Gość: kochanek Re: źle przeczytałam IP: *.jmdi.pl 13.11.09, 23:02 i jedno ciekawe i drugie niebezpieczne s11.battleknight.onet.pl/index.php?loc=hire&ref=MjQ2NjU0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: źle przeczytałam IP: *.centertel.pl 17.11.09, 09:36 było: "Idź przez życie z podniesionym czołem" przeczytałem: "Idź przez życie z podniesionym członkiem" Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: źle przeczytałam 19.11.09, 21:58 Właśnie na jednym z forów przeczytałam: "Bykowe + ginekolog" A było: "Becikowe + ginekolog". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: źle przeczytałam IP: 83.238.116.* 19.11.09, 22:37 Po zajęciach z kultury żywego słowa (nudy na pudy) usiadłam wymęczona w bufecie, ziewnęłam, popatrzyłam tępo na jogurt i przeczytałam na opakowaniu: "kultura żywego słowa"... O, nie, błagam!!! Przeczytałam jeszcze raz: Żywe kultury bakterii. Uff... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 20.11.09, 19:52 "Ciekawy, ateistyczny tekst" - "Ciekawy, ateistyczny seks" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: źle przeczytałam IP: *.chello.pl 25.11.09, 14:10 "Marynaty z jesiennych twarzy" - w oryginale "Marynaty z jesiennych warzyw". "Forma antypoślizgowa do pieczenia chleba" - była antyalergiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: źle przeczytałam 25.11.09, 16:01 "Gabinet okultystyczny". Okulistyczny, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kitu-mitu Szybki zgryz... IP: 62.233.211.* 25.11.09, 17:37 ...zamiast 'szybkiego gryzu', knajpy z zapiekankami. Mylę się bezustannie. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
salimis Re: Szybki zgryz... 26.11.09, 11:43 Koleżanka na gg ma taki opis: Ktoś mi odebrał iskierkę życia ja przeczytałam : Ktoś mi odebrał siekierką życie :) Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Szybki zgryz... 27.11.09, 17:11 Niedawno na forum Książki, w dyskusji o Annie Kareninie ktoś napisał, że dawniej, kojarząc parę, łączono majątki. Przeczytałam: łączono majtki. Odpowiedz Link Zgłoś
sootball Re: źle przeczytałam 27.11.09, 17:52 jadę pociągiem, mijam wielki plakat wyborczy: SEKATOR Jan Iksiński ke? czytam jeszcze raz: SENATOR Jan Iksiński Ale co sobie wyobraziłam senat pełen sekatorów i głosowanie poprzez potrójne szczęknięcie to moje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: źle przeczytałam 27.11.09, 19:32 Asygnata w środku przeczytałam: Agnieszka w środku :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: źle przeczytałam 30.11.09, 16:42 Anna Mucha jurorką - Anna Muchomorka Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 03.12.09, 21:28 Tyrol czeka na ciebie - Troll czeka na ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: źle przeczytałam IP: *.cust.tele2.de 13.01.10, 01:35 Śledztwo WHO. Pandemia grypy mogła być masturbacją (w oryginale: Śledztwo WHO. Pandemia grypy mogła być manipulacją) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3,14-Roman Re: źle przeczytałam IP: *.147.177.148.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.01.10, 01:16 Tytuł wątku na forum: "Koleżanka robi mi łaskę" Domyślacie się, jak to odczytałem? Cóż dorosłość robi z człowiekiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozytywka777 Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 10:53 Za każdym razem, kiedy mijałam pewien osiedlowy sklepik spożywczy rzucał mi się w oczy napis: "w sprzedaży majtasy". Myślę: "co majtasy robią w spożywczym...hmmm". Chodziło oczywiście matjasy i to bardzo solone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8eatrycze Re: źle przeczytałam IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.01.10, 19:50 Na pewnym bilbordzie, który widziałam już daleka, gdzie napisane było "dozowniki do mydła" przeczytałam "dzwonki do mydła"...i moja znajoma też tak czytała. I pomimo że wiedziałam, że to dozowniki zawsze czytałam dzwonki...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uncja Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 18:34 swego czasu w osłupienie wprawiło mnie ogłoszenie "kierowców z małymi fiutami zatrudnię" - dłuższy czas się zastanawiałam po co komu mały??! Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 16.01.10, 22:12 zoofka napisała: > a co było naprawdE? fiAtami? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: źle przeczytałam 17.01.10, 12:32 Zamiast znaku : "Uwaga Piesi" przeczytałam lekko zdziwiona: Uwaga Pies!" Odpowiedz Link Zgłoś
b.montana Re: źle przeczytałam 17.01.10, 12:39 na forum savoir vivre dwa tematy jeden pod drugim: - goście w pokoju obok - granice zwierzeń oczywiście przeczytałam "goście w pokoju zwierzeń" Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: źle przeczytałam 20.01.10, 12:59 W "ciekawych tematach" z forum występuje obecnie "Zioła i przyprawy w Waszej kuchni". Zaliczyłam już: - "Zola w Waszej kuchni" (czyli pewnie coś o wykorzystaniu naturalistycznych opisów autorstwa Zoli do odtworzenia jakichś potraw), - "Zlot..." pewnie młodzieży zafascynowanej przyprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martunia Re: źle przeczytałam IP: 83.1.116.* 05.03.10, 22:40 Jadąc z mężem samochodem mignęła mi reklama z napisem cement, ale ja chcąc być fajną przeczytałam ją z angielska "kement" i pół drogi się zastanawiałam co to jest kement po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korektorka Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 16:47 Gość portalu: martunia napisał(a): > Jadąc z mężem samochodem mignęła mi reklama z napisem cement, ale ja chcąc być > fajną przeczytałam ją z angielska "kement" i pół drogi się zastanawiałam co to > jest kement po angielsku. Martuniu, to ta reklama jechała z twoim mężem samochodem? A nawiasem mówiąc, to po angielsku nie czyta się w takiej konfiguracji liter c jako k. "Cement" czytamy po angielsku, w uproszczeniu, "sement". O kementach żadnych w tym języku nigdy nie słyszałam. Poza tym, ja często widząc w Polsce szyldy z napisem "Hurt" (czegoś tam sprzedaż hurtowa) zastanawiam się, co to za chora firma taką okrutnie isę kojarzącą nazwę sobie wymyśliła. Podobnie przy widywanym czasem przeze mnie szyldzie reklamującym ofertę jakiegoś producenta wind: "Windy". Się zastanawiam, czemu piszą, że jest wietrznie. Ale w tym wątku chodzi trochę o coś innego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cb Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 23:50 Ostatnio w księgarni chyba... Brwi mi podjechały na środek czoła na widok tytułu dość grubej księgi: "Nauka dukania". Tytuł w rzeczywistości brzmiał "Dieta Dukana". Odpowiedz Link Zgłoś
mamabuly Re: źle przeczytałam 05.03.10, 23:10 Dostałam informację: "Umyłam cipuszkę" i zamarłam bo w sumie po co mi to wiedzieć. po kolejnej lekturze doszłam stało "Umyłam Ci puszkę". Odpowiedz Link Zgłoś
yanca1 Re: źle przeczytałam 31.10.10, 16:27 Przeczytałam kątem oka "defloracje zewnętrzne". Nijak nie rozumiałam o co idzie - cofnęłam się i przeczytałam "dekoracje zewnętrzne" - na kwiaciarni Odpowiedz Link Zgłoś
labellaluna Re: źle przeczytałam 06.03.10, 11:03 Kilka dni temu ktoś założył wątek pt. "Pluję na zimę. O tak. Tfu." forum.gazeta.pl/forum/w,384,108082180,108082180,Pluje_na_zime_O_tak_Tfu_.html Natomiast ja przeczytałam: Pluję na ZIEMIĘ...... Cały czas , przeglądając listę wątków dziwiłam się, co to za pojechany temat, ale że to Forum Humorum to właściwie wszystko jest możliwe. No ale żeby zaraz zakładać wątek o pluciu na ziemię?? Hmm. Ba, nawet weszłam sobie i poczytałam tamtejsze wpisy i tez jakoś nic mi nie zaświtało. Dopiero dziś, dosłownie przed chwilą, doczytałam, że to o zimę chodzi. Niestety, często zdarzają mi się takie przeinaczenia. Najlepiej jest jak rozwiązuję krzyżówkę i zastanawiam się pół godziny nad hasłem, aż w końcu orientuję się, że tam zupełnie co innego jest napisane :) Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_skarpeta Re: źle przeczytałam 06.03.10, 20:03 "40 lat organum"-plakat koncertów organowych w Krakowie ja przeczytałam: "40 lat ORGAZMU"..Głodnemu chleb na myśli ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
clooney_g Re: źle przeczytałam 06.03.10, 20:05 maitresse.d.un.francais napisała: > "Spławiłam niedawno kluneja i jest mi trochę smutno". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimek Re: źle przeczytałam IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.10, 21:18 ,,Krem do pielęgnacji okolic odbytu.,, Zamiast pielegnacji przeczytałam depilacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: źle przeczytałam IP: *.icpnet.pl 09.03.10, 21:21 Świetny wątek, uśmiałam się jak dzika norka :DD Jechałam pociagiem do miasta, w którym studiuję i zobaczyłam napis: "Uniwersytet im. Adama Małysza zaprasza na studia" i sobie pomyślałam: ależ tych uczelni się natworzyło i to jeszcze im. Małysza, pewnie w hołdzie za jego osiągnięcia w skokach :)) Zerkam jeszcze raz na napis: Uniwersytet im. Adama Mickiewicza... Na swoje usprawiedliwienie powiem tylko, że byłam przeziębiona i zmęczona po długiej podróży Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: źle przeczytałam 09.03.10, 23:29 Czy ja dobrze przeczytałam, że ustrzeliłam setkę? Odpowiedz Link Zgłoś
mloda_00 Re: źle przeczytałam 20.03.10, 01:14 Ja kiedyś na bilbordzie przeczytałam:"Apartamenty 50 % taniej". A to było "Abonament 50% taniej". ' Oczywiście reklama Plusa;D Odpowiedz Link Zgłoś
aga1972 Re: źle przeczytałam 10.03.10, 10:21 Kątem oka, podczas jazdy samochodem: Przeczytałam "Używane schody" i mówię do męża:"bez sensu, kto kupi używane schody?" A to było oczywiście "Używane samochody". Odpowiedz Link Zgłoś
szalonaburza Re: źle przeczytałam 10.03.10, 14:08 "Podejrzana śledziona" przeczytałam. Był to tytuł artykułu o modzie pt "Podejrzana, śledzona" Anatomia bliska mi chyba, bo jakiś czas temu w parku przeczytałam na tabliczce "Nie dokarmiać kiszek" (Nie dokarmiać kaczek). Kilka dni temu siedziałam u znajomej w domu, ona jest w trakcie szukania pracy, pożaliła się, że znalezienie roboty to nie prosta sprawa, a pieniądze na życie trzeba przecież zarobić. Chwila przerwy, koleżanka wstaje i oznajmia "Opylę ziemniaki". Zamurowało mnie, miałam już przed oczami obrazek: kumpela na ulicy, próbująca sprzedać swoje 2 kg ziemniaków na sztuki. Sytuacja okazała się całe szczęście nie taka tragiczna: poszła je tylko OBRAĆ:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 22:36 ja dobrze przeczytałam, ale ze zrozumieniem lekkie problemy : w okolicy, gdzie mam działkę, wisiały wszędzie plakaty o regionalnym jarmarku, na którym miały być : "smakołyki i wypieki z Gliny" - za każdym razem ryczałam ze śmiechu i wszystkim pokazywałam : ha ha ha, smakołyki z gliny... Aż w końcu zobaczyłam nasłupowe ogłoszenie : "kury nioski GLINA 5" Też się najpierw śmiałam, co oni z tą gliną ale doprawdy dotarło do mnie wreszcie, że w sąsiedztwie jest miejscowość o tej glinianej nazwie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to_nie_my_toniemy Re: źle przeczytałam IP: *.radom.vectranet.pl 18.03.10, 22:21 Instrukcja z micropeelingu:zmyć ciepłą wodą, tek aby mikrościerwa nie dostały się do oczu, powinno być:mikroziarenka ścierniwa Przed chwilą na głównej:kościół w panierce zamiast kości w panierce Odpowiedz Link Zgłoś
manna Re: źle przeczytałam 11.03.10, 09:05 Leniwe popołudnie na werandzie, popijamy kawkę, kolega rozwiązuje krzyżówkę. W pewnej chwili zastanawia się na głos: "bogini podłości" Chwilę zastanawiamy się wszyscy ... była taka ??? Zerkam do krzyżówki, a tam "bogini płodności" Hmm... może dla niektórych to wszystko jedno? Odpowiedz Link Zgłoś
sokoll1 Re: źle przeczytałam 14.11.10, 02:16 super!!! :))) 1. takok ciągnie ciapapę po astodadzie 2. przyszedł kundun, włączył fako, potem widul i zjadł gigu zapisywałam kiedys wyrazy siostrzeńca, jak uczył sie mówić :) teraz jakiś czas temu odkopałam ten zeszyt i skleciłam z tego, co mówił zdania :) i mu mówię :) patrzy na mnie jak na wariatkę. ja mówię:no Mateusz, nie pamiętasz? ;DDD a to w jego 'matijęzyku' oznaczało: 1. traktor ciągnie przyczepę po astodadzie 2. przyszedł trójkąt, włączył światło, potem telewizor i zjadł ogórek ;) potem chodził i wszystkim gadał o takoku, co ciągnęła ciapapę ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
sokoll1 Re: źle przeczytałam 14.11.10, 02:17 > 1. traktor ciągnie przyczepę po astodadzie po autostradzie... ;> Odpowiedz Link Zgłoś
purim Re: źle przeczytałam 11.03.10, 09:17 Kiedys w Krakowie byly bilbordy reklamujace jakies salony lazienkowe czy cus... Przedstawialy one rebus, gdzie napisane bylo "BRO + (i tu widnialo zdjecie dzika)" Przejezdzajac tramwajem obok, przez dluzsza chwile zastanawialam sie czemu przez juz 25 wiosenek zycia nigdy (ale to nigdy!) nie slyszalam o takim zwierzeciu jak "WAR" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cb Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 22:21 Ja dziś w jednej drogerii: Na stojaku z kosmetykami kolorowymi (podkłady itp) czytam: "Magic Tooth". Zatrzymałam się, żeby sprawdzić co też ten koncern kosmetyczny wymyślił tym razem... a tam: "Magic TOUCH". W innej drogerii jeszcze piękniesza sprawa, niestety nie pamiętam dokładnie co NAPRAWDĘ było napisane, ale UJRZAŁAM najpierw coś w ten deseń: Odor Pearl Magic Było to na kolorowej plakietce przypiętej do biustu sprzedawczyni. ODOR PEARL MAGIC???? Wgapiłam się i widzę: C o l o r Pearl Magic... Wielke C było tak blisko o że zlewało się w jedno, a o zlewało się w jedno z l, tworząc "d"... Ktoś wie, co tam naprawdę było napisane, bo mnie to męczy? "Color" na pewno był pierwszym słowem, a następne dwa jakieś takie pozytywne konotacje miały i dlatego tak się strasznie kłóciły z tym "odorem"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieprzynia Re: źle przeczytałam IP: *.raabe.com.pl 04.11.10, 11:39 o, a ja przez miesiąc, dzięki tej samej reklamie, zastanawiałam się, co to takiego broświnia... Odpowiedz Link Zgłoś