, to 12 godzin leżenia bez ruchu z wyrze z małymi przerwami na zaglądanie do muszli klozetowej. Wtedy nie pomaga nic. Fakt, że nigdy nie próbowałam sumatryptanu podskórnie - masz może jakieś doświadczenia? Ibuprofenu z kodeiną jakoś nie pokochałam :-((. A propos, pojawił się jakiś KOLEJNY generyk sumatriptanu, ciekawe, czy tańszy od dotychczasowego debeściaka cenowego. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 18.09.09, 16:17 > że nigdy nie próbowałam sumatryptanu podskórnie Ja też nie, ale szczerze powiedziawszy średnio wierzę w skuteczność. Jestem defetystką: jak boli, to boli aż przestanie... > A propos, pojawił się jakiś KOLEJNY generyk sumatriptanu, ciekawe, czy tańszy Ja kupuję Cinie po 70 zeta za 6 tabletek... Wychodzi po 11,60 za tabletkę. Mało się nie udławię ze skąpstwa :D Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 19.09.09, 23:32 He, he, ja ostatnio też łykam Cinie, bo najtańszy, chociaż smak ma okropny, powoduje u mnie odruch wymiotny (a np. Sumigra jest słodziutka - niby to się przełyka, a nie ssie, ale jednak). A zobaczcie, jakie mocne uderzenie idzie - ciekawe, czy ktoś pobije Zentivę cenowo [aha, żeby nie było jak z waflami Kupiec - oświadczam, że nie pracuję w reklamie :-)]: "Sumatriptanum: Frimig (Orion) to aktualnie 12. zarejestrowana marka sumatriptanu. Na rynku jest obecnych 5 leków: Imigran (GlaxoSmithKline; lek oryginalny), Sumamigren (Polpharma), Sumigra (Sandoz), od lutego 2007 Cinie (Zentiva) i od kwietnia 2008 Triptagram (Actavis). Nie zostały jeszcze wprowadzone do sprzedaży preparaty: Amigrenex (Temapharm), Illument (Pliva Kraków), Migropar (Polviva), SumaGen (Generics), Sumatriptan-1A Pharma, Sumatriptan Stada. Skreślono z Rejestru: TriptaHexal (Sandoz)." Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 19.09.09, 23:39 Wow, zaszaleli :) Pewnie upłynął już okres ochronny uniemożliwiający wprowadzanie generyków w USA... Na samą Europę by się tak nie spięli. A dzisiaj chyba jakiś front przechodzi, wszystkich główki natentegezują. Nałykałam się już wszystkiego (z wyjątkiem wafli ryżowych, przyznaję) a ciągle jeszcze boli i każde światło oczy razi. Ała, auć, ojejku i w ogóle, że tak zakrzyknę boleśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha:) Dla nessie-jp:) IP: *.cable.smsnet.pl 18.09.09, 09:41 www.youtube.com/watch?v=VCNDeMi2qdA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felony Re: Dla nessie-jp:) IP: *.ovh.net 18.09.09, 12:46 dlaczego tylko dla neski? das ist gut, szczegolnie ecstasy, lsd i absynt green fairy :D Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Dla nessie-jp:) 18.09.09, 16:20 Dlatego ja NIE prowadzę samochodu (patrz ostatni kadr: wszystkie razem :) Moje koty uwielbiają absynt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Re: Dla nessie-jp:) IP: *.websitewelcome.com 18.09.09, 17:19 to mozliwe ze go koty lubia, skoro waleriana i kocimietka pobudza je seksualnie to ziola absyntowe tez moga :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3,14-Roman Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.09.09, 22:29 U nas w domu, kiedy głowa nam pęka, popękane kawałki zbieramy, a potem składamy tak jak klocki Lego i sklejamy Kropelką. Odpowiedz Link Zgłoś
athroposs Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 17.09.09, 22:34 tak się właśnie raz zastanawiałam, czy jak podczas zaj...stej migreny, walnę głową w mur, to da się to potem to wszystko posklejać... Romuś - myślisz, że jak nie mam Kropelki, a Supergluta to on da radę tak samo ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3,14-Roman Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 17.09.09, 22:39 Jedynym substytutem Kropelki jest roztwór wafli ryżowych Kupiec z wodą, proporcje jeden wafel na 100 mililitrów wody. Odpowiedz Link Zgłoś
athroposs Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 17.09.09, 22:44 a jakby tak otrzymać roztwór wafli ryżowych Kupiec + kisiel agrestowy doktor Etker, można by zakleić se pęknięty łeb i mieć takie fajne zielone linie wzdłuż... Odpowiedz Link Zgłoś
martynka_martynika Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 17.09.09, 22:47 Pewnie tak. To byłoby modne. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaost Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 17.09.09, 23:01 Biorę tabletki antykoncepcyjne. Tudzież wafle r.K., są lekiem na całe zuo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 09:17 Ból głowy to ma hrabina. Ciebie łeb napier.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha:) Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.cable.smsnet.pl 18.09.09, 09:23 Gość portalu: no name napisał(a): > Ból głowy to ma hrabina. Ciebie łeb napier.. Ja to znałem w tej wersji: że depresję i migrenę to miewał hr. Potocki, a ciebie chłopie to łeb od wódy napieŕdala! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azorek Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 11:06 Gdy mnie boli głowa - łykam sobie jakiś apapik i po sprawie. Gdy mnie bardzo boli głowa - ketonalek forte. Gdy nawiedza mnie migrena ( a nie ma, skubana, zwyczaju zawiadamiać, że wpadnie, żadnych tam wczesnych objawów, spada po prostu na łeb jak kot z szafy) - leżę i marzę o tym, żeby umrzeć. Mąż - o ile jest w domu, albo o ile ja jestem w domu - eksperymentuje sobie na mnie, bo żaden lek nie pomaga dwa razy pod rząd... Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 19.09.09, 23:37 Ze znanych mi sposobów (o zmiennej skuteczności), poza tryptanami (mówimy o ostrym napadzie): - łykanie zawartości ampułki pyralginy dożylnej [na własną odpowiedzialność] - czopki z pyralginą (zwykle są potrzebne dwa, zgadnijcie dlaczego) - ibuprofen albo inny przeciwbólowy - jako lek dodatkowy: metoklopramid (przeciwwymiotny) - wszelkie inne leki przeciwbólowe proste i łączone - np. z kofeiną - pochodne ergotaminy, np. w połączeniu z kofeiną - stareńki, poczciwy Coffecorn, ale skutkują, jak wiadomo, tylko na samiutkim początku napadu Uważać tylko należy, żeby sobie podwójnej lub potrójnej dawki jakiejś substancji nie zaserwować, stosując leki złożone o chwytliwych nazwach handlowych (wiele jest podobno przypadków zatruć z powodu zażywania jednocześnie kilku preparatów z paracetamolem czy ibuprofenem - acz nie sądzę, żeby w migrenie, te 1-3 dni wątroba przetrzyma ;-)). Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 19.09.09, 23:43 jednocześnie kilku preparatów > z paracetamolem czy ibuprofenem - acz nie sądzę, żeby w migrenie, te 1-3 dni > wątroba przetrzyma ;-)). O, właśnie nie! W migrenie zatrucie paracetamolem jest cholernie niebezpieczne! Jak wiadomo, chora z migreną rzyga dalej niż widzi, że tak obrazowo to zilustruję, więc organizm nie otrzymuje odpowiedniej ilości pożywienia. A zatrucie paracetamolem wynika z wyczerpania się zasobów glutationu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha:) Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.cable.smsnet.pl 19.09.09, 23:47 Nessie, lekomanom polecam mp.pl:) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 18.09.09, 11:22 jasnorzewska napisała: > Głowa mi pęka! Ratunku. Nie jestem z Gdańska! > > :))))))))))))))) a Pawlikowskiej pytała? aaa? normalnie to idę do Goździkowej ale ona nie jest z Gdańska Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 18.09.09, 11:23 można też udać, ze to nie twoja głowa... Odpowiedz Link Zgłoś
jasnorzewska Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 25.09.09, 22:47 A jak to zrobić? Usiąść przed lustrem i powtarzać: "To nie moje!"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rhx Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: 91.145.129.* 18.09.09, 12:38 Dłubię w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leb mnie napier.. pije wodke, jaram szlugi, ale nie pomaga IP: *.internetserviceteam.com 18.09.09, 16:12 Odpowiedz Link Zgłoś
jasnorzewska Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 18.09.09, 17:28 Nie wiem, jakim cudem, ale mi przeszło. Chyba wizja własnej popękanej czaszki mnie uzdrowiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.icpnet.pl 29.10.09, 16:37 Żarty sobie robicie, a my migrenowcy tak cierpimy. Zbawieniem jest differgan - wreszcie nie wymiotuję i większość ataku przesypiam. Czy wam też się zdarza, że po Sumigrze atak przejdzie, ale wróci po 3-4 dniach? Wczoraj lekarz zapisał mi Frimig. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 29.10.09, 16:47 > Czy wam też się zdarza, że po Sumigrze atak przejdzie, ale wróci po 3-4 dniach? U mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurytka Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.chello.pl 29.10.09, 17:23 Długi spacer , w miejscu odludnym, na łonie natury, dotlenić się. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 29.10.09, 18:30 Gość portalu: eurytka napisał(a): > Długi spacer , w miejscu odludnym, na łonie natury, dotlenić się. Mam się czołgać rzygając, czy rzygać czołgając? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurytka Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.chello.pl 29.10.09, 19:15 Nie czytam wszystkiego co piszesz, ale dla mnie jesteś leniwa dupa, leżąca w łóżku z kotem, unikasz świeżego powietrza! Tabletki to nie wszystko. Odrzuć strzygi, znikną rzygi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurytka Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.chello.pl 29.10.09, 19:20 Ważne również ile wypiłaś i ile wypaliłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurytka Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.chello.pl 29.10.09, 19:35 I nie zaciągaj storów, ale otwórz okna szeroko! Niektórym pomaga zimna kapiel, leży sie w ciepłej ciepłej wodzie w wannie, dolewa się stopniowo zimnej, korek lekko odchylony by łazienki nie zalać, aż do momentu gdy woda robi się lodowata. taki szok bardzo wskazany, nawet umarłego przywraca do życia. Skacowanym, przepracowanym, z zakwasami mięśni również ulgę przynosi. Odpowiedz Link Zgłoś