misiania 05.01.10, 21:41 czasami mam wrażenie, że świat poezji blednie przy świecie matematyki. Krzywe smocze, ja cię kręcę :) pl.wikipedia.org/wiki/Fraktal Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kub-ma Re: Naukowe piękno 05.01.10, 21:47 Ach, fraktale to piękna rzecz. Matematykę kocham, poezja to dla mnie dziedzina tajemna. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Naukowe piękno 05.01.10, 22:02 A jakie piękne są mchy porastające kawałek końskiego nawozu, oglądane pod mikroskopem! Normalnie zaczarowany las. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Naukowe piękno 05.01.10, 22:08 upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/61/Mandelbrot_Budding_turbines.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Naukowe piękno 05.01.10, 22:11 Obudziłaś we mnie szaleństwo... z matematyki jestem tępa jak trzonek szpadla, ale fraktale uwielbiam i kiedyś namiętnie się nimi bawiłam. Muszę poszukać jakiegoś programu do generowania fraktali. Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: Naukowe piękno 05.01.10, 23:26 W odróżnieniu od Nessie, z matematyki jestem tępa jak siekierka do rąbania cukru. Piękne te fraktale! Dla tych, dla których słowa w poezji to ogranicznik, wytworzyliśmy osobną przestrzeń. Przestrzeń Banacha. Odpowiedz Link Zgłoś