Gość: Marek Re: źle przeczytałam IP: *.unitymediagroup.de 05.09.11, 13:51 Jolantę Fraszyńską zjadła trema - Jolanta Fraszyńska zjadła trenera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: źle przeczytałam IP: *.unitymediagroup.de 05.09.11, 13:55 Miss Universe w gorącej sambie - Miss Universe w gorącym szambie Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 12.09.11, 09:10 Dzisiaj na tutejszym portalu, reklama nowej zupki w proszku: "Kurkowa z makaronem". A ja oczywiście przeczytałem: Ku*wa z makaronem (nie wiem czy takie brzydkie słowa można tu pisać, to wygwiazdkowałem). Odpowiedz Link Zgłoś
hydroksypropylometyloceluloza Re: źle przeczytałam 23.09.11, 19:31 Ja podobnie - zszokowany, zobaczyłem "Czas ku*ew" rzutem oka w telewizor, gdzie rzeczywiście reklamowano "Czystą krew". PS Genialny wątek! A propos - zdarza mi się często czytać "genialny" jako "genitalny". Odpowiedz Link Zgłoś
zas_ale_pyra Re: źle przeczytałam 29.01.12, 04:57 speedy13 napisał: > Dzisiaj na tutejszym portalu, reklama nowej zupki w proszku: "Kurkowa z makaron > em". A ja oczywiście przeczytałem: > > Ku*wa z makaronem (nie wiem czy takie brzydkie słowa można tu pisać, to > wygwiazdkowałem). > > Ja czytając ten post też TAK przeczytałem: Kur*owa etc. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 25.09.11, 20:10 "romantyk gotujący" (stały spamer na FK) - romantyk galopujący Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deirdre11 Re: źle przeczytałam IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.11, 09:07 w lokalu zamiast: piwo ze Spritem - piwo ze spirytem :), na plakacie wyborczym zamiast: dość PO-PiSu - gość podpisuj, zamiast: Po pierwsze Lubelszczyna - po...przę Lubelszczynę Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 29.09.11, 09:15 W sumie wcale nie jestem pewien czy źle przeczytałem, czy np. wyświetlacz był uszkodzony, albo ZTM faktycznie sobie te nazwy tak skraca. W każdym razie widziałem wczoraj autobus linii 527 jadący w kierunku pętli przy ul. Skarbka z Gór. Napis na przednim wyświetlaczu był więc treści: "527 Skarbka z Gór", natomiast na wyświetlaczu bocznym występował w wersji skróconej: 527 Skarbka z G. Nie wiem kim mógł być Skarbek z G. Ale chyba nie chciałbym mieszkać przy jego ulicy... (Pamiętam podobną historię sprzed wielu lat, gdy w Gdańsku nazwę ulicy Jaśkowa Dolina zaczęto umieszczać na tabliczkach w wersji skróconej "J. Dolina". W którejś z gazet, Przekroju chyba, nabijali się wtedy, że jak już skracać, to bardziej logiczne byłoby "Jaśkowa D.") Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 29.09.11, 23:54 pewnie, że Jaśkowa D.! fruit -> przeczytałam "fiut" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deirdre11 Re: źle przeczytałam IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.11, 11:11 Na opakowaniu jogurtu: "samoczynnie wpływa na orgazm" zamiast "dobroczynnie wpływa na organizm". Szczerze mówiąc, po spożyciu nie stwierdziłam ani jednego, ani drugiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 30.09.11, 00:18 pająki i inne paranoje -> pijaki i inne paranoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosa Re: źle przeczytałam IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.11, 08:41 Dzisiejszy onet: Rekordowa liczba wariatów w polskiej policji:) Nawet sie bardzo nie zdziwiłam, ale doczytałam w końcu, że napisali WAKATÓW :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 18.10.11, 16:34 Gość portalu: rosa napisał(a): > Dzisiejszy onet: Rekordowa liczba wariatów w polskiej policji:) Nawet sie bardz > o nie zdziwiłam, ale doczytałam w końcu, że napisali WAKATÓW :) "Legenda o portfelu" => o Popielu Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 22.10.11, 01:11 W metrze pojawiły się reklamy jakiegoś telefonu z systemem operacyjnym Symbian Anna. No i na schodach prowadzących na perony są plakaty z napisem "Minąłeś Annę na schodach?" A co ja przeczytałem? (wiadomo, o czym myślą faceci 24 h na dobę): Miałeś Annę na schodach? I tak sobie nawet w pierwszej chwili pomyślałem, że ta reklama chyba zbyt śmiała jak na nasze nieco pruderyjne społeczeństwo... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 24.10.11, 16:25 speedy13 napisał: > W metrze pojawiły się reklamy jakiegoś telefonu z systemem operacyjnym Symbian > Anna. No i na schodach prowadzących na perony są plakaty z napisem "Minąłeś Ann > ę na schodach?" > A co ja przeczytałem? (wiadomo, o czym myślą faceci 24 h na dobę): > > Miałeś Annę na schodach? > > I tak sobie nawet w pierwszej chwili pomyślałem, że ta reklama chyba zbyt śmiał > a jak na nasze nieco pruderyjne społeczeństwo... Jako kobieta praktyczna pomyślałam sobie, że na schodach to chyba niewygodnie? > Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 24.10.11, 16:29 Tera jo. Będzie przypis, bo moje złe przeczytanie miało swój powód. Informacja o zamknięciu od dn... (oczywiście nie podano do kiedy) jednego z głównych węzłów komunikacyjnych miasta. Ponieważ zamknięto nam już kilka, robi się coraz bardziej groteskowo, upierdliwie i potwornie z każdym kolejnym. Gdyby przypadkiem mieszkańcy chcieli wiedzieć, do kiedy toto, co spowoduje i jak sobie z tym radzić - miasto łaskawie zorganizowało konferencję przy ulicy... Kuriozalnej (jak owe wydarzenia)? Nie - Kurialnej! Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 24.10.11, 22:00 Hej maitresse.d.un.francais napisała: > Jako kobieta praktyczna pomyślałam sobie, że na schodach to chyba niewygodnie? Przyznam, że nigdy nie próbowałem, ale też mi się tak wydaje. W dodatku w metrze, tam gdzie ta reklama, to są bądź co bądź schody ruchome, trzeba by się naprawdę BARDZO spieszyć... (chyba żeby akurat były zepsute) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 06.11.11, 21:13 > Przyznam, że nigdy nie próbowałem, ale też mi się tak wydaje. > W dodatku w metrze, tam gdzie ta reklama, to są bądź co bądź schody ruchome, tr > zeba by się naprawdę BARDZO spieszyć... Zważywszy wasz nick kolego - to nie powinno być problemem. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cb Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.11, 04:51 w ciągu ostatnich kilku dni wciąż coś czytam nie tak; zaczyna mnie to przerażać bo pracowałam kiedyś jako korektorka i normalnie z kilometra widzę w tekście literówkę, a teraz nie wiem co się dzieje z moimi oczami albo mózgiem... :\ Pocieszam się, że to zmęczenie. Wczoraj przeczytałam: "Zamiast używać macicy, będziemy machać rękami!" - o.O Tytuł brzmiał: "Zamiast używać MIGACZY, będziemy machać rękami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cb Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 04:10 "Małe i średnie firmy wracają do łask baranów". Naprawdę stało tam: "Małe i średnie firmy wracają do łask banków"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cb Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 23:26 "Chiński członek produktem chronionym w Unii" było: "Chiński czosnek produktem chronionym w Unii" Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Warimpex 22.10.11, 20:26 Dwukrotnie (!), idąc ulicą, zatrzymałam się jak wryta na widok wielgaaaachnego napisu WAMPIREK na ogrodzeniu budowy. Dwukrotnie musiałam przeczytać jeszcze raz, żeby stwierdzić, że to zaledwie jakiś banalny Warimpex... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 26.10.11, 17:54 "Kawaleryjski pejzaż z kompami" - w istocie "z kopami". Nie chodzi o to, dzieci, że ktoś kogoś kopał, tylko o kopy siana. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zas_ale_pyra Re: źle przeczytałam 29.01.12, 05:02 maitresse.d.un.francais napisała: > "Kawaleryjski pejzaż z kompami" - w istocie "z kopami". > > Nie chodzi o to, dzieci, że ktoś kogoś kopał, tylko o kopy siana. ;-) A ja to przeczytałem teraz jako : "Kawaleryjski PEJCZ" Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 27.10.11, 22:11 Teiści w Europie -> Teść w Europie. Pizza na puszystym cieście -> Pizza na pustym cieście. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais dobrze przeczytałam, a i tak jajo wyszło 01.11.11, 00:53 "która powinna zagrać grace?" - tytuł wątku myślę sobie: ki diabeł, jest do wzięcia rola gracy rolniczej czy co? a kto zagra motykę i sekator? otóż nie - do wzięcia jest rola Grace Kelly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: dobrze przeczytałam, a i tak jajo wyszło IP: *.19.202.84.customer.cdi.no 03.11.11, 23:40 Moja mama celuje w takich sportach, ale dzisiaj przychodzi mi do głowy tylko: metalowe kalafiory ???? - a tu kaloryfery.... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: dobrze przeczytałam, a i tak jajo wyszło 03.11.11, 23:49 [billboard z wyeksponowaną niemal gołą babą odzianą jedynie w prochowiec - ważny kontekst!] BODY -> (zostało przeczytane jako) DODA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola_p Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.11, 14:10 Czytam właśnie przed chwilą forum, z boku jest reklama: Depilacja bikini -najnowocześniejszym laserem bobrowym. ...czytam jeszcze raz... oczywiście było "laserem diodowym" Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 06.11.11, 19:16 W reklamowej gazetce jednego z warszawskich centrów handlowych pojawiły się "dywaniki Rainbow". A co ja przeczytałem? Dywaniki Rabinów I nawet zacząłem się już zastanawiać, co prawda nie wiem za wiele o judaizmie, ale może występują tam jakieś dywaniki stosowane w rytuałach religijnych, kto wie...? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 16.11.11, 22:43 Chopin awangardowy -> Chłop awangardowy Ks. Sitnika [ulica] -> Ks. Silnika Castorama -> Castodrama Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: źle przeczytałam 20.11.11, 21:39 Gabinet Okulistyczny > Gabinet Okultystyczny Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 25.11.11, 14:36 W tutejszym portalu, wiadomość z serwisu plotek.pl: "Milionerka Marta Grycan wylaszczyła się i pokazała męża" A ja przeczytałem w pierwszej chwili tekst iście surrealistyczny: Milionerka Marta Grycan wywłaszczyła się i pokazała węża Pierwsza moja myśl była taka że przysnąłem w pracy i mi się to śni :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnykapturek Re: źle przeczytałam 27.11.11, 19:36 ogloszenie w gazecie o akcji oddawania krwi,przeczytalam : ODDAJ KREW, NIE BADZ OTYLA w rzeczywistosci ODDAJ KREW, NIE BADZ ZYLA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: źle przeczytałam IP: *.183.161.178.dsl.dynamic.t-mobile.pl 29.11.11, 23:14 jakiś czas temu na głównej stronie Gazety byla reklama - zdjęcie radosnej pani i podpis: KUP PREZENTY ! przeczytałam: KUP PREZERWATYWY! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: źle przeczytałam IP: *.unitymediagroup.de 30.11.11, 15:00 Przeczytane: Pisała o ojcu: Krwawy dyrektor jest: Pisała o ojcu: Krwawy dyktator Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 30.11.11, 16:26 To jednak prawda, że faceci ciągle myślą tylko o jednym... Tytuł z tutejszego portalu gospodarczego: "Developer przepłacił za działkę". A co ja przeczytałem w pierwszej chwili? Developer przepłacił za dziwkę (Ale developerzy są zwykle raczej zamożni więc pewnie bardzo go to nie dotknęło...) Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: źle przeczytałam 30.11.11, 18:11 za każdym razem zamiast "forum dla marudnych" "forum dla umarłych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama muminka Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 09:31 "zdaniem Millera, twórca krecika nie żyje" i tak się zastanawiam co Miller nagle jest ekspertem od bajek? a było "Zdeniek Miller, twórca krecika nie żyje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: źle przeczytałam IP: *.183.176.242.dsl.dynamic.t-mobile.pl 14.12.11, 21:46 na wewnętrznej stronie drzwi kabiny w tolecie na dworcu PKS we Wrocławiu: "wchodząc zostaw drzwi kabiny uchylone" naprawdę to było "wychodząc ... ", ale i tak czułam się nieswojo korzystając z rzeczonej toalety... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 14.12.11, 22:20 "rzuć palenie na 100% spotkania 20-40 minut" przeczytano: rzuć palenie do 40 minut Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 16.12.11, 21:17 ul. Psycholska <- ul. Bydowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: źle przeczytałam IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.11, 11:40 wystarczy tylko żeby ktoś to przeczytał, samemu lepiej nie czytać - straci się konspekt wypowiedzi:) potworek.com/dowcipy/pokaz/mama-do-jasia-na-spacerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: kontekst, nie konspekt nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 02:52 "Mężczyzna w podskokach" Myślę sobie: hmm, kogoś pogonili?.. było: "1.Mężczyzna z Tatr. Mamy pewność, że ... 2.PŚ w skokach. Klingenthal znów ..." to się nazywa czytać ruchem konika szachowego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 15:55 "Miernota widzi potrzebę nowej ewangelizacji" hmmm? było: "Metropolita widzi potrzebę nowej ewangelizacji" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 20:36 "Dzień palanta" było: "Dzień - platyna" (pojęcia nie mam o czym był ten tekst) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 24.02.12, 21:55 "Dziecko Ignora i Magdy" "Igora" rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 02:11 "Poznasz kochanka swego po gałkach jego" - ?!!!! W rodzinnej gazecie o GAŁKACH KOCHANKA?!!!! Tytuł brzmiał: "Poznasz kochanka swego po gatkach jego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 16:26 "Nieudana sterylizacja celebrytki" ?!!! Do tego doszło, że celebrytki podtrzymują zainteresowanie własną osobą opowiadając o nieudanych sterylizacjach?! Tytuł brzmiał: "Nieudana STYLIZACJA celebrytki"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 03:27 "Używki, romanse i skandale. Sanepid wraca" - no proszę, co to się dzieje w Sanepidzie!!! Tytuł brzmiał: "Używki, romanse i skandale. Sinead wraca - z piękną płytą"... Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 25.12.11, 00:38 Artykuł w portalu Wirtualna Polska "Majątki Polaków stale rosną". A ja przeczytałem w pierwszej chwili: Majtki Polaków stale rosną i myślałem że to może artykuł o szerzącej się pladze otyłości... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 05.01.12, 22:27 iiii podrzut! "Dlaczego burmistrzowie z całej Polski sikają do basenów" - hmmmmm? Było oczywiście "...skaczą do basenów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratatam Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 08:49 a ja z niedowierzaniem nowa usluge odkrylam,wpatrujac sie w polyskujacy czerwony neon: PROSTYTUUJEMY FELGI ...PROST...aaah prostujemy felgi(!):-) Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 06.01.12, 10:01 Hej maitresse.d.un.francais napisała: > iiii podrzut! > > "Dlaczego burmistrzowie z całej Polski sikają do basenów" - hmmmmm? > > Było oczywiście "...skaczą do basenów". Hmm, no wiesz, najpierw skaczą, a potem, no cóż, trudno przecież powiedzieć, co się dzieje gdy już tam są w wodzie... jedno wszak drugiego nie wyklucza... Odpowiedz Link Zgłoś
nielaik Re: źle przeczytałam 07.01.12, 21:51 Bolszewik Szlachetny - Borowik Szlachetny Odpowiedz Link Zgłoś