drzejms-buond 30.11.10, 10:16 znacie tę opowieść? ja się dowiedziałem dzisiaj pl.wikipedia.org/wiki/Wojtek_%28nied%C5%BAwied%C5%BA%29 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ;) Re: o misiu IP: *.cable.smsnet.pl 30.11.10, 10:32 Kiedyś też przypadkiem jako dolny odnośnik z tego linku: pl.wikipedia.org/wiki/Bitwa_pod_Monte_Cassino#Zobacz_te.C5.BC A propos donoszenia pocisków: Mały Wołodia chwali się w szkole, że w czasie wojny podawał żołnierzom amunicję. - Brawo Wowa - chwali pani - zuch chłopak, jesteś bohaterem dnia. A czy ci podziękowali? - Tak, powiedzieli: "Sehr gut, Wladimir". Odpowiedz Link Zgłoś
aaricia_szalona Re: o misiu 30.11.10, 10:40 Nie znałam misia Wojtka. A historia ciekawa. To ja może, jak już bitewnie się zrobiło, dorzucę Laissez faire aux Polonais! (dzisiaj rocznica). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: o misiu IP: *.cable.smsnet.pl 30.11.10, 10:44 pl.wikipedia.org/wiki/Pijany_jak_Polak Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: o misiu 30.11.10, 11:02 łaaał, no w takim stanie to można "strzelić misia", polskiego misia a skoro zrobiło się bitewnie, przypomniało mi się skąd się wzięły i skąd pochodziły wota, to też poraża www.niedziela.pl/artykul_w_niedzieli.php?doc=ed201043&nr=54 Odpowiedz Link Zgłoś
aaricia_szalona Re: o misiu 30.11.10, 11:16 Do ;): Nie element motywujący jest ważny, ale jego efekty. Misio też wspomagany piwem ;P Że nibym pozłotę straciła? Przeca świeci dziś. A niemrawo, bo tempriczer do rzyci i baterie gorzej pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: o misiu IP: *.cable.smsnet.pl 30.11.10, 11:34 40 kufli dziennie zabije każdy ból!!! Solnyszko Ty moje złote, to się nie liczy, srebrzysty księżyc też świeci odbitym tak jak od śniegu bije poświata Twoich promyczków, co to je masz na głowie. Kalka znów mnie ściga, spadam, miłego dzionka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: o misiu 30.11.10, 11:44 a czy ktuś z tu obecnych może mi wyjaśnić, tak aproposz co znaczy misia Aaa misia Bee misia kasia kąfaceee? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: putin Re: o misiu IP: 62.1.204.* 30.11.10, 11:47 www.youtube.com/watch?v=2vmtBbA-bi8 Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: o misiu 01.12.10, 20:44 Ja nawet mam taka książeczkę o Wojtku. Janusz Przymanowski "Kanonier Wojciech" wydane w 1979 roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: o misiu IP: *.cable.smsnet.pl 01.12.10, 20:55 To pewnie dlatego poparł Wojtka herbu Ślepowron:))) Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: o misiu 01.12.10, 21:07 Trochę nie na temat, ale. Kilka lat temu przeczytałam gdzieś w prasie, że na Madagaskarze mieszkają potomkowie polskich legionistów. Oczywiście pożenili się tam z ludnością tubylczą, ale pielęgnują tradycje przodków. No i jeden z tych potomków, o nazwisku Miś, swojemu już bardzo czarnoskóremu wnukowi 20 lat temu nadał imię Wałęsa :) Nie uważacie, że to urocze? Na Madagaskarze mieszka sobie czarnoskóry chłopiec, ktory nazywa się Wałęsa Miś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: o misiu IP: *.cable.smsnet.pl 01.12.10, 21:26 A może na Haiti? Nie wątpię w ten Madagaskar, ale on mi się z Beniowskim kojarzy tylko:) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: o misiu 02.12.10, 12:00 urzekła mnie historia Misia Wałęsy. To ja przytoczę inną , a propos Polonii czarnoskórej. Wiek temu Polakom zamarzyła się Hameryka. W tym celu musieli udać się do Holandii skąd odpływał statek do San Francisco. Wyprzedali dobytek, wpakowali tobołki, zasiedli i płynęęęęli, płynęęęli w oczekiwaniu na wielki świat. Wielki świat zobaczyli w San Francisco ale... W Ameryce Południowej !!! I tak powstało jedno z największych skupisk Polonii, w Kurytybie. Widziałem kiedyś reportaż o Polakach tam mieszkających. Kultywuje się polską tradycję i owszem a w zespole ludowym większość "MOCNO OPALONA" i mówiąca poprawną białostocczyzną sprzed 100 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: o misiu 02.12.10, 12:20 p.s. dla zainteresowanych polonią brazylijska www.kaczorowska.com/index.php?numer=5&nr=2&idkr=67 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: o misiu IP: *.cable.smsnet.pl 02.12.10, 12:21 Tego niestety już nie można powiedzieć o Polonii tureckiej w Adampolu, a przecież mieliśmy Bema i Langiewicza w służbie Wielkiej Porty, no i Mickiewiczowi się zmarło też Stambule. Ale to inna historia, wbrew chrześcijańskiej propagandzie Turcy mieli najbardziej zeświecczone i tolerancyjne państwo i tak jest w sumie do dziś. Tą załogą okrętu musiało nieźle bujać:))) Chętnie bym posłuchał tej polszczyzny... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: o misiu 02.12.10, 14:23 ...a we wrocławskim zoo, misiu brunatny pokazuje siusiaka za landrynki. od lat zastanawia mnie kto go tego nauczył? tu próbka www.youtube.com/watch?v=G7-BPT-4SbA Tamten dokument o Polonii był BARDZO ciekawy, szukam go w sieci od lat. Pamiętam dziadka , który ze wzruszeniem opowiadał jak udało mu się zdobyć polską książkę. Pokazywał swoją polska biblioteczkę w drewnianej chałupinie gdzieś na końcu świata,za trzecim zakrętem za San Francisco. Chałupina jak z Podlasia a przed nią palmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mis Uszatek Re: o misiu IP: *.versanet.de 02.12.10, 16:03 A ja tylko chce zapytac. Co ma wspolnego mis z Iranu z Polonia? Czyzby wielki brat Jaro chce mu przyznac posmiertnie polskie obywatelstwo? Czy ale spelnil on kryteria Karty Polaka? Sciskam Was c(z)iule! Mis Uszatek Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: o misiu 02.12.10, 16:37 Chcesz landrynkę, czy jak? :-D) Jak co ma? ogólnie tak,o emi/imi gracji mówimy w odniesieniu do polskiego czegoś... o egipskich bocianach też możemy pogadać. Znasz jakiegoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: o misiu IP: *.cable.smsnet.pl 02.12.10, 16:50 On zna tylko owczarki niemieckie z Oberschlesien:))) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: o misiu 02.12.10, 20:52 micho w służbie wojny... hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: o misiu 03.12.10, 09:54 były też gołębie i ..kaczory moja ulubiona, propagandowa kreskówka www.youtube.com/watch?v=hSquwia0eaY pragnę zwrócić uwagę na polski akcent "can"t you see >>Zajęte<<"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: o misiu IP: *.cable.smsnet.pl 03.12.10, 10:13 Nie trzeba sięgać po kreskówki z czasów wojny, by zauważyć jak poprawność polityczna kreuje rzeczywistość, palący bohaterzy toż to zbrodnia. Tutaj mały przykład o niewolnictwie: www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 (nawet czarnoskórzy się z tego potrafią śmiać) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: o misiu 03.12.10, 16:20 drzejms-buond napisał: > że o koniu nie wspomnę... ale koń ciągnął co kazali, a nie ideologicznie podawał żołnierzom naboje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: o misiu IP: *.cable.smsnet.pl 03.12.10, 18:32 No trudno, żeby agitował za pokojem, seksem i owsem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond małe p.s. do polonii 17.02.11, 09:59 przewodnik.onet.pl/reportaze/brazylijski-wehikul-czasu,1,4166879,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: małe p.s. do polonii 17.02.11, 16:24 jeszcze brakuje im brzózek www.youtube.com/watch?v=jGskMaNmawA [przy "kolorystyce strzechy" rozlewa mi się ciepełko po przewodach : ] Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: małe p.s. do polonii 17.02.11, 16:32 "aj, nie trafiłem" www.youtube.com/watch?v=N1hjpZhKNzE&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: małe p.s. do polonii IP: *.cable.smsnet.pl 17.02.11, 19:30 Nie przesadzaj, z tego co wiem ślepakami nie strzelał (dzieci ma - nadał żyje ;D). Odpowiedz Link Zgłoś