Dodaj do ulubionych

Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo...

09.03.04, 00:18
(mozliwe, ze watek juz szedl; w razie wtopy, prosze mnie skarcic:) )
W pamieci utkwily mi dwa glosne artykuly z pierwszej strony.

1. Dinozaury na Marsie!
Lid byl nieistotny, sam artykul niezreczny, ale furore zrobilo zdjecie gdzie
rzekome dinozaury dumnie staly na "planecie mezczyzn" . Tlo bylo w miare
niezle zrobione, ale... No wlasnie.Jakis tam fotograf nie zauwazyl, ze
figurki dinozaurow sa na tyle kiepsciutko wykonane(tworzywo sztuczne), ze bez
wiekszych badan i analiz, latwo bylo dostrzec charakterystyczne dla
odlewanych tasmowo zabawek " kreski " wzdluz figurki. Inna sprawa, ze
powierzchnia Marsa wygladala identycznie jak pogniecione przescieradlo po
niespokojnej nocy... Hit na miare " imperialistycznych zrzutow zuka Kolorado"
i zdjec harcerzy zbierajacych robaka zdradzieckiego nad brzegiem Baltyku.
--------------------------------------------------------------------------
2. Przezyl cztery( chyba-dokladnie nie pamietam) tygodnie w zoladku wieloryba!
Opowiesc traktowala o latynosie, ktory zostal polkniety przez ww. (sic!),
zwiedzil pol globu i w finale zostal szczesliwie upolowany wraz ze swym
niebywalym srodkiem transportu. Byl nawet wywiad z tym typem. Twierdzil, ze
bylo " strasznie ciemno i dokuczal mu nieznosny zapach towarzyszacy
trawieniu" .
Maja ludzie pomysly...ktos cos dorzuci?
Obserwuj wątek
    • grylzdyl.fataan Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. 09.03.04, 01:36
      Ja pamiętam dwie rzeczy:

1. Urodziło się źrebię z ludzką twarzą. Już nie pamiętam z jakiego powodu, ale
      chyba jakiś ingerencji genetycznych. Żeby jednak nie brzmiało to tak
      horrorystycznie, był uspokajający tekst "...ale zachowuje się normalnie, jest
      zwykłym wesołym źrebaczkiem..."

2. Kosmici zaatakują Ziemię. Była podana nawet dokładna data wywnioskowana z
      prędkości i odległości wykrytego obiektu, który z całą, ale to całą pewnością
      był wrogim pojazdem obcych.

Koledzy na placu (czy jak się teraz mówi na kwadracie) wierzyli święcie w każde
      słowo, a ja czułem niesamowitą wyższość, bo wiedziałem, że to nieprawda i co
      tydzień kupowałem "Nie z tej ziemi". Równie debilną gazetkę, tyle, że kolorową
      o UFO i reinkarnacji.
      • grylzdyl.fataan Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. 09.03.04, 01:38
        A... przypomniało mi się jeszcze, że dinozaury były też na Borneo.
        • frred Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. 09.03.04, 07:58
          W Ameryce jakiemuś gościowi kosmici porwali żonę i zjedli psa
          • piecyk.gazowy Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. 09.03.04, 10:05
            Jakaś kobieta urodziła się z żywymi włosami. Nie można było ściąć, bo to bolało
            itd.
            • Gość: m77 Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. IP: 80.48.232.* 16.03.04, 13:45
              a ja pamiętam artykuł o galaktyce w kształcie gigantycznego embrionu, który o
              dziwo - się rozwija. ale strach! co będzie jak nadejdzie okres porodu? nie
              moglam spać
              hihi
            • misinka81 Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. 02.04.04, 22:46
              oj to pamiętam!!!
    • Gość: konrad Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. IP: 62.111.250.* 09.03.04, 12:26
      Ja pamietam taki tytul:
      "Glowa szachisty eksplodowala w trakcie meczu"
      kolesiowi od myslenia wybuchla czaszka i obryzgalo wszystkich:)
    • mariusz.sanitariusz Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. 09.03.04, 12:32
      Adolf Hitler nadal żyje. Mieszka w Peru + załączona fotka-rysunek "dziadka
      Adolfa"
      • wlodekbar Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. 21.03.04, 01:01
        Hitler, Peru, Argentyna etc. to od cwierci wieku sie pojawia na lamach prasy. O
        ile pamietam prym wiedzie Argentyna:)
    • tylko_admin_wie_ktom_ja wygarbowany facet 09.03.04, 13:30
      Kobieta po śmierci swojego męża wygarbowała jego skórę i powiesiła nad łóżkiem -
      załączone stosowne zdjęcie :)
      Pamiętam też tą kobietę z żywymi włosami :)
      • lunatica Re: wygarbowany facet 20.03.04, 19:24
        właśnie o tym chciałam napisać! oj utkwiło mi to w pamięci! mąż na ścianie w
        całej rozciągłości :-)
    • Gość: Jolly Roger teraz ja;-) IP: 157.25.156.* 09.03.04, 14:59
      dzizes nie zdawalam sobie sprawy z tego, ze Skandale mialy tylu czytelnikow:-)

Ja pamietam jeden artykul o kobiecie z Chin czy Japonii, ktora obciela swojemu
      mezowi czlonka bo byla przekonana, ze odrosnie mu wiekszy i mocniejszy ;-)))
      • Gość: www.sejm.gov.pl Re: teraz ja;-) IP: 80.51.247.* 10.03.04, 00:15
        > 1. Urodziło się źrebię z ludzką twarzą. Już nie pamiętam z jakiego powodu,
        ale chyba jakiś ingerencji genetycznych. ---> to chyba nie tak bardzo
        sensacyjna wiadomość, w "Trybunie Ludu" pisali o socjalizmie z ludzką twarzą ;)
        O Hitlerze to pamiętam, że został wytropiony przez Mossad w Ameryce Pd. Ale to
        na pewno nie był "rysunek", tylko fotka (fotomontaż starca z odpowiednią
        fryzurą i wąsikiem), nawet niby wyglądu nie zmienił hahaha ;)

A teraz coś "nowego" (ze "Skandali"): facet przeszedł śmierć kliniczną, a jak
        się obudził, trzymał w ręku złotą 20-dolarówkę z XIX wieku, którą dostał od
        pradziadka z zaświatów... :) ;)
        • ramm.stein Re: teraz ja;-) 10.03.04, 10:38
          A my z koleżankami wyłyśmy ze śmiechu z artykułu pt.: "Konik polny zjadł
          rolnika". Do dzis jest to u nas powiedzonko, które symbolizuje piramidalną
          bzdurę.
          • the_dzidka Święci Pańscy!!! 10.03.04, 13:22
            Dlaczego ja nigdy w życiu nie miałam tej gazety w ręku?! Bo gdybym była miała,
            to z pewnością nie zapomniałabym czegoś podobnego?!
            • Gość: Jolly Roger Re: Święci Pańscy!!! IP: 157.25.156.* 10.03.04, 16:04
              gazetka wychodzila jakies 8-9 lat temu..pamietam, ze zawsze na przerwie
              prezentowalam znajomym nowy egzemplarz... Zreszta nie tylko na przerwie;-P
          • Gość: WłodzioBar Re: teraz ja;-) IP: *.acn.waw.pl 21.03.04, 01:15
            I to własnie byl niezaprzeczalny urok tego tygodnika. Kompletne bzdury, tytuly
            na zasadzie zaskoczenia (stara sprawdzona rzecz), komizm.
            A nie ciagłe "nerwicowanie" spoleczenstwa, ktore sa udzialem obecnych brukowców.

Jesli chodzi o polska mape prasowa, to ja bym sobie tak marzyl:
            1. Gazeta Wyborcza - to wiadomo
            2. Skandale
            Ewent. 3. Super Express, ale po sporych zmianach merytorycznych.

Oczywiscie prasa lokalna, w ktorej pracuje duzo wspanialych ludzi, pasjonatow,
            osob, ktore ujawniaja szwindle, glupote itd. miejscowych notabli, etc., etc.

Oczywiscie to, co ww. napisalem jest ogromnym skrotem.
            Ale Skandale by sie przydaly. Wlasnie chocby po to, by w tzw. ciezkich czasach
            naprawde szczerze sie posmiac, smiac:)

Konik polny zjadl rolnika - czyz to nie fajne?
            Ino tego nie zrozumie przyszly nasz Marszalek Wielki Koronny, obawiam sie,
            niestety...
      • mycha70 Re: teraz ja;-) 10.03.04, 16:27
        Gość portalu: Jolly Roger napisał(a):

> Ja pamietam jeden artykul o kobiecie z Chin czy Japonii, ktora obciela
        swojemu
        > mezowi czlonka bo byla przekonana, ze odrosnie mu wiekszy i mocniejszy ;-)))

W to akurat uwierzę. Nie w to, że mu odrośnie, ale, że mu obcięła i była
        przekonana o cudownym odrośnięciu. Ludzie mają różne... jak to nazwać
        przywidzenia.
        M
        • tolba Re: teraz ja;-) 10.03.04, 16:55
          A taka seria artykułów o trzech kobitach (córka, matka i babka), które w
          sezonie letnim porywały letników płci męskiej (rzecz działa się albo nad
          Bałtykiem, albo na Mazurach), coby z nimi baraszkować? No i do tego jakieś
          totalnie idiotyczne zdjęcia z tego co pamiętam.
          • Gość: angel eyes Re: teraz ja;-) IP: *.HINET-IP.hinet.net 19.03.04, 06:52
            Pamietam!!! Nazywaly sie "Gwalcicielki z Mazur" wahahahahah!!!
            • neeki Re: teraz ja;-) 19.03.04, 22:36
              tez pamietam :)
            • Gość: agg Re: teraz ja;-) IP: *.crowley.pl 04.04.04, 20:14
              Właśnie chciałam o tym pisać "gwałcicielki z Mazur", bardzo utkwiły mi w
              pamieci. O ile dobrze pamietam to była matka i dwie córki, wg artykułu
              zgwałciły jakiegos rowerzyste, lesniczego, itp., itd.
          • Gość: Ninja toz to caly cykl byl IP: 217.97.129.* 23.03.04, 12:51
            Gwalcicielki z Mazur znow grasuja !!!!!!
            Extra bylo...
    • Gość: sijulejter Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 17:22
      Ja pamiętam artykuł o gościu,który potrafił rozgrzac swoją głowe do takiej
      temperatury ,że smażył na niej jajka robił grzanki itd... nawet było jego foto
      ze specjalnym kołnierzem na spływający tłuszcz:)))
      • grylzdyl.fataan Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. 10.03.04, 23:02
        Hitlera też pamiętam i na pewno było zdjęcie. Przypomniały mi się jeszcze dwa.

- Pies bo zobaczeniu na ekranie kodu wirusa komputerowego, zaraził się i
        (uwaga) pogryzł dyskietki. Artykuł kończył się pełnym troski stwierdzeniem, że
        wobec szybkiego rozwoju komputeryzacji niedługo zapewne wirusy będą mogły
        zarażać także ludzki mózg. Narazie tylko psy - bo głupsze.

- Człowiek, którego organy poruszają się wewnątrz ciała. Przy każdym badaniu są
        gdzie indziej, tylko serce ustaliło swój stały punkt pobytu - w czaszce. Nie
        pamiętam reszty przemieszczeń, ale to było tak bez żenady. Typu płuco w
        kolanie, wątroba w dłoni.
    • minnetou Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. 11.03.04, 01:59
      Rozmawialem dzis z kumplem. Okazalo sie, ze tez ma kilka przykladow w pamieci,
      ale nie bede go z wspomnien okradal, wiec namowie go, zeby jutro zamiescil. Sa
      dobre...
      Wy, natomiast, Szanowni Panstwo myslcie intensywnie i szukajcie w zakamarkach
      mozgu ( tylko bez eksplozji i smazenia jajek:) ).
    • minnetou Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. 11.03.04, 02:12
      Znalazlem w necie informacje, ze w 1993 " Skandale" mialy naklad 650 tys.
      egzemplarzy!!! Az sie wierzyc nie chce...Czas spac.
    • Gość: oki Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. IP: 62.233.177.* 11.03.04, 15:20
      ja pamietam artytkul na cala pierwsza strone : "Ludzie krety w podziemiach
      Mexico City". - i nie chodzilo o gornikow pracoholikow :)
      byl tez cos o jakies sekcie "piewcy zycia"- cala ideologia polegala na
      uprawianiu sexu ze wszystkimi i wszedzie.
      no i na koniec artykulik
      "podrozowal w rurze pod wysokim cisnieniem" - jakis koles wpadl, czy wszedl do
      ww rury, i woda plynaca w rurze go przetransortowala gdzies na drugi koniec
      wodociagow (nie pamietam dokladnie, ale jakos tak bylo). no i oczywiscie
      zalaczone bylo zdjecie mezczyzny z nienaturalnie zawinietymi barkami
    • Gość: m Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. IP: *.proterians.net.pl 13.03.04, 00:10
      Pamiętam źrebie i Adolfa :-D

Był jeszcze artykół o niemowlaku który miał żywe lalki, które czytały jego
      myśli i go słuchały :-) Przyszedł egzorcysta i wyleciał z krzykiem czy coś...
      Fotka przedstawiała lalkę z taką śmieszną miną, pewnie każdy taką widział tyko
      nie umiem dokładnie opisać :-) Dziecko miało taką samą minę
      Było też o pociagu który z duużą ilością pasażerów wjechał do tunelu w alpach i
      zniknął w odmętach między czasowej mgły :-)
      było też o wykopaniu Jeepa który o zbadaniu węglem C14 wyszedł na 1000 letni
      przedmiot :-) i pochodził z jakiegoś zaginionego w casie woojny oddziału który
      przeniosło w czasie
      • Gość: piecyk gazowy Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 11:51
        Gość portalu: m napisał(a):

> Fotka przedstawiała lalkę z taką śmieszną miną, pewnie każdy taką widział
        tyko
        > nie umiem dokładnie opisać :-)

To może to: piecyk.gazowy.w.interia.pl/blizniacy.jpg ?
      • neeki Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. 19.03.04, 22:40
        pamietam ten pociag :D jako zem dzieckiem byla to pare razy mialam ciarki przed
        wjazdem do tunelu :p
    • Gość: magma Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. IP: 193.111.166.* 13.03.04, 13:41
      "Kobieta urodziła gałkę oczną". Do tego zdjęcie wielkiego oka w słoju.
    • kon-radek Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. 13.03.04, 15:16
      a pamiętacie historyjkę o tym jak w jakimś mieście diabeł powykręcał wieże
      koscielne???albo hit z pierwszej strony Richard Chamberlain jest gejem...ale to
      były czsy...w końcu wchodziła wolna prasa, prawda?
      Pozdrówka
      • sara_woodruff Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. 14.03.04, 14:30
        Moja babcia namietnie czytywala Skandale.
        Skutki przeczytania w wieku lat 7 jednego z artykulow odczuwam do dzis.
        Rzecz sie miala o ogromnych 18 centymetrowych hiperinteligentnych pajakach,
        ktorych armia szarzowala w poludniowoamerykanskiej dzungli. Najwieksze i
        najmadrzejsze byly 'generalami', wydawaly rozkazy atakow na ludzi.
        Kiedy po okolo miesiacu od przeczytania tego artykulu, zza kalendarza, ktory
        ogladalam, wypadl ogromny pajak krzyzak, dostalam histerii.

Ciekawosc to pierwszy stopien do piekla...
      • Gość: Karolla Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. IP: 193.201.167.* 16.03.04, 14:02
        Ale to, że Ptak Ciernistych Krzewów jest gejem to akurat jest prawda. Przecież
        sam się przyznał na konferencji prasowej kilka lat temu.
      • wlodekbar Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. 21.03.04, 01:32
        Nooo, to nawet J.Ch. Andersen czegos takiego by nie wymyslil:)))))))
    • Gość: bywalec... Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. IP: *.microchip.ltd.pl 15.03.04, 21:10
      JFK żyje i ukrywa się na Mazurach!!! Stosowne zdjęcie rzekomo tragicznie
      zmarlego prezydenta w towarzystwie rolnikow w gumofilcach i flanelowych
      koszulach.
      • Gość: WojtekG Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. IP: 212.244.77.* 19.03.04, 12:08
        Tak! Tak! Teraz sobie przypominam! JFK mieszkał i pracował w PGRze i miał zanik
        pamięci!!!
        • Gość: piegowata Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 00:51
          i w dodatku fotomontaż był zrobiony potwornie nieudolnie, jakby ktos z gazety
          wycial siekierą zdjecie glowy JFK i dokleil do tulowia rolnika :))))
    • marcus_crassus a pamietacie UFO w Powsinie?? :))))) 15.03.04, 21:21
      pamietam artykul jak facet biegal po powsinku i nagle zobaczyl UFO a na lawce w
      lesie siedzial sobie kosmit :))))i cos robil.pamietam ze cos idiotycznego -
      chyba jadl kanapke albo cos w tym stylu :)))))

to bylo na dwa dni wg skandali przed momentem kiedy nad kabatami spadl samolot.

pamietam jeszcze dinozaura plywajacego (albo smoka) w US Navy a takze
      gigantyczna fote aniola na czolowce ktory mial pojawic sie w jakims
      domu :)))))))

aaaa...pamietam jeszcze jak odszyfrowali sygnal z walczacych statkow
      kosmicznych gdzies z glebi galaktyki oraz jak jacys studenci chyba upiekli
      kosmite na ognisku :)))))

byly wspaniale :))))
    • autowidol Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. 15.03.04, 22:02
      Tak sobie ostatnio z minnetou gawędziliśmy i sobie przypomniałem:
      1. Naukowcy ukrywają prawdę. 200 m pod ziemią żyją dziesięciometrowe krety.
      2. Pewnego razu wydrukowano zdjęcie człowieka całego strasznie owłosionego z
      podpisem: milioner z Singapuru oferuje 1 mln USD kobiecie, która zechce go
      poślubić. Jakiś czas później ukazało się to samo zdjęcie z podpisem:
      holenderski farmaceuta odkrył rewelacyjny środek na łysienie. Niestety użył go
      pod prysznicem myląc go z płynem do kąpieli, skutkiem czego na całym ciele
      wyrosły mu 10 cm długości włosy.
    • Gość: piecyk gazowy Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. IP: *.visp.energis.pl 15.03.04, 22:13
      Było coś o kobiecie-rybie, nie znam szczegółów...
      • schaff Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. 15.03.04, 23:45
        A ja pamietam bandę gwałcicielek-mamuśka i dwie córeczki-gwałciły panów-była o
        tym sria reportaży, hahaha. No i jeszcze obraz, któy przynosi szczęście.
        • Gość: WłodzioBar Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. IP: *.acn.waw.pl 21.03.04, 01:27
          O wlasnie.
          A teraz wciaz czytamy o "odwrotnych" gwaltach, miedzy innymi skutkiem czego
          kobiety boja sie wyjsc po zmroku na ulice:)
      • wlodekbar Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. 21.03.04, 01:24
        Piecyk, czy to nie byla warszawska Syrenka?
    • Gość: brzydal Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. IP: *.acn.waw.pl 16.03.04, 00:55
      Ucieła niewiernemu możem kuchennym ( na ostatniej stronie)i bynajmniej nie
      uszy ani język> Ale ów nieszczęśnik dzięki szybkiej interwencji naszego
      pogotowia przeżył, chociaż już w wersji nieco okrojonej
    • Gość: cichociemny Twórcy SKANDALI przenieśli się IP: *.aster.pl 16.03.04, 09:06
      do innych tytułów i działają w ukryciu.
      • angoulene Re: Twórcy SKANDALI przenieśli się 24.03.04, 00:50
        jednego widziano w gw, pisal sprawozdania z sejmu...
        bo przeciez niemozliwe, zeby cos takiego naprawde... ;))
        --
        "Keyboard error, press F1"
        Opowieści z Narni
      • wlodekbar Re: Twórcy SKANDALI przenieśli się 24.03.04, 19:08
        Cichociemny,
        tworcy Skandali pisza ksiazki. W ukryciu listowia lesnego. No, troche
        przesadzilem z tym listowiem, bo za wczesnie:)
    • djanah Powrót z zaświatów 16.03.04, 09:33
      Oj, to faktycznie były czasy... Teraz przydałyby się te skandale - człowiek
      przynajmniej poprawiłby sobie humor :) Zastanawiam się czy nie znalazłabym
      gdzieś na strychu jakiegoś egzemplarza rzeczonych Skandali :D

z wątków już opisanych pamiętam Hitlera, oczywiście wszelkiej maści kosmitów,
      źrebię i klan gwałcących kobiet ;-)
      a moje osobiste wspomnienia... gigantyczny niemowlak, w chwili narodzin miał
      chyba 7 kg a po 4 miesiącach ważył 80 czy 90kg. Oczywiście zdjęcie
      różowiutkiego, 4 miesięcznego dzieciaka z fałdkami tłuszczu, o głowę większego
      od mamusi...
      oraz hicior: Freddie Mercury nagrywa z zaświatów!! ten artykuł nawet mam
      wycięty i gdzieś schowany, chociaż zupełnie nie pamiętam gdzie :D Ale historia
      zredagowana była następująco: Członkowie zespołu Queen, kilka lat po śmierci
      Freddiego, ogłosili przesłuchania na nowego wokalistę. Zgłosiło się kilkaset
      chętnych. Po całodziennych przesłuchaniach zespół wytypował kilku kandydatów o
      głosach łudząco podobnych do głosu byłego wokalisty(w tym kilka pań), których
      poproszono o krótkie nagranie. Po sesji nagraniowej, gdy wszyscy zmęczeni
      wychodzili ze studia, nagle wyłączone już urządzenia studyjne ożyły, a w studio
      rozbrzmiał głos zmarłego przyjaciela. Sesja nagraniowa trwała całą noc,
      powstało kilka piosenek, które jednak będą mogły być opublikowane dopiero po
      kilku latach... artykuł obowiązkowo opatrzony był zamglonym zdjęciem
      Freddiego... z sesji zdjęciowej do Bohemian Rhapsody: D
    • Gość: . "Rewelacje" IP: *.tsi.tychy.pl 16.03.04, 14:02
      Też było coś takiego. Ukazywało się chyba krótko. Tam był rysunek starego
      Hitlera w Amazonii.
      O ile pamiętam redaktor naczelny Skandali nazywał się Aleksander Minkowski.
      Zawsze suę zastanawiałem czy to ten sam, który pisywał książki dla młodzieży.
      • meduza7 Re: "Rewelacje" 16.03.04, 15:19
        Nie czytałam, ale pamiętam jedną stronę tytułową: na górze wielki
        nagłówek "Skandale", a pod spodem równie wielki tytuł: "Matka Boska ukazała się
        w Kairze". Rzeczywiście skandal!
        • Gość: WłodzioBar Re: "Rewelacje" IP: *.acn.waw.pl 21.03.04, 00:55
          Na pewno by nie zaszkodzilo to sytuacji miedzynarodowej:DDD
      • Gość: eva Tak to ten Minkowski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.04, 17:40
        wiadomosc pewna,bo znam go osobiscie
      • Gość: OloMin Re: "Rewelacje" IP: *.acn.waw.pl 21.03.04, 01:44
        Oczywiscie, ze ten sam. I nie tylko dla mlodziezy.
        Ale ksiazki dla mlodziezy mialy najwiecej wznowien i otrzymaly najwiecej nagrod.
        Przeciez nie kto inny, jak wlasnie mlodzi ludzie sa szczegolnie wrazliwymi i
        wymagajacymi Czytelnikami:)

AM
        • Gość: Bodzio Re: "Rewelacje" IP: *.acn.waw.pl 21.03.04, 02:33
          Po co podszywasz sie pod Al. M?
          Tresc postu OK, ale...
          • Gość: Kazek Re: "Rewelacje" IP: *.acn.waw.pl 21.03.04, 02:34
            Ano tak dla zabawy.
            A serio po to sie podszylem, by to, co w poscie napisalem btlo bardziej nosne:)
            • Gość: Kazek Re: "Rewelacje" IP: *.acn.waw.pl 21.03.04, 02:36
              Bo to rzeczywiscie swietny pisarz, no i znakomity dziennikarz.
    • Gość: analityk medialny Ptasznik z Tyrolu IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 16.03.04, 16:35
      Oj pamiętamy:

- tekścik w którym jednemu facetowi krążą po ciele wszystkie narządy (zgodnie z
      ruchem wskazówek zegara + zdjęcie)
      - felietony znanego skądinąd Zbigniewa Safiana i Minkowskiego
      (napisał "Szaleństwa Majki Skowron" i chyba był naczelnym tegoż pisma)- nędza
      do kwadratu, prekursorzy Lepperyzmu
      - cykl artykulów o TKACZUKU (nie wiem o co chodziło, jakiś facet pojawia się w
      różnych miejscach Polski i cośtam robi)
      - i najwięszy moim zdaniem killer: cykl artykułów NA MAZURACH GWAŁCĄ: dwie
      kobiety jeżdżą po Mazurach dużym fiatem i porywają mężczyzn w wiadomym celu.
      Całość zawsze opatrzona była fotkami "uczestniczącymi" z zajścia. Autorem tych
      tekścików był niejaki PTASZNIK Z TYROLU buhaha
      - poza tym wszystko co już było wyżej

PS. Skandale zmieniły później nazwę na BEZ CENZURY i zrezygnowały
      z "fantastycznych" wiadomości na rzecz innych "prawdopodobnych", ale głowę daję
      że zmyślonych przez redaktorów. Możliwe że jeszcze się ukazują.
      • Gość: Włodziobar Re: Ptasznik z Tyrolu IP: *.acn.waw.pl 21.03.04, 00:42
        Zdrowiej sobie bzdury poczytać, wiedzac (na ogol), ze to bzdury, niz czytac
        bdurne teksty na temat niebzdur.
        A jesli tworcow Skandali porownujesz do Leppera...
        Oj, oj. Na to nie mam odpowiedzi. Nie wiedzialem, ze Lepper jest
        intelektualista.
      • wlodekbar Re: Ptasznik z Tyrolu 24.03.04, 19:14
        Aha, jeszce jedno.

Lepiej sobie poczytac bzdure o kobietach, co porywaja mezczyzn w wiadomych
        celach, "na dokladke" na Mazurach, niz permanentnie nerwicowac sie
        onformacjami "odwrotnymi". Zreszta pisalem o tym w in. watku.
        • Gość: analityk medialny Re: Ptasznik z Tyrolu IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 29.03.04, 01:36
          Istotnie może i tak, lecz nie zapominajmy o tym, że niektóre ludzie są tak
          głupie że wszystko biorą na poważnie (i tu zachodzi paralela z Lepperem). Nie
          każdy moze skumac tę dla nas jasną różnicę.
          • Gość: WłodzioBar Re: Ptasznik z Tyrolu IP: *.acn.waw.pl 29.03.04, 03:15
            Ja sie rozpędziłem z tym Lepperem - intelektualista, przepraszam:)

Jesli chodzi o nastepne tytuly to, pamietam, byly "Skandale zza Kulis", "Bez
            Pardonu"...

• Gość: km Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. IP: *.escom.net.pl 16.03.04, 19:09
      Przypominam sobie historię o nauczycielce która miała
      trzecie oko z tyłu głowy.Dzięki temu miała wgląd na dzieci
      pisząc na tablicy.Dobre,prawda?
      • Gość: mark Re: Człowiek ćma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 19:42
        W jednym numerze oprócz informacji o minaturce chmury, stworzonej przez
        japończyków (dobywały się z niej mini błyskawice) była notka o pewnym
        mężczyźnie który rozbił się o latarnie morską u wybrzeży Francji.
        Miał skrzydła motyla.
      • koteck Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. 16.03.04, 19:45
        Artykuł o kobiecie, której mąż był gdzieś w delegacji (nie pamiętam, długo się
        nie widzieli), ale regularnie rozmawiali ze soba przez telefon. Skutkiem jednej
        rozmowy (coś w stylu seksu przez telefon) była ciąża owej pani. I jeszcze na
        dodatek były konsultacje z jakimś mądrym lekarzem jak to możliwe itp. bo facet
        mógł przypuszczać że żonka go zdradziła podczas jego nieobecności. Ten lekarz
        (czy grupa naukowców) stwierdził (po wielu badaniach i analizach)że owszem,
        jest to możliwe, że jak kobieta bardzo pragnie dziecka, myśli ciągle o tym (ta
        pani w trakcie tej namietnej rozmowy właśnie o tym myślała) wydzielaja się
        jakieś substancje i skutkiem tego jest ciąża!!!!! (byłam gówniarą, po
        przeczytaniu tego starałam się nie myśleć za długo zachodzeniu w ciąże itp)
    • Gość: zobacz.xx.pl Podobno wymyslali to sdydenci w mysl zasady.. IP: 213.156.103.* 16.03.04, 22:14
      ... im głupsza historia tym lepiej

:)
      ale ludzie byli naiwni :)
      Ja kupilem 1 nr by sie posmiac :)

pzdr
      :)
      zobacz.xx.pl
    • Gość: marniew Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 23:01
      nie zapomnę artykułu o kobiecie, która zaszła w ciążę z mumia. rewelacja
      • Gość: Okeciak Re: Pamietacie "Skandale" ? Bylo wesolo, oj bylo. IP: *.net 30.03.04, 17:30
        Wlasnie chcialem o tym napisac.
        Gdzies znaleziono mumie i ta ozyla.Pozniej jako ze dlugo se gosciu nie ciurlal
        a byl napalony zgwalcil pania naukowiec ktora go wykopala.
        Ta oczywiscie zaszla w ciaze wszak mumia nawet nie wiedzial ze jest cos takiego
        jak guma.Zreszta co to za gwalt w gumie.
        Po tym jak przeczytalem ze pani naukowiec postanowila urodzic zeby zobaczyc co
        to bedzie przestalem brac tego szmatlawca do reki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka