Gość: ;) IP: *.cable.smsnet.pl 11.02.10, 16:08 (prawoklik: pokaż obrazek) Czyli jak upodabniamy się do Jankesów:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: masia Re: Jak widzimy Europę IP: *.pl 11.02.10, 16:19 nie prawda. ja tego tak nie widze!!:) na truskawki wole do mojej babci.... Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: Jak widzimy Europę 14.02.10, 17:37 :) w844.wrzuta.pl/obraz/0r5eGAUEJgV/mapa_swiata_wg_amerykanow Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Jak widzimy Europę 14.02.10, 18:14 Ja widzę inaczej. Francjo, ojczyzno moja!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Jak widzimy Europę IP: *.cable.smsnet.pl 14.02.10, 18:24 Podmiot domyślny jest stereotypowy tak samo jak prezentowane tu treści są z przymrużeniem oka;) Francja od XV do XVIII wieku była najludniejszym, najsilniejszym militarnie krajem i żandarmem Europy przez co skończyła jako bankrut, o czym właśnie mało który Polak wie - gł. przez pryzmat lat 1939-1940:) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Jak widzimy Europę 14.02.10, 18:37 Gość portalu: ;) napisał(a): > Podmiot domyślny jest stereotypowy tak samo jak prezentowane tu treści są z > przymrużeniem oka;) > > Francja od XV do XVIII wieku była najludniejszym, najsilniejszym militarnie > krajem i żandarmem Europy przez co skończyła jako bankrut, o czym właśnie mało > który Polak wie - gł. przez pryzmat lat 1939-1940:) Nic na to nie poradzę, i tak ją kocham. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Jak widzimy Europę IP: *.cable.smsnet.pl 14.02.10, 18:53 Kochaj, wolno przecież. Ja tam żadnych krajów nie kocham i specjalnie też nie nienawidzę, ludzie wszędzie pomimo dzielących ich różnic są podobni. Z państw pod względem polityczno-historycznym mógłbym nie lubić np. Rosji, mimo że sami Rosjanie to ludzie na ogół sympatyczni i wbrew pozorom kulturalni, w przeciwieństwie do tyranów, którzy niepodzielnie rządzą ich duszami od setek lat, przez co można z nimi rozmawiać o wszystkim tylko nie o polityce i historii ich kraju:) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Jak widzimy Europę 14.02.10, 19:19 Gość portalu: ;) napisał(a): > Kochaj, wolno przecież. Ja tam żadnych krajów nie kocham i specjalnie też nie > nienawidzę, ludzie wszędzie pomimo dzielących ich różnic są podobni. Zależy w czym. Mnie akurat zależy na estetyce i wyobraźni, a te wartości rodacy mają głęboko w kiszce stolcowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynska.ja [...] 14.02.10, 20:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Jak widzimy Europę 14.02.10, 21:19 kaczynska.ja napisała: > a mi się ta mapka podoba. Żartobliwa, choć jakby Rumun przeczytał, albo > Portugal to mogliby się obrazić z lekka. No, a jakby oni zrobili swoje mapki, to my byśmy zzielenieli na grynszpan... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzarufka Re: Jak widzimy Europę IP: *.135.66-86.rev.gaoland.net 14.02.10, 21:20 A ja sie serdecznie usmialam z malego punkciku we Francji z napisem Ruscy :D Prawda i sama prawda :D Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais zamiast "Trzęsidupy" winno być 14.02.10, 21:34 "Eurabia" Odpowiedz Link Zgłoś