Dodaj do ulubionych

Co robicie, kiedy boli Was głowa?

17.09.09, 21:04
Głowa mi pęka! Ratunku. Nie jestem z Gdańska!

:)))))))))))))))
Obserwuj wątek
    • potffora Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 17.09.09, 22:04
      Jak nie z Gdańska, to nie wiem.... :(
      Może choć z Bydgoszczy?
      Byłoby łatwiej...
      ;)))))
      ________
      Kobieta jest jak MediaM(...) - nie dla idiotów
      Dlaczego kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu? Bo, głupia, śpi
      w nocy, to jej się uzbiera....
    • Gość: TrąbkaEustachiusza Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.chello.pl 17.09.09, 22:11
      Mogę powiedzieć, czego NIE robię, kiedy boli mnie głowa.
    • Gość: Nozha Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.ip111.fastwebnet.it 17.09.09, 22:22
      Jak mnie bolal zab to wyrwalam... :-)
      A tak serio,droga jasnorzewska,to szczerze Ci wspolczuje.Ostatnio
      mialam atak migreny(tzn.leb mi napierd...l)i nie pomogly mi nawet 4
      silne tabletki p/bolowe.Musialam poczekac az samo przejdzie.
    • nessie-jp Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 17.09.09, 22:28
      Biorę Efferalgan z kodeiną.
      Nie pomaga.

Biorę drugi E + K
      Nie pomaga

Biorę Nurofen Plus (z kodeiną)
      Nie pomaga

Biorę drugi N+
      j.w.

Biorę sumatriptan
      Nie wiem, czy pomaga, bo odlatuję.
      • agulha Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 18.09.09, 02:21
        Nu, witaj w klubie.
        Ja: jeżeli mam katar i zajęte zatoki i łeb mnie (***), to zaczynam od
        ibuprofenu-zatoki (to chyba z pseudoefedryną jest).
        A normalnie - jak ćmi albo świdruje, to istotnie paracetamol z kodeiną (albo
        Efferalgan-C., albo Dafalgan-C).
        A jak budzę się bardzo rano i czuję, że złowróżbnie skrada się migrena, to biorę
        sumatriptan albo dwa, i lu z powrotem do łóżka na minimum 2 godziny.
        A jak mam pełnowymiarowy atak migreny, to 12 godzin leżenia bez ruchu z wyrze z
        małymi przerwami na zaglądanie do muszli klozetowej. Wtedy nie pomaga nic. Fakt,
        że nigdy nie próbowałam sumatryptanu podskórnie - masz może jakieś doświadczenia?
        Ibuprofenu z kodeiną jakoś nie pokochałam :-((.
        A propos, pojawił się jakiś KOLEJNY generyk sumatriptanu, ciekawe, czy tańszy od
        dotychczasowego debeściaka cenowego.
        • nessie-jp Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 18.09.09, 16:17
          > że nigdy nie próbowałam sumatryptanu podskórnie

Ja też nie, ale szczerze powiedziawszy średnio wierzę w skuteczność. Jestem
          defetystką: jak boli, to boli aż przestanie...

> A propos, pojawił się jakiś KOLEJNY generyk sumatriptanu, ciekawe, czy tańszy

Ja kupuję Cinie po 70 zeta za 6 tabletek... Wychodzi po 11,60 za tabletkę. Mało
          się nie udławię ze skąpstwa :D
          • agulha Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 19.09.09, 23:32
            He, he, ja ostatnio też łykam Cinie, bo najtańszy, chociaż smak ma okropny,
            powoduje u mnie odruch wymiotny (a np. Sumigra jest słodziutka - niby to się
            przełyka, a nie ssie, ale jednak).
            A zobaczcie, jakie mocne uderzenie idzie - ciekawe, czy ktoś pobije Zentivę
            cenowo [aha, żeby nie było jak z waflami Kupiec - oświadczam, że nie pracuję w
            reklamie :-)]:
            "Sumatriptanum: Frimig (Orion) to aktualnie 12. zarejestrowana marka
            sumatriptanu. Na rynku jest obecnych 5 leków: Imigran (GlaxoSmithKline; lek
            oryginalny), Sumamigren (Polpharma), Sumigra (Sandoz), od lutego 2007 Cinie
            (Zentiva) i od kwietnia 2008 Triptagram (Actavis). Nie zostały jeszcze
            wprowadzone do sprzedaży preparaty: Amigrenex (Temapharm), Illument (Pliva
            Kraków), Migropar (Polviva), SumaGen (Generics), Sumatriptan-1A Pharma,
            Sumatriptan Stada. Skreślono z Rejestru: TriptaHexal (Sandoz)."
            • nessie-jp Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 19.09.09, 23:39
              Wow, zaszaleli :) Pewnie upłynął już okres ochronny uniemożliwiający
              wprowadzanie generyków w USA... Na samą Europę by się tak nie spięli.

A dzisiaj chyba jakiś front przechodzi, wszystkich główki natentegezują.
              Nałykałam się już wszystkiego (z wyjątkiem wafli ryżowych, przyznaję) a ciągle
              jeszcze boli i każde światło oczy razi.

Ała, auć, ojejku i w ogóle, że tak zakrzyknę boleśnie.
      • Gość: haha:) Dla nessie-jp:) IP: *.cable.smsnet.pl 18.09.09, 09:41
        www.youtube.com/watch?v=VCNDeMi2qdA
        • Gość: felony Re: Dla nessie-jp:) IP: *.ovh.net 18.09.09, 12:46
          dlaczego tylko dla neski? das ist gut, szczegolnie ecstasy, lsd i absynt green
          fairy :D
          • nessie-jp Re: Dla nessie-jp:) 18.09.09, 16:20
            Dlatego ja NIE prowadzę samochodu (patrz ostatni kadr: wszystkie razem :)

Moje koty uwielbiają absynt.
            • Gość: hgw Re: Dla nessie-jp:) IP: *.websitewelcome.com 18.09.09, 17:19
              to mozliwe ze go koty lubia, skoro waleriana i kocimietka pobudza je seksualnie
              to ziola absyntowe tez moga :)
    • Gość: 3,14-Roman Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.09.09, 22:29
      U nas w domu, kiedy głowa nam pęka, popękane kawałki zbieramy, a potem składamy tak jak klocki Lego i sklejamy Kropelką.
      • athroposs Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 17.09.09, 22:34
        tak się właśnie raz zastanawiałam, czy jak podczas zaj...stej migreny, walnę
        głową w mur, to da się to potem to wszystko posklejać... Romuś - myślisz, że jak
        nie mam Kropelki, a Supergluta to on da radę tak samo ? :)
        • Gość: 3,14-Roman Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 17.09.09, 22:39
          Jedynym substytutem Kropelki jest roztwór wafli ryżowych Kupiec z wodą, proporcje jeden wafel na 100 mililitrów wody.
          • athroposs Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 17.09.09, 22:44
            a jakby tak otrzymać roztwór wafli ryżowych Kupiec + kisiel agrestowy doktor
            Etker, można by zakleić se pęknięty łeb i mieć takie fajne zielone linie wzdłuż...
            • martynka_martynika Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 17.09.09, 22:47
              Pewnie tak. To byłoby modne.
    • madziaost Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 17.09.09, 23:01
      Biorę tabletki antykoncepcyjne.
      Tudzież wafle r.K., są lekiem na całe zuo.
    • Gość: no name Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 09:17
      Ból głowy to ma hrabina. Ciebie łeb napier..
      • Gość: haha:) Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.cable.smsnet.pl 18.09.09, 09:23
        Gość portalu: no name napisał(a):

> Ból głowy to ma hrabina. Ciebie łeb napier..

Ja to znałem w tej wersji: że depresję i migrenę to miewał hr. Potocki, a ciebie
        chłopie to łeb od wódy napieŕdala!
        • Gość: Azorek Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 11:06
          Gdy mnie boli głowa - łykam sobie jakiś apapik i po sprawie.

Gdy mnie bardzo boli głowa - ketonalek forte.

Gdy nawiedza mnie migrena ( a nie ma, skubana, zwyczaju zawiadamiać, że wpadnie, żadnych tam wczesnych objawów, spada po prostu na łeb jak kot z szafy) - leżę i marzę o tym, żeby umrzeć. Mąż - o ile jest w domu, albo o ile ja jestem w domu - eksperymentuje sobie na mnie, bo żaden lek nie pomaga dwa razy pod rząd...
          • agulha Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 19.09.09, 23:37
            Ze znanych mi sposobów (o zmiennej skuteczności), poza tryptanami (mówimy o
            ostrym napadzie):
            - łykanie zawartości ampułki pyralginy dożylnej [na własną odpowiedzialność]
            - czopki z pyralginą (zwykle są potrzebne dwa, zgadnijcie dlaczego)
            - ibuprofen albo inny przeciwbólowy
            - jako lek dodatkowy: metoklopramid (przeciwwymiotny)
            - wszelkie inne leki przeciwbólowe proste i łączone - np. z kofeiną
            - pochodne ergotaminy, np. w połączeniu z kofeiną - stareńki, poczciwy
            Coffecorn, ale skutkują, jak wiadomo, tylko na samiutkim początku napadu
            Uważać tylko należy, żeby sobie podwójnej lub potrójnej dawki jakiejś substancji
            nie zaserwować, stosując leki złożone o chwytliwych nazwach handlowych (wiele
            jest podobno przypadków zatruć z powodu zażywania jednocześnie kilku preparatów
            z paracetamolem czy ibuprofenem - acz nie sądzę, żeby w migrenie, te 1-3 dni
            wątroba przetrzyma ;-)).
            • nessie-jp Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 19.09.09, 23:43
              jednocześnie kilku preparatów
              > z paracetamolem czy ibuprofenem - acz nie sądzę, żeby w migrenie, te 1-3 dni
              > wątroba przetrzyma ;-)).

O, właśnie nie! W migrenie zatrucie paracetamolem jest cholernie niebezpieczne!
              Jak wiadomo, chora z migreną rzyga dalej niż widzi, że tak obrazowo to
              zilustruję, więc organizm nie otrzymuje odpowiedniej ilości pożywienia. A
              zatrucie paracetamolem wynika z wyczerpania się zasobów glutationu
              • Gość: haha:) Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.cable.smsnet.pl 19.09.09, 23:47
                Nessie, lekomanom polecam mp.pl:)
    • drzejms-buond Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 18.09.09, 11:22
      jasnorzewska napisała:

> Głowa mi pęka! Ratunku. Nie jestem z Gdańska!
      >
      > :)))))))))))))))

a Pawlikowskiej pytała? aaa?

normalnie to idę do Goździkowej
      ale ona nie jest z Gdańska
      • drzejms-buond Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 18.09.09, 11:23
        można też udać, ze to nie twoja głowa...
        • jasnorzewska Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 25.09.09, 22:47
          A jak to zrobić? Usiąść przed lustrem i powtarzać: "To nie moje!"?
    • Gość: rhx Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: 91.145.129.* 18.09.09, 12:38
      Dłubię w nosie.
      • Gość: leb mnie napier.. pije wodke, jaram szlugi, ale nie pomaga IP: *.internetserviceteam.com 18.09.09, 16:12
    • jasnorzewska Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 18.09.09, 17:28
      Nie wiem, jakim cudem, ale mi przeszło. Chyba wizja własnej popękanej czaszki mnie uzdrowiła.
    • clooney-g Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 25.09.09, 23:53
      Onanizuje sie.
      • Gość: Pola Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.icpnet.pl 29.10.09, 16:37
        Żarty sobie robicie, a my migrenowcy tak cierpimy.
        Zbawieniem jest differgan - wreszcie nie wymiotuję i większość ataku przesypiam.
        Czy wam też się zdarza, że po Sumigrze atak przejdzie, ale wróci po 3-4 dniach?
        Wczoraj lekarz zapisał mi Frimig. Zobaczymy.
        • nessie-jp Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 29.10.09, 16:47
          > Czy wam też się zdarza, że po Sumigrze atak przejdzie, ale wróci po 3-4 dniach?

U mnie
          • Gość: eurytka Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.chello.pl 29.10.09, 17:23
            Długi spacer , w miejscu odludnym, na łonie natury, dotlenić się.
            • nessie-jp Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? 29.10.09, 18:30
              Gość portalu: eurytka napisał(a):

> Długi spacer , w miejscu odludnym, na łonie natury, dotlenić się.

Mam się czołgać rzygając, czy rzygać czołgając?
              • Gość: eurytka Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.chello.pl 29.10.09, 19:15
                Nie czytam wszystkiego co piszesz, ale dla mnie jesteś leniwa dupa, leżąca w
                łóżku z kotem, unikasz świeżego powietrza!
                Tabletki to nie wszystko.
                Odrzuć strzygi, znikną rzygi!
                • Gość: eurytka Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.chello.pl 29.10.09, 19:20
                  Ważne również ile wypiłaś i ile wypaliłaś?
                  • Gość: eurytka Re: Co robicie, kiedy boli Was głowa? IP: *.chello.pl 29.10.09, 19:35
                    I nie zaciągaj storów, ale otwórz okna szeroko!
                    Niektórym pomaga zimna kapiel,
                    leży sie w ciepłej ciepłej wodzie w wannie,
                    dolewa się stopniowo zimnej,
                    korek lekko odchylony by łazienki nie zalać,
                    aż do momentu gdy woda robi się lodowata.
                    taki szok bardzo wskazany,
                    nawet umarłego przywraca do życia.
                    Skacowanym, przepracowanym, z zakwasami mięśni
                    również ulgę przynosi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka